کارگروه سلامت و امنیت غذایی با محوریت تب کریمه کنگو در ایوان برگزار شد
امتیاز:
کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان ایوان با حضور معاون فرماندار، دادستان، مدیر شبکه بهداشت و درمان و مسئولین ادارات شهرستان در محل سالن اجتماعات فرمانداری ایوان تشکیل گردید.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه مدیر شبکه بهداشت و درمان ایوان درخصوص بیماری تب کریمه کنگو گفت: این بیماری یک بیماری تب دار ویروسی خونریزی دهنده میباشد که دارای علائمی مانند خون در ادرار، تب، خون ریزی در دست و اندام های تحتانی، استفراغ خونی، خلط خونی، خونریزی در حفره شکم و خونریزی از لثه ها می باشد.
دکتر خلیل رستمی ابراز داشت: تمهیدات مناسب در صورت مشاهده موارد مشکوک در افراد احتمالی اندیشه شده و بررسی کامل مناطق کشتار غیرقانونی در سطح شهرستان، برخورد جدی با افراد انجام دهنده این کشتار های غیر مجاز در سطح شهر و روستا و آموزش به مردم در خصوص بیماری می تواند از بروز احتمالی این بیماری جلوگیری کند.
در ادامه نیز مظفری کارشناس مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان ایوان در خصوص اقدامات ستاد فوریت های سلامت محیط و نظارت بر بهداشت آب و مواد غذایی از طریق بازدید نظارت و انجام آزمایش های لازم مطالبی را بیان نمود.
وی افزود: هدف از تشکیل این کار گروه پیشگیری و کنترل بیماری تب کریمه کنگو است که همه دستگاه های اجرایی شهرستان با همکاری و هماهنگی با هم در راستای سلامت آب و مواد غذایی و نیز پیشگیری از بیماری های منتقله و برخورد مناسب با موارد احتمالی آمادگی لازم را داشته باشند.
همچنین در ادامه این جلسه کارشناس مسئول بیماری های واگیر شبکه بهداشت و درمان ایوان گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یا CCHFیک بیماری مشترک انسان و حیوان بوده و از طریق تماس با خون، ترشحات دام آلوده و نیز تماس و له کردن کنه آلوده و عدم رعایت موارد بهداشتی در حین ذبح و قطعه قطعه کردن گوشت آلوده منتقل می شود.
مهندس علی اکبر یاسمی گفت: موارد تک گیر و همه گیری ناگهانی در انسان هم اتفاق می افتد که خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان ایوان مشاهده و گزارش نشده است.
وی اضافه کرد: سیستم مراقب بیماری های شهرستان و بخش درمان از آمادگی کامل در صورت مشاهده موارد انسانی جهت اخذ نمونه و اقدامات درمانی و نیز پیشگیری از طریقه آگاهی و اطلاع رسانی به مردم و بخصوص گروه های پرخطر جامعه دارند و تمهیدات مراقبتی در این خصوص اندیشیده شده است.
وی در خصوص خرید گوشت سالم توسط مردم اظهار داشت: شهروندان از گوشت سالم تایید شده و ممهور به مهر دامپزشکی استفاده کنند و در صورت خرید گوشت ۲۴ساعت آن را در یخچال و در دمای ۱ تا ۴ زیر صفر نگهداری و بعد از آن مصرف کنند. همچنین حرارت بالای ۵۶ درجه به مدت ۳۰ دقیقه ویروس را از بین می برد.
در ادامه این جلسه معاون فرماندار، مدیر اداره دامپزشکی، دادستان، بخشدار مرکزی و برخی از مسئولین ادارات شهرستان ایوان در خصوص این بیماری و اقدامات لازم برای پیشگیری از بیماری و آموزش های لازم به قصابان و پرسنل کشتارگاه مطالبی بیان داشتند.