X

اخبار

تاریخ انتشار: دوشنبه 04 بهمن 1395
اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در رابطه با بیماری سالک

  اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در رابطه با بیماری سالک

امتیاز: Article Rating

لزوم اجرای طرح های راهبری تحقیقاتی برای ریشه کنی ببماری سالک در استان ایلام

بیماری لیشمانیوزیس یا سالک چندین سال است که نقاط جنوبی استان ایلام و مخصوصا شهرستان های گرمسیری مهران و دهلران را درگیر کرده و ساکنین این شهرها هرازچندگاهی با عوارض ابتلاء به این بیماری مواجه می گردند.

 

اگرچه روند ابتلاء به این بیماری در سال جاری مخصوصا در شهرستان دهلران خوشبختانه سیر نزولی داشته اما این آتش زیر خاکستر هر آن امکان اشتعال دارد و باید همه دستگاههای ذیربط از جمله فرمانداری ها، شهرداری ها، مراکز جهاد کشاورزی، دامپزشکی و بهداشت محیط فعالیت جهادی برای کنترل این بیماری داشته باشند.

 

در راستای جهاد علمی برای ریشه کنی بیماری سالک،اخیرا جمعی از محققان برجسته کشوری از جمله پروفسور حمید دانشور، پروفسور علی اکبر حق دوست اقدام به تهیه واکسن برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری نموده اند. این واکسن مراحل آزمایشگاهی خود را با موفقیت طی نموده و بی خطر بودن آن برای انسان به تایید شورای پژوهشی و کمیته اخلاق پژوهش دانشگاه علوم پزشکی کرمان رسیده و مجوز استفاده از آن در جمعیت های انسانی و در قالب کار آزمایی بالینی صادر شده است.

 

این طرح در کانون های بیماری سالک در کشور از جمله در استان های کرمان و خراسان رضوی با حجم نمونه بالا اجرا گردیده و خوشبختانه نتایج مثبتی را در پی داشته است. با توجه به اینکه استان ایلام از جمله کانون های مهم این بیماری در سطح کشور است، مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت و مجریان طرح از دانشگاه علوم پزشکی ایلام درخواست نموده اند که این طرح را در استان ایلام اجرایی نمایند. در راستای اهتمام دانشگاه به ریشه کنی این بیماری و با توجه به تاییدیه های مختلف پژوهشی و کمیته اخلاق برای این طرح تحقیقاتی و همکاری بین دانشگاهی، کمیته اخلاق پژوهش دانشگاه مصوب نمود که طرح تحقیقاتی مصوب دانشگاه علوم پزشکی کرمان تحت عنوان "کارآزمایی فاز سوم واکسن لیشمانیوزیس در مناطق اندمیک استان ایلام" مشروط به حضور ناظر، کسب رضایت کتبی افراد و پیگیری ماهانه پس از تزریق واکسن بعنوان طرح مشترک دو دانشگاه پس از عملیاتی شدن در استان های کرمان و خراسان شمالی، در استان ایلام نیز عملیاتی گردد.

 

لازم به ذکر است هزینه تلقیح واکسن کاملاً رایگان بوده و افراد داوطلبانه و پس از تکمیل فرم رضایتنامه کتبی در این کارآزمایی شرکت می کنند. همچنین این واکسن، مانند همه واکسن های دیگر که از ویروس ضعیف شده و یا کشته شده عامل بیماری تهیه می شوند، ممکن است بثورات جلدی کوتاه مدت و موقتی داشته باشد که از نظر بالینی مشکل خاصی را برای داوطلبان به وجود نمی آورد.

 

این طرح تحقیقاتی که مراحل نهایی فاز آخر خود را می گذراند، چنانچه نتایج آن تایید کننده نتایج حاصله در استان های کرمان و خراسان شمالی باشد، بعنوان یکی از موفق ترین کارآزمایی های بالینی پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی  تلقی شده و افتخار تولید واکسن سالک برای اولین بار در جهان نصیب جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.

 

انتظار می رود مردم شریف شهرستان های مهران و دهلران کماکان همکاری لازم را با این محققین برجسته کشور داشته باشند تا به لطف خداوند این بیماری برای همیشه از این شهرهای عزیز  میهن اسلامی ریشه کن گردد.

 

تصاویر
  • اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در رابطه با بیماری سالک
ثبت امتیاز