به گزارش خبرنگار وب دا، درابتدای این همایش رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام ضمن خیرمقدم به حاضرین اظهار کرد: این مراسم به پاس خدمات متخصصین زنان و زایمان در استان و ترویج زایمان طبیعی در بین مادران و جامعه هدف برگزار گردیده است.
دکتر علی دل پیشه افزود: هدف اصلی ما این است که مادران جامعه را به سوی ترویج زایمان طبیعی سوق دهیم و نتایج و عواقب سزارین را اطلاع رسانی نموده تا جامعه با پیامدهای منفی آن آشنا شوند.
وی با بیان اینکه در طول مدت اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان از میزان عمل سزارین به صورت قابل توجهی کاسته شده، خاطرنشان کرد: این آمار در سالهای قبل از اجرای این طرح رقم 19 هزار سزارین در برابر 7 هزار بوده که خوشبختانه در حال حاضر با تلاش همکاران و متخصصان زنان و زایمان و برنامه های دانشگاه در راستای ترویج زایمان طبیعی، این رقم به 11 هزار زایمان طبیعی در مقابل 12 هزار عمل سزارین رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با بیان اینکه تمامی زایمان های طبیعی به صورت رایگان در استان انجام می شود، ابراز کرد: در بیمارستان های دولتی و خصوصی زایمان طبیعی به صورت رایگان بوده و رقم مطلوبی را در استان به خود اختصاص داده و قطعاً برای مطلوب تر شدن این رقم و آمار، تمام تلاش خود را بکار خواهیم گرفت.
وی ادامه داد: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی در اولویت برنامه های خود، ترویج برنامه های مربوط به فرزندآوری و افزایش موالید در راستای ابلاغ سیاست های جمعیتی مقام معظم رهبری به دولت را با تمام توان دنبال خواهد نمود.
دکتر دل پیشه در ادامه این بحث گفت: در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت و اجرای برنامه ششم توسعه و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، تمام دانشگاههای علوم پزشکی و نهادهای ذیربط از جمله سازمان های بیمه گر موظف شده اند که جامعه را به سوی ترویج زایمان طبیعی سوق داده و مورد تشویق قرار دهند.
در ادامه نیز معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام به اهمیت و فواید زایمان طبیعی در بین مادران باردار پرداخت و گفت: وجود آمارها در کشور قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت بیانگر این مهم بود که اطلاع رسانی نادرست به مادران جوان باعث شده تا به مرور زمان فرهنگ زایمان نیز مورد هجوم قرار گرفته و از حالت طبیعی به سمت عمل پرهزینه سزارین پیش برود.
دکتر عبدالنور کرد جمشیدی ادامه داد: در زایمان طبیعی ارتباط عاطفی بین مادر و کودک حفظ می شود و همچنین اولین شیردهی مادر به کودک لحظاتی پس از زایمان طبیعی انجام می گیرد درحالیکه این موارد مهم در سزارین وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در گذشته به لحاظ فرهنگی در کشور این امر جا افتاده بود که سزارین از زایمان طبیعی مناسب تر است اما امروز با آگاهی بخشی به مردم و جامعه زایمان طبیعی دوباره در کشور ترویج یافته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از زحمات و تلاش های متخصصین زنان و زایمان و ماماها در ترویج زایمان طبیعی بیان داشت: این همکاران زحمتکش توانسته اند در قالب طرح تحول نظام سلامت، آمار سزارین در استان روند نزولی پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در راه کاهش آمار سزارین خوشبختانه بیمارستان های خصوصی در کنار بخش دولتی بوده اند که انصافاً قابل تقدیر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام به عنوان دیگر سخنران این مراسم ضمن خیرمقدم به مدعوین و حاضران در مراسم ابراز داشت: ابلاغ سیاست های جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری مسئولیت سنگینی بر دوش همه ما گذاشته که اولین اولویت های ما در حوزه سلامت، ترویج زایمان طبیعی و ازدیاد جمعیت در جامعه می باشد.
دکتر راضی ناصری فر ادامه داد: در حوزه بهداشت که سربازان بی نام و نشان و گمنام عرصه بهداشت در تمام نقاط استان خدمت می نمایند، آمادگی دارند که این سیاست های ابلاغی را به بهترین وجه ممکن به مرحله اجرا برسانند.
وی خاطرنشان کرد: ما برای ارائه و انتقال دانش و اطلاعات مربوط به زایمان طبیعی سه فعالیت اصلی را در پیش روی خود قرار داده ایم که اولین هدف، آموزش است. ما در این مقوله در تمامی سطوح خصوصاً مدارس ابتدایی، دبیرستانها، دانشگاهها و مراکز بهداشتی درمانی از هر فرصتی برای آموزش جامعه استفاده خواهیم کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام دومین فعالیت اصلی را مشاوره گرفتن از متخصصین و کارشناسان در هر رشته و تخصصی عنوان کرد و گفت: این امر باعث می شود که ضریب خطا و اشتباه به حداقل ممکن برسد و گیرنده مشاوره در مسیر منطقی و قابل انتظار قرار گیرد.
وی ارائه خدمت را به عنوان سومین اولویت در حوزه کاری معاونت بهداشت عنوان کرد و بیان داشت: انتقال خدمات و علائم خطر و هشدارها در رابطه با چالش های بهداشتی و مشکلات تابع آن به مردم باید به بهترین وجه صورت گیرد زیرا با ارائه خدمات مطلوب می توانیم نظر مساعد مردم را به خود جلب کنیم.
دکتر ناصری فر تصریح کرد: بر اساس ارزیابی های وزارت بهداشت، استان ایلام از نظر شاخص های بهداشتی در ردیف بالاتری از میانگین شاخص های بهداشتی کشور قرار دارد که بارها از سوی مسئولان وزارتی مورد تقدیر قرار گرفته ایم.
وی همچنین در رابطه با ترویج زایمان طبیعی در سطح استان در معاونت بهداشت افزود: کلاس های آمادگی برای زایمان طبیعی در سطح استان از بهترین کلاس هایی است که مورد توجه مردم و خصوصاً زنان باردار قرار گرفته است. ما در تمامی شهرستان های استان این کلاس ها را دایر نموده ایم و جامعه هدف که همانا زنان باردار می باشند، از طریق این کلاس ها برای زایمان طبیعی آماده می شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در پایان سخنان خود یادآور شد: ما امیدواریم که آموزش هایی که قرار است در رابطه با زایمان طبیعی به مردم ارائه می شود، از طریق خود مردم انتقال داده شود و مادرانی که زایمان طبیعی موفقی داشته اند، تجارب خود را در اختیار دیگر مادران باردار قرار دهند.
دکتر آناهیتا جلیلیان متخصص زنان و زایمان نیز در بخشی از این مراسم به بیان فواید و اهمیت زایمان طبیعی و تبعات سزارین پرداخت و در ادامه این مراسم نیز از غرفه های حاضر در نمایشگاه ارائه خدمات و ترویج زایمان طبیعی در تالار فرهنگیان شهرستان ایلام با حضور مسئولان رونمایی شد و حاضران ضمن بازدید از غرفه ها، از نزدیک در جریان فعالیت ها و اقدامات آنان در راستای ترویج زایمان طبیعی قرار گرفتند.