چرا باید فقط از نمک یددار تصفیه شده استفاده کنیم؟
امتیاز:
مهندس سمیه سعیدی در ادامه اضافه کرد: نمک خوراکی باید از نوع یددار وتصفیه شده باشد، نمک های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ می کنند.
این کارشناس تغذیه روش نگهداری از نمک را حاﺋز اهمیت دانست و تصریح کرد: نگهداری و ذخیره نمودن نمک یددار به مدت طولانی (بیش ازیک سال) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور ازنور و رطوبت و در ظرف دربسته پلاستیکی، چوبی، سفالی ویا شیشه های رنگی وتیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه نمود تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.
مهندس سعیدی در رابطه با نمک تصفیه نشده اظهار داشت: نمک تصفیه نشده به علت داشتن ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی وکبدی دارند و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی کاهش جذب آهن در بدن می شود.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان در ادامه به نکات مهمی که هنگام خرید نمک باید در نظر گرفت اشاره نمود و ابراز داشت: همواره به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت روی بسته بندی نمک ها توجه نمایید؛ دقت کنید که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته بندی نمک درج شده باشد و از خرید هرگونه نمک با عنوان «صاداراتی صنعتی» خودداری نمایید.
مهندس سعیدی در پایان خاطر نشان ساخت: نمک ها و غذاهای شور باید به مقدار کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز فقط تصفیه شده یددار باشد.