کمبود ویتامین B12 باعث بروز مشکلاتی مانند حواسپرتی، زوال عقل و عدم تمرکز می شود
امتیاز:
علیمردانی افزود:اگر بدن شما از کمبود ویتامین B12 رنج نبرد، میتواند به اندازه کافی، گلبولهای قرمز سالم را تولید کند. از طرف دیگر، کمبود این ویتامین در بدن، به معنای کاهش تولید گلبولهای قرمز و ابتلا به کمخونی است.
وی تاکید نمود: افرادی که از کمبود این ویتامین رنج میبرند، مشکلاتی مانند حواسپرتی، زوال عقل و عدم تمرکز به سراغشان میآید که گاهی در صورت پیشرفت بیماری، امکان درمان هم برای چنین بیمارانی از بین میرود
وی ابراز داشت: یکی از مهمترین و نگرانکنندهترین مشکلات ناشی از کمبود ویتامین B12 در بدن، ابتلا به بیماریهای ذهنی است. بسیاری از افرادی که از کمبود این ویتامین رنج میبرند، مشکلاتی مانند حواسپرتی، زوال عقل و عدم تمرکز به سراغشان میآید که گاهی در صورت پیشرفت بیماری، امکان درمان هم برای چنین بیمارانی از بین میرود. کمبود ویتامین B12 میتواند منجر به ضعف استخوانها و آسیب رسیدن به پایانههای عصبی هم بشود.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان خاطر نشان ساخت: انواع گوشتها مانند گوشت قرمز، مرغ یا ماهی همراه خوراکیهایی مانند شیر، لبنیات و تخم مرغ منبع خوبی برای دریافت ویتامین B12 هستند. از سوی دیگر، سبزیجات و عسل، نمیتوانند این ویتامین حیاتی را در بدنمان تأمین کنند و به همین دلیل بیشتر کسانی که رژیم گیاهخواری دارند از کمبود ویتامین B12 رنج میبرند اما اگر رژیم گیاهخواری دارید، میتوانید از خوراکیهای غنیشده با این ویتامین استفاده کنید.
علیمردانی افزود: اگر احساس میکنید که بدنتان با علایم کمبود ویتامین B12 مواجه است، پزشک مرتبط را در جریان بگذارید و از او بخواهید که برایتان یک آزمایش خون بنویسد. انجام دادن آزمایش خون، سادهترین راه برای تشخیص کمبود این ویتامین در بدن است و اگر هم که این کمبود، خیلی زود تشخیص داده شود با یک رژیم غذایی ساده میتوان از پس آن برآمد.
وی تصریح کرد: برخی از داروها میتوانند دریافت و جذب ویتامین B12 را در بدنتان مختل کنند. بنابراین، بهتر است که با پزشک معالج خود در این زمینه مشورت کنید تا در صورت نیاز، رژیم غذایی یا مکملهای ویتامین را برایتان تجویز کند.
کارشناس مسئول تغذیه مرکزبهداشت استان ایلام یادآور شد: برخی از افراد میتوانند با خوردن انواع گوشتها، کمبود این ویتامین را در بدنشان جبران کنند اما بعضیها مجبورند که در کنار رعایت رژیم غذایی، قرصهای مکمل ویتامین را هم مصرف کنند. معمولاً پزشکان برای افرادی که از کمبود شدید ویتامین B12 رنج میبرند، مصرف روزانه یا هفتگی قرص و آمپولهای این ویتامین را تجویز میکنند. همچنین بدن تمام افراد بالای 14 سال به حداقل 4/2 میکروگرم از این ویتامین در طول روز نیاز دارد. نیاز خانمهای باردار و شیرده بیشتر از این میزان است که با تشخیص پزشک، از طریق رژیم غذایی، خوردن قرص مکمل یا تزریق آمپول، این نیازشان برطرف میشود.
علیمردانی بیان داشت: این کمبود ویتامین B12 باعث بروز مشکلات جسمی، روانی، برای فرد می شود و مقاومت بدن فرد را در مقابل بیماریها کاهش می دهد. بنابراین ضرورت گنجاندن ویتامین B12 در برنامه های غذایی مردم بویژه سالمندان ضروری خواهد بود