به گزارش خبرنگار وب دا، در این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به حاضران اظهار کرد: سلامت مردم از مهمترین مقوله های مهم و مورد توجهی است که خوشبختانه با تعامل و همکاری بین مردم و مسئولین، تلاش برای رفع مسائل و مشکلات بهداشتی به حداکثر رسیده و شاهد تغییرات اساسی در خصوص ارتقاء شاخص های بهداشتی در استان هستیم.
دکتر علی دل پیشه گفت: هر جامعه ای که در عرصه سلامت گام های بلند و موثری برداشته است، توانسته به بسیاری از اهداف و برنامه ریزی های بلند مدت و کوتاه مدت خود دست یابد.
وی با اشاره به اینکه دستگاهها، نهادها و ارگان های سطح استان با دانشگاه علوم پزشکی در راستای ارتقاء سلامت شهروندان مشارکت فعالانه ای دارند، خاطر نشان کرد: همه ما باید در راستای ارتقای سطح کمی و کیفی وضعیت بهداشتی شهروندان تلاش کنیم و البته برای تحقق این مهم تلاش، اهتمام و تعامل شهروندان نیز بسیار موثر و سودمند خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: با توجه به نزدیک بودن ایام اربعین حسینی و پیش بینی حضور و تردد بیش از سه میلیون زوار در استان به سلامت و امنیت مواد غذائی و بهداشتی توجه ویژه ای داشته باشیم و دست اندرکاران این حوزه ها باید از تمام توان خود برای نظارت و اجرای برنامه های سلامت محور خود در خصوص بهداشت محیط و امنیت مواد غذائی به کار ببندند.
در این نشست همچنین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ضمن اشاره به مصوبات جلسه قبلی این کارگروه، از کسب رتبه پنج کشور توسط دبیرخانه سلامت استان ایلام و تدوین سند توسعه سلامت استان خبر داد و گفت: سیاست دانشگاه علوم پزشکی ارتقا و توسعه سلامت و بهداشت در همه اقشار و گروه های جامعه است.
دکتر راضی ناصری فر اظهار کرد: از جمله معضل های چالش برانگیز سلامت استان عدم ساماندهی آفت کش های شیمایی در دفع آفات محصولات کشاورزی و غنی سازی و افزایش سبوس آرد و نان است که باید مورد توجه مسئولان استان قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: مسئولان و طراحان پروژه های کلان استان چون پتروشیمی، سیمان، گاز، کشاورزی و ... باید در هنگام طراحی و اجرای پروژه های خود پیوست های زیست محیطی و بهداشتی را با هدف کاهش یا جلوگیری از مخاطرات بهداشت فردی و محیطی رعایت کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام به عنوان دیگر سخنران این نشست ضمن گرامیداشت روز جهانی غذا به مسئله آرد تولیدی در استانو غنی سازی آن به عنوان یک فراورده مهم ابراز نمود: با توجه به طرح غنی سازی آرد با اسید فولیک و آهن با پیگیری های به عمل آمده و اجرای کامل برنامه غنی سازی در کارخانجات آرد استان نتایج کمی نمونه های ارسالی به آزمایشگاه کنترل غذا و دارو مطابق با دستورالعمل سازمان غذا و دارو می باشد.
دکتر نقدی گفت: با توجه به اینکه 25 مهر ماه روز جهانی غذا می باشد و شعار امسال فائو «آب و هوا در حال تغییر است، کشاورزی و غذا باید تغییر کند» به همین منظور سازمان غذا و دارو در سال 1395 در راستای اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاع سلامت بر اساس برنامه های ابلاغی کاهش قند، نمک و اسیدهای چرب ترانس و حمایت از تولید غذاهای سالم و موثر می باشد.
وی ادامه داد: در این راستا تاکنون برای 75 درصد محصولات تولید داخل چراغ راهنمای تغذیه روشن شده و در این زمینه داشتن برچسب اصالت بر روی محصولات غذائی و بهداشتی می تواند کالای سالم را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد و از دیگر موارد امنیت مواد غذائی معرفی نشان ایمنی کالا است.
در ادامه این نشست نیز معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام با تقدیر از تلاشهای انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی ایلام در راستای ارائه خدمات شایسته به مردم استان گفت: ما باید امکان افزایش مشارکت مردم را در حوزه سلامت ایجاد کنیم و این موضوع جزع راهبردهای ما در حوزه سلامت است.
مهندس حسین کلانتری بیان داشت: باید تلاش کنیم در زمینه سلامت آسیبها را به حداقل برسانیم و با دیدن همه جوانب تصمیم گیری و اقدام کرد.
وی با اشاره به نزدیک بودن ایام اربعین حسینی اظهار داشت امنیت مواد غذائی و بهداشتی زوار بسیار مهم است و باید مسئولان مربوطه اقدامات لازم را در این مورد انجام دهند تا زوار اباعبدالله الحسین (ع) سفر معنوی خود را با سلامت به پایان ببرند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام خاطرنشان کرد: در هیچ دوره ای از تاریخ کشور ایران به اندازه دولت یازدهم به مقوله سلامت و بهداشت مردم توجه نشده و اقدام های این دولت در خصوص سلامت جامعه یک انقلاب محسوب می شود.
وی افزود: البته هیچ موفقیتی بدون مشارکت و همکاری مردم و نقش راهبردی آنها امکان پذیر نیست و دستیابی به اهداف و برنامه های حوزه سلامت تنها با مشارکت و هم اندیشی مردم و مسئولان میسر می شود.
کلانتری در مورد امنیت غذایی هم یادآور شد: مقوله امنیت غذایی به عنوان یک مساله مهم به طور کامل توسط مسئولان ذیربط پیگیری و مصوبه های مورد تایید در این حوزه نیزباید در سریع ترین زمان ممکن اجرا شود.
وی از پیگیری برای ایجاد بیمارستان و درمانگاه های تخصصی در استان توسط استاندار و ریاست دانشگاه علوم پزشکی برای افزایش و ارتقای مراکز درمانی و سلامت و بهداشت استان خبر داد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام با اشاره به موضوع مهم و حساس کبابی و قصابی های غیرمجاز حاشیه برخی شهرهای استان هم اظهار کرد: باید از فراگیری و گستردگی این قضیه در نقاط مختلف استان جلوگیری و از روند فعالیت این اماکن ممانعت شود.
وی با بیان اینکه تعطیلی کامل قصابی و کبابی های حاشیه شهر ها همچون مهدی آباد و شباب امکان پذیر نیست، تاکید کرد: ادامه فعالیت این اماکن باید مطابق ساز و کارهای قانونی و با رعایت موازین بهداشتی و زیست محیطی ساماندهی شود.
کلانتری خواستار تشکیل کمیته ای متشکل از دستگاه هایی چون دانشگاه علوم پزشکی، دامپزشکی، محیط زیست، نیروی انتظامی و دادستانی برای دستیابی به یک راهکار عملی و قانونی در خصوص این قصابی و کبابی های غیر مجاز و اعلام نتیجه خروجی این کمیته در نشست بعدی سلامت غذایی استان شد.
وی تاکید کرد: با فرهنگ سازی در مردم و آگاهی بخشی به آنها باید مخاطرات استفاده از گوشت های ذبح شده فاقد نظارت کارشناسان دامپزشکی در حاشیه شهرها را به مصرف کنندگان یادآوری کرد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام به موضوع افزایش سه درصد سبوس به آرد استان هم اشاره کرد و گفت: مصوبه اجرای افزایش سه درصد سبوس و غنی سازی آرد مصرفی مردم در نشست پیشین این کارگروه مورد تایید قرار گرفت اما هنوز اجرایی نشده است که باید عملیاتی شود.
در این نشست که در محل سالن جلسات معاونت سیاسی امنیتی استانداری ایلام برگزارشد، دیگر اعضای کارگروه نیز به بیان مشکلات، پیشنهادات و انتقادهای خود در حوزه های مختلف و مرتبط با سلامت و امنیت غذایی پرداختند.