کارگاه آموزشی خطرسنجی سکته های قلبی و مغزی در شهرستان ملکشاهی برگزار شد
امتیاز:
کارگاه آموزشی با عنوان خطرسنجی سکته های قلبی و مغزی در راستای برنامه خودمراقبتی سازمانی جهت ارتقای آگاهی کارکنان شاغل در ستاد شبکه، توسط واحد آموزش و ارتقای سلامت و همکاری واحد مبارزه با بیماریها در شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملکشاهی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این کارگاه آموزشی معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملکشاهی اظهار کرد: خطرسنجی، با بررسی عوامل خطر متعددی نظیر: سن، جنس، میزان کلسترول و فشارخون، استعمال دخانیات و ابتلا به دیابت امکان پذیر است.
مهندس کاظم پور در ادامه به ارائه مطالبی در خصوص خودمراقبتی سازمانی پرداخت و گفت: عوامل فوق الذکر برای ارزیابی خطر بروز سکته قلبی-عروقی ظرف ده سال آینده به کار می روند. برای مثال میزان خطر ابتلا به بیماریهای عروقی در ده سال آینده در فردی جوان که هیچ یک از عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی-عروقی را ندارد، بسیار کم است.
در ادامه مسئول واحد مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملکشاهی مطالب آموزشی خود را با عناوین خطرسنجی سکته های قلبی-عروقی، پیشگیری و کنترل فشارخون بالا، پیشگیری و کنترل چربی بالای خون، پیشگیری از چاقی و اضافه وزن بیان داشت و گفت: برخی از افراد مسن تر که به عوامل خطری نظیر دیابت یا فشار خون بالا مبتلا هستند، با میزان خطر بالاتری برای ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی مواجه هستند.
ثریا منصوری خاطرنشان کرد: از آنجا که بیشتر مرگهای زودرس در افراد با عامل خطر متوسط و اغلب بدون علامت رخ می دهد توصیه می شود همه افراد بالای 40 سال با مراجعه به مراکز بهداشتی- درمانی خطرسنجی شوند و بر اساس میزان خطر حاصله اقدامات لازم را انجام داده و مراجعات بعدی خود را به مراکز فوق برای پیگیری و ارزیابی نحوه پیشرفت برنامه ریزی کنند.
وی یادآوری کرد: پزشک یا مراقبین سلامت راه کارهای لازم برای کاهش میزان این خطرات را به بیمار توصیه می کنند. پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی از طریق کنترل دقیق بیماری دیابت و فشار خون بالا و اختلال چربی خون و ترک استعمال دخانیات امکان پذیر است.
گفتنی است که در این کارگاه آموزشی کتاب خطرسنجی سکته های قلبی، مغزی و سرطان در بین شرکت کنندگان توزیع گردید.