X

اخبار

تاریخ انتشار: دوشنبه 26 مهر 1395
 به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد

  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد

امتیاز: Article Rating

به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این آیین تجلیل رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به مدعوین و گرامیداشت روز جهانی غذا اظهار کرد: تغذیه و اصلاح الگوی آن در جهت سلامت و نهادینه کردن فرهنگ تغذیه مناسب یکی از ضروری ترین نیازهای امروز در جامعه است.

 

دکتر علی دل پیشه با بیان اینکه رسانه ها می توانند از طریق ترویج سبک زندگی سالم و فرهنگ تغذیه مناسب برای تغییر شرایط موجود اقدام کنند، گفت: الگوی تغذیه باید مورد بررسی قرار گرفته و در فرهنگ جامعه نهادینه شود چرا که تغذیه رابطه مستقیمی با سلامت افراد جامعه دارد.

 

وی افزود: با توجه به افزایش بیماری های مزمن از جمله دیابت پیش بینی شده تا سال 1400 با سونامی این بیماری مواجه شویم که همه ارگان های مرتبط با موضوع تغذیه باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از این پیشروی به کار گیرند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: طبق مطالعات صورت گرفته روند رو به رشد بیماری سرطان در کشور نگران کننده است اگرچه با متوسط شیوع آن در جهان مشکلی نداریم اما در کشور ما سرعت آن بالا است و با توجه به موضوع ریزگردها در کشور به خصوص در استان ایلام و تاثیر این ذرات بر سلامت مردم و مواد غذایی و تاثیر آنها در ابتلا مردم به این بیماری ها به خصوص در مناطق جنوبی استان حائز اهمیت است.

 

وی در ادامه این مبحث گفت: درجنوب استان بخش کشاورزی وسعت و رونق بیشتری دارد و در مقابل نیز ریز گردها در این منطقه شدت بیشتری دارند بنابراین سلامت محصولات کشاورزی اولویتی حیاتی است و باید بسیار حساس با این قضیه برخورد کنیم که نه صنعت کشاورزی متحمل ضرر و زیان شود و نه سلامت جامعه با سهل انگاری به خطر بیفتد.

 

دکتر دل پیشه با بیان اینکه موضوع تغذیه ارتباط مستقیمی با اندوخته های ذهنی، قدرت تفکر و سلامت روحی و جسمی فرد دارد، اظهار کرد: باید طوری برنامه ریزی کنیم که در بخش کشاورزی برای جلوگیری از مشکل به دنبال تولید محصول سالم و با کیفیت باشیم و هم تذکرات لازم برای تامین سلامت جامعه داده شود.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: با وجود بضاعت محدود، همکاران در معاونت غذا و دارو مواد غذایی را به طور مستمر رصد می کنند، در این زمینه نشانگرهای رنگی تغذیه ای به منظور اصلاح الگوی مصرف و ارتقاء سلامت جامعه بر روی برچسب محصولات غذایی درج می شود و مردم با دقت بیشتری کالای مورد نیاز خود را خریداری خواهند کرد.

 

وی با اشاره به تغییرات آب و هوایی و گرم شدن هوای کره زمین تاکید کرد: باید محصولات کشاورزی و متناسب با آن غذای مردم نیز تغییر یابد و با اصلاح الگوی تغذیه صحیح هزینه های زیاد درمان نیز کاهش می یابد.

 

دکتر دل پیشه با اشاره به اینکه تغذیه به عنوان یکی ازمهمترین فاکتورهایی که برجسم و روان افراد در جامعه خصوصاً کودکان تاثیرگذار است، یادآور شد: همکاران ما علیرغم بضاعت محدود و مشکلات اعتباری در معاونت غذاو دارو به طور  مرتب هم ازسیاست های وزارت بهداشت و سیاستهای کلان کشوری در این عرصه تلاش می کنند که ما هم از این تلاش و اهتمام همکاران حمایت می کنیم.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در این آیین از تلاش های رئیس دانشگاه علوم پزشکی و همکاران وی در راستای سلامت و امنیت مواد غذایی در جامعه تقدیر نمود و در ادامه گفت: سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص ملی 15 درصد و در ایجاد اشتغال 25 درصد است و استان ایلام هر چند از نظر سطح زیر کشت با 2 میلیون هکتار معادل 1.2 از کوچکترین استان های کشور است که از این میزان 340 هزار قابلیت کشاورزی داشته که 80 هزار هکتار به شکل آبی و 260 هزار هکتار آن دیمی است.

 

سید محمدتراب میری ابراز کرد: تنوع محصولات در استان ایلام در نقاط مختلف مطلوب است و سال گذشته در بسیاری از آیتم ها تولیدات خوبی داشتیم که شامل 290 هزار تن گندم، 9 هزار تن جو، پنج هزار تن ذرت و مقادیر قابل توجهی حبوبات بوده است.

 

وی با بیان اینکه تولیدات دامی نسبت به مصرف در ایلام قابل توجه است، گفت: تولید مرغ و گوشت این استان سه برابر مصرف آن است و سالانه 25 هزار تن گوشت قرمز و 51 هزار تن گوشت سفید وارد بازار مصرف می شود در حالیکه مصرف استان بین هشت تا 10 هزار تن است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام افزود: 600 تن عسل با کیفیت مناسب در استان تولید می شود و در بخش شیلات نیز هر چند تولید محدود است اما در حال توسعه هستیم.

 

میری بیان کرد: یکی از مهم ترین ارکان امنیت ملی امنیت غذایی است و در تعریف آن باید به موضوعات داخلی کشور و آسیب های آن بیشتر توجه شود و به جای سایر مسائل به شرایط و عوامل اقتصادی نظیر نرخ بیکاری، نرخ تورم، تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه توجه کرد.

 

وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی سنگ بنای یک جامعه توسعه یافته است، تاکید کرد: ناامنی غذایی طومار یک جامعه را بر باد می دهد و حتی در بعد اخلاقی نیز تاثیرگذار است چرا که عامل اصلی سلامت فکری، روحی و جسمی است.

 

این مسئول در ادامه اظهار کرد: ضریب خودکفایی همه جوامع مبتنی بر تولیدات بخش کشاورزی است که در کشور ما این ضریب در بخش کشاورزی بیش از 90 درصد است، بنابراین محصولات تولیدی باید با مصرف متناسب و با صرفه باشد چرا که در حال حاضر بعضی از محصولات ما به صورت سنتی و مصرف پایه تولید و با نازلترین قیمت به کشورهای دیگر صادر می شود، باید ضمن اینکه میزان و حجم تولید برایمان مهم باشد، سلامتی در جامعه در اولویت قرار گیرد.

 

میری گفت: کشاورزی بدون سموم مقرون به صرفه نیست چون میزان تولید را کاهش و هزینه را افزایش می دهد اما زمانی که به طور معقول و به صورت برنامه ریزی آن را مدیریت کنیم نتیجه بهتری خواهد داشت.

 

وی اعلام کرد: مصرف سالانه سم در دنیا 2 و نیم میلیون تن است که در ایران این میزان به ازای هر هکتار 562 گرم است، سال گذشته 113 برند سم خطرناک در کشور ضبط و حذف شد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام ادامه داد: بیشترین مصرف سم در استان مازندران مربوط به شهرستان بابل با حدود 2 لیتر است در حالیکه میانگین مصرف کشور 2 دهم لیتر است و در ایلام نیز بالاترین آمار در مصرف سموم در شهرستان دره شهر است.

 

میری ابراز امیدواری کرد: در آینده به سمتی پیش رویم که استفاده از سموم را به حداقل برسانیم و بتوانیم تولیدات خود را در تمام بخش ها از جمله کشاورزی که رابطه مستقیمی با سلامت جامعه دارد ، توسعه دهیم.

 

در ادامه نیز معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن گرامیداشت روز جهانی غذا عنوان کرد: تغییرات آب و هوایی و ازدیاد جمعیت جهان باعث گردیده که منابع آب و غذا با کاهش محسوس روبرو شود .

 

دکتر راضی ناصری فر ادامه داد: طبق پیش بینی ها جمعیت جهان در سال 2050 به 9 میلیارد نفر خواهند رسید که نیاز به مصرف مواد غذایی دو برابر و سونامی بزرگ گرسنگی در جهان حاکم خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه در جهان سالانه3/1 میلیارد تن غذا به هدر می رود، خاطرنشان کرد: در خاور میانه طبق آمارهای سال گذشته بالغ بر 290 کیلوگرم  هر نفر درسال غذا هدر می دهد که اگر این آمار را بر اساس جمعیت در خاورمیانه در نظر بگیریم رقمی بزرگ خواهد بود.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به اینکه متاسفانه در کشور ما رقم هدر رفت مواد غذایی برای هر نفر به میزان 375 کیلو گرم است، ابراز کرد: هر خانوار ایرانی میزان 30 درصد از مواد غذایی روزانه خود را له هدر می دهد که در آینده به یک مشکل و چالش بزرگ تبدیل خواهد شد.

 

وی در ادامه گفت: ما برای رفع مشکل هدر دادن مواد غذایی باید به صنایع تولیدی مواد غذایی روی آوریم و با سرمایه گذاری در این عرصه در راه کاهش هدر دادن مواد غذایی گام های موثری برداریم.

 

دکتر ناصری فر تصریح کرد: در استان ما که به عنوان یکی از قطب های کشاورزی و دامپروری در کشور مطرح است متاسفانه صنایع غذایی همگام با آن رشد نکرده است.

 

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز به عنوان دیگر سخنران این مراسم ضمن خیرمقدم به رییس دانشگاه، مدیران دستگاههای اجرایی، مدیران صنایع مواد غذایی و گرامیداشت روز جهانی غذا اظهار داشت: غذا یکی از استراتژی ترین مسائل در جهان به شمار می رود که بخش عظیمی از برنامه ریزی های دولت ها را به خود اختصاص داده است.

 

دکتر نصرالله نقدی ادامه داد: برنامه های سازمان غذا و دارو در سال 95 بر اساس اصلاح الگوی تغذیه، حفظ و ارتقای سلامت در نظر گرفته شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: جامعه سالم زیربنای توسعه کشور بوده و یکی از راههای نیل به این هدف برخوردار بودن افراد جامعه از تغذیه سالم است.

 

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با ارتقای تولیدات غذایی و آشامیدنی که از نظر ایمنی و سلامت حائز اهمیت هستند را در این معاونت مورد توجه قرار داده ایم و همچنین اشاعه فرهنگ تولید مواد غذایی سالم و امنیت غذایی سرلوحه کار سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت و دولت می باشد.

 

وی تصریح کرد: در راه تولید غذای سالم تمام تلاش خود را بکار گرفته ایم که در این چرخه و نظارت های مستمر بر آن هیچ خللی وارد نشود.

 

وی با بیان اینکه قاطعانه از صنعت مواد غذایی و تولید داخلی بر اساس دستورالعمل های سازمان غذا و دارو حمایت می کنیم، افزود: برنامه های این معاونت بر اساس و مبنای کاهش مصرف قند، نمک، اسیدهای چرب ترانس و همچنین درج نشانگرهای رنگی بر روی محصولات تولیدی خواهد بود و در 18 ماه توانسته ایم در بیش از 75 درصد مواد غذایی تولیدی استان  چراغ راهنمای نشانگر روی محصولات تولیدی مواد غذایی جهت راهنمایی مصرف کنندگان درج نماییم که بالاتر از میانگین کشوری است.

 

دکتر نقدی ایدآوری نمود: در بعد مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور نیز در سال 93 برای اولین بار واحد نظارت بر این کالاها را در معاونت غذا و دارو دانشگاه ایجاد کنیم که وظیفه کنترل محصولاتی شامل غذا، دارو، مواد بهداشتی و آرایشی و تجهیزات پزشکی را در دستور کار خود قرار داده ایم.

 

در پایان این مراسم نیز با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی، مدیرکل جهاد کشاورزی، معاونین درمان، بهداشتی، توسعه مدیریت و منابع انسانی و غذا و دارو، از مدیران صنایع و واحدهای تولیدی استان با اعطای لوح تقدیر به عمل آمد.

تصاویر
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
  •  به مناسبت روز جهانی غذا، از مدیران صنایع غذایی برتر استان ایلام تجلیل شد
ثبت امتیاز