کمیته استانی بررسی وضعیت سلامت روان و پیشگیری از خودکشی با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی، مسئولان و نمایندگان دستگاهها و ارگان های مرتبط در سالن جلسات معاونت غذا و دارو برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به مدعوین و مهمانان اظهار کرد: هر جامعهاي متناسب با شرايط خود، با مشکلات و آسیب های اجتماعی روبروست که تاثيرات مخربي روي فرآيند ترقي آن دارد که شناخت و رفع چنين عواملي مسير حرکت جامعه را بسوي سلامت و رشد هموار می سازد.
دکتر علی دل پیشه افزود: مداخلات روانشناسی و روانپزشکی در آسیب های اجتماعی و بررسی روند و ابعاد مختلف آن برنامه ای زمانبر است که با همکاری، دلسوزی و تعامل درون بخشی و بین بخشی در این راه عملکردی مثبت و سازنده را به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه توجه به آموزش به افراد درجامعه خصوصاً افراد آسیب پذیر به لحاظ آسیب های اجتماعی، سرمنشأ برنامه های آموزشی ارگانها و سازمانهای دولتی و غیردولتی قرار گیرد، خاطرنشان کرد: خانه و خانواده به عنوان منشأ رشد و شکوفائی آسیبهای اجتماعی باید بیشتر مورد توجه و تاکید باشد و در این راه می توان با آموزش های صحیح و علمی، از بروز آسیب های اجتماعی در سطح جامعه پیشگیری نمود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: خوشبختانه در سال های اخیر برنامه ها و فعالیت های مناسبی از سوی دستگاهها و ارگان ها ذیربط اجرا شده که تاثیر مثبت و سازنده آن در کاهش آسیب های اجتماعی در استان را شاهد هستیم.
دکتر علی دل پیشه با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی متولی سلامت جامعه می باشد، تصریح کرد: تمام توان و ظرفیت دانشگاه برای اجرای سیاست های ابلاغی وزارت بهداشت در زمینه سلامت روان را به کار خواهیم گرفت. در این راستا از توان و ظرفیت مراکزی همچون تحقیقات آسیب های روانی و اجتماعی، دانشکده پزشکی،گروه روانشناسی و روانپزشکی و...در سطح دانشگاه را برای تحقق اهداف مربوط به پیشگیری از آسیب های اجتماعی و روانی به کار گرفته خواهد شد.
وی در خاتمه سخنان خود گام برداشتن در راستای کاهش آسیب های اجتماعی را خدمتی شایسته و انسانی عنوان و یادآوری کرد: بر اساس رسالت انسانی و دینی وظیفه داریم که در راه رفع این مشکلات و آسیب های اجتماعی و پیشگیری از بروز خودکشی در استان گام های موثری برداریم چراکه نجات جان یک انسان، نجات جامعه خواهد بود.
در ادامه نیز معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در رابطه با اجرای برنامه های مداخله ای سلامت روان و پیشگیری از خودکشی عنوان کرد: این برنامه های مداخله ای در استانهای ایلام، کرمانشاه، لرستان و خراسان جنوبی از سوی وزارت بهداشت در نظر گرفته شده اند، در حال اجرا هستند که امیدواریم این مداخلات نتیجه مثبت و قابل مشاهده ای را به دنبال داشته باشد.
دکتر راضی ناصری فر افزود: تشکیل کمیته های چهارگانه دانش آموزی و دانشجویی، مشاوره، درمان و ارجاع و آموزش و غربالگری از برنامه هایی هستند که در راستای تحقق اهداف و برنامه ها و سیاست هایی هستند که در نظر داریم با تشکیل این کمیته ها برای کاهش آسیب های اجتماعی و روانی از جمله خودکشی با کمک و مساعدت دستگاهها و ارگان های مرتبط گام های موثری برداریم.
وی با بیان این مطلب که سه سطح برای اقدامات مداخله ای در کاهش آسیب های اجتماعی در سطح استان مد نظر قرار گرفته، ابراز کرد: سطوح سه گانه شامل افزایش سطح آگاهی مردم و خصوصاً افراد دارای زمینه تاثیرپذیری از آسیب های اجتماعی، شناسایی افراد دارای مشکلات اولیه ناشی از آسیب های اجتماعی روانی و تحت درمان قرار دادن آنان و ارجاع افراد دارای اختلالات اجتماعی و روانی به مراکز تخصصی در صورت نیاز از جمله اقداماتی هستند که می تواند در کاهش و پیشگیری از آسیب های اجتماعی و روانی همچون خودکشی موثر باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام همچنین استفاده از ظرفیت و توان نخبگان، اندیشمندان و صاحبنظران در راستای کمک به حوزه سلامت در جهت کاهش اثرات آسیب های اجتماعی و روانی را خواستار شد.
در ادامه این جلسه نیز معاونین، بهداشت، درمان، غذا و دارو و همچنین مدیران دستگاهها و ارگان های عضو کمیته پیشگیری از خودکشی ضمن ارائه گزارشی از حوزه کاری خود در رابطه با روند اجرای مطلوب برنامه سلامت روان و پیشگیری از خودکشی به بحث و بررسی و تبادل نظر پرداختند.