کارگاه راه های مبارزه با سرطان در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد
امتیاز:
کارگاه راه های مبارزه با سرطان به مناسبت فرا رسیدن هفته پویش ملی مبارزه با سرطان در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در این کارگاه که با حضور مسئولان و مدیران ستادی دانشگاه، کارشناسان حوزه های بهداشتی و با حضور جمعی از رابطان سلامت دستگاه های مختلف استان برگزار شد، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: الگوهای تغذیه ای و رفتاری فردی و اجتماعی غلط موجب افزایش بیماری های غیرواگیر مهمی چون قلبی عروقی، سرطان و دیابت در افراد شده که این الگوها به عنوان منشا اصلی بیماری های غیرواگیر نیازمند تغییر است.
دکتر راضی ناصری فر در ادامه اظهار کرد: در سال 94 شاخص کشف و ثبت سرطان در استان ایلام حدود یک نفر به ازای هر یک هزار نفر بوده است که بیانگر توسعه دانش پزشکی در حوزه سرطان شناسی نسبت به گذشته و همچنین الگوهای غلط زندگی افراد است.
وی افزود: در گذشته حوادث و سوانح و انواع بیماری های واگیرعامل مرگ و میر افراد بود اما امروزه به مدد ماشینی شدن زندگی ها بیماری های قلبی عروقی اولین عامل مرگ انسان ها و بعد از آن حوادث، سرطان و دیابت است که البته در حال حاضر 2 عامل سرطان و دیابت حالت پیشرونده ای به خود گرفته اند و تا چند سال آینده جای عامل حوادث در مرگ و میر را می گیرند.
به گفته ناصری فرعوامل محیطی چون اختلالات روانی ناشی از استرس، فشار روانی، اضطراب، افسردگی، محیط ناامن کاری و محرک های دیگری چون چاقی مفرط و اضافه وزن، مصرف انواع دخانیات، نوشیدنی های الکلی، تغذیه ناصحیح، عدم تحرک کافی و ورزش نکردن باعث بروز بیماری های غیرواگیری چون سرطان شده است.
وی یادآور شد: ارتقای سواد سلامت مردم، بهره مندی آنها از خدمات بهداشتی و سلامت، انجام مداوم غربالگری های سلامت، همچنین همکاری و تعامل فرابخشی بین دستگاه های مرتبط با حوزه سلامت برای تغییر در الگوی رفتاری و تغذیه ای مردم در بهبود وضعیت سلامت و نشاط جامعه بسیار تاثیرگذار است.
در ادامه این کارگاه نیز کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت استان ایلام گفت: زندگی ماشینی و غذاهای آماده موجب رفاه زندگی و تسریع در فعالیت های روزمره انسان ها شده اما در مقابل سلامت و نشاط را از افراد گرفته و زندگی آنها را با مخاطره های بهداشتی و سلامت مواجه ساخته است.
دکتر اسدالله احسان زاده افزود: هرچند عوامل زمینه ای چون سن، جنس، سواد و عوامل رفتاری مانند مصرف دخانیات، الکل، تغذیه ناسالم، کم تحرکی باعث بروز بیماری می شود اما این موارد ایجاد یا تشدید کننده عوامل خطر بینابین چون کلسترول خون بالا، پرفشاری و چاقی در افراد می شوند.
وی با بیان اینکه سن بیماری های غیرواگیر کاهش یافته، تاکید کرد: طبق بررسی های جهانی 68 درصد مرگ و میرها معادل 38 میلیون نفر در سال به علت بیماری های غیرواگیر قلبی عروقی، سرطان، دیابت، تنفسی مزمن و اختلالات روانی جان خود را از دست می دهند که این آمار در کشورهای با درآمد پایین 80 درصد و در ایران این رقم 72 درصد است.
احسان زاده شایع ترین سرطان ها را سرطان پوست و معده ذکر کرد و گفت: در برنامه طرح تحول سلامت سرطان های گوارشی روده بزرگ، سینه و رحم به علت اهمیت و نیز میزان شیوع آنها و همچنین برنامه هایی برای کاهش مصرف قند، شکر، روغن جامد، نمک در بین اقشار مختلف جامعه در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.
گفتنی است از یک تا هفت بهمن ماه به نام هفته پویش ملی مبارزه با سرطان با شعار سرطان قابل پیشگیری و درمان است با خود مراقبتی و امید نامگذاری شده است.