برگزاری همایش تبیین سیاستهای کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک در استان ایلام
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، در این نشست یکروزه قائم مقام وزیر بهداشت در استان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام دکتر دل پیشه ضمن خوش آمد گویی به میهمانان و حاضران در همایش به اهمیت پویایی جوانی جمعیت اشاره و بر لزوم سیاستگزاری اصولی و بنیادی در تحقق سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری اشاره نمود.
دکتر علی دل پیشه ضمن تاکید بر در نظر گرفتن راهکارهای عمومی و تخصصی در راستای تبیین سیاستهای کلی جمعیت تصریح کرد: باید تمام دستگاه ها و ارگان ها خود را در این زمینه مسئول دانسته و برای تحقق این مهم نهایت تلاش خود را به کار گیرند.
در ادامه این همایش مهندس مروارید استاندار ایلام با مرور روند تغییرات جمعیتی در 50 سال اخیر، روی آوردن به سیاستهای افراطی، افزایش شهرنشینی، افزایش سطح سواد به ویژه در خانم ها، اشتغال، تغییر نگرش های اجتماعی را از دلایل کاهش باروری عنوان کرد.
در ادامه دکتر ناصری فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تشریح شاخصهای جمعیتی و باروری در سطح استان اشاره کرد که میزان باروری در استان 86/1 که کمتر از سطح جانشینی (1/2) است و مهمترین رویکرد های در دست اقدام در زمینه ارتقای مشاوره های هنگام ازدواج و پس از ازدواج، فرهنگ سازی به منظور ارزش دانستن ازدواج سالم ، افزایش آگاهی جامعه درباره اهمیت فرزند آوری سالم و اجتناب ازتک فرزندی، مشاوره برای کاهش میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و فرزند اول، مشاوره برای کاهش میانگین فاصله زمانی بین فرزندان، پیشگیری از بارداری های پرخطر و سقط، تامین مراقبت های کیفی دوران بارداری و مراقبت های ویژه برای بارداری های پرخطر، جلوگیری از مرگ مادر، نوزاد و شیرخواردر این زمینه است .
در ادامه نیز مدیر کل دفتر سلامت جمعیت ، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اهداف دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس در راستای ارتقای نرخ باروری کلی و اهمیت برگزاری این همایش گفت: لازم است در خصوص سیاستهای افزایش جمعیت برنامه ریزیهای دقیق و مداخلات ضروری در زمینه چالشها و شاخصهای تاثیرگذار بر ارتقاء نرخ باروری در سطح استان بعمل آید.
دکتر محمد اسماعیل مطلق تصریح کرد: این دفتر برنامه های مشخصی بر اساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در جهت تحکیم بنیان و پایداری ازدواج و فرزندآوری در دستورکار خود دارد.
در ادامه دکتر اسلامی رئیس اداره باروری وزارت بهداشت ضمن بیان لزوم بازنگری شاخصها و تعیین مسیر بر اساس رویکردهای باروری سالم، بهبود استاندارد های آموزشی و مشاوره ای برای پایداری خانواده و تدوین استاندارد خدمات پیشگیری و غربالگری ناباروری ابراز داشت: برنامه های مورد نظر جهت حمایت از فرزند آوری و ارتقای نرخ باروری کلی است.
دکتر حسن عینی زیناب جامعه شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران به عنوان آخرین سخنران همایش در رابطه با سه متغیر تاثیر گذار باروری، مرگ و میر و مهاجرت بر انتقالات جمعیتی اشاره کرد.
وی به نقش کاهش مرگ و میر و اجتناب از مرگهای قابل پیشگیری در سنین باروری و کودکان بر رشد جمعیت تاکید نمود.
گفتنی است در این همایش که به همت معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار گردید، بیش از 300 نفر حضور داشتند و ضمناً نمایشگاه ترویج زایمان طبیعی نیز در محل همایش دایر شده که مورد بازدید شرکت کنندگان قرار گرفت.