ابتلا به کم خونی در صورت استفاده مداوم از نان های سفید
امتیاز:
دکتر رسول دشتی در ادامه اظهار نمود: در جریان سبوس گیری مقادیر فراوانی از املاح معدنی مثل آهن ،کلسیم ، فسفر ، روی و منیزیم دور ریخته می شود . همچنین هرچه آرد سفیدتر باشد چاقی بیشتر میشود و کلسترول ، تری گلیسیرید و قند خون بالا می رود. وی خاطر نشان نمود: مصرف نانهای سفید و سبوس گیری شده منجر به افزایش بیماریهای قلبی میگردد که عامل اصلی مرگ و میر در جامعه است . معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه به انواع آرد تولید کارخانجات استان بر اساس پروانه ساخت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اشاره نمود و بیان داشت: انواع آرد تولیدی در استان شامل آرد کامل با درصد سبوس گیری 5 تا 7 درصد ( تهیه نان سنگک )،آرد سبوس گرفته با درصد سبوس گیری 12 درصد ( آرد خبازی – نانهای لواش ، تافتون و ریزشی )، آرد ستاره با درصد سبوس گیری 18 درصد ( آرد قنادی و نانهای حجیم و نیمه حجیم ) و آرد سمولینا جهت تولید ماکارونی می باشد که در اختیار مصرف کنندگان و تولید کنندگان قرار می گیرد. وی ابراز داشت:با توجه به گرایش مردم به استفاده از نان های سفید ، در حال حاضر نانوائی ها در تهیه نان بجای آرد خبازی 12 یا 15 درصد سبوس گیری شده ، از آرد سفید قنادی که 18 درصد سبوس گیری شده استفاده می نمایند.دشتی در ادامه این مبحث اضافه نمود: به منظور پیشگیری از افزایش ابتلاء به بیماری های چاقی ، فشار خون و کم خونی و سایر عوارض ناشی از مصرف نان های سفید در استان ایلام مقرر گردید کمیته ای متشکل از نمایندگان سازمانهای ذیربط تشکیل و در خصوص افزایش آگاهی مردم در زمینه مزایای استفاده از نان های تیره و سبوس دار از طریق شرکت کارشناسان در برنامه های صدا وسیمای استان و رسانه های مختلف اقدام نماید.وی یادآور شد: تغییر ذائقه مردم و استقبال آنان از نان های حاوی سبوس قطعا راهگشا خواهد بود چون که کارخانجات آرد توانائی تولید آرد با درصدهای مختلف سبوس را دارند و نانوایان در صورت استقبال مردم میتوانند از آرد دارای سبوس بیشتر در تهیه نان استفاده نمایند . .