اولین جلسه شورای امربه معروف و نهی از منکر در دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال ۹۶ با حضور مدیران و کارشناسان معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه در دفتر مدیر فرهنگی دانشگاه تشکیل شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، روح الله استاک مدیر فرهنگی دانشگاه در این جلسه گفت: ساختار جامعه اسلامی ما متاسفانه با برخی آسیب های اجتماعی و مشکلات فرهنگی روبه رو است که توجه بیشتر آحاد جامعه به دستورات و فرهنگ ناب اسلامی عامل موثری برای کاهش این آسیب ها در جامعه است.
وی اضافه کرد: ترویج فرهنگ امربه معروف ونهی ازمنکر دربین افراد جامعه یکی از مواردی است که مانع رسیدن به سقوط فردی و اخلاقی جامعه می شود و باید ادای این فریضه آسمانی بیشتر از گذشته مد نظر مسئولین و مردم قرار گیرد .
مدیر فرهنگی دانشگاه به بیان اهمیت امربه معروف و نهی از منکر در آیات، روایات و احادیث پرداخته و اضافه کرد علاوه بر تاکید ائمه اطهار به انجام فریضه امربه معروف ونهی از منکر، امام خمینی(ره) نیز آن را تکلیف دینی و الهی دانست و بر آن تاکید کرد.
وی در ادامه خواستار فرهنگسازی فریضه امر به معروف از فرد و خانواده وی و سپس همت و هدایت و برنامه ریزی مسئولین کشور برای اشاعه آن به جامعه شد.
مدیر دانشجویی و قائم مقام معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه نیز در ادامه جلسه گفت: یکی از ملاکهای پیشرفت جوامع انسانی توجه ویژه به عناصر و ارزش های فرهنگی است که ابزار قوی این ارزش ها در دین مبین اسلام مشخص شده است و دین اسلام رفتارها، هنجارها و الگوهای اخلاقی، انسانی و مذهبی را مشخص کرده است.
دکتر ستار کیخاونی اضافه کرد: ادای فریضه آسمانی امربه معروف و نهی ازمنکر همواره به عنوان یکی از هنجارهای اخلاقی و انسانی موردتاکید اسلام بوده که باید نسبت به پایبندی به ادای آن توجه ویژه ایی صورت گیرد.
وی افزود: متاسفانه در شرایط حساس کنونی کشور، شاهد الگو برداری و تاثیر فضای مجازی دربین افراد جامعه هستیم که دراین بین دانشجویان به عنوان آینده سازان جامعه اسلامی این روند بیشترین تاثیر پذیری را داشته اند که باید مسئولین فرهنگی کشور و دانشگاه ها نسبت به این امر حساستر شوند.
دکتر کیخاونی ابراز کرد: یکی از راه های کاهش الگوگیری مخرب از فضای مجازی ادای فریضه امر به معروف برای دانشجویان و تبیین معروف ها برای آنان است که این تبیین باید تذکر لسانی توام با برخورد محترمانه و دلسوزانه با دانشجویان باشد.
کیومرث مهدیان سرپرست اداره تعالی فرهنگی و فوق برنامه و مسئول برنامه عملیاتی معاونت فرهنگی دانشجویی نیز دراین جلسه گفت: اشاعه فرهنگ امر به معرف و نهی از منکر در جامعه دانشگاهی استان نیازمند دقت نظر و توجه بیشتر کارکنان شاغل در دانشگاه ها، برخورد صحیح و تذکر لسانی توام با احترام دانشجویان و حمایت مادی و معنوی مسئولین از آمران به معروف و ناهیان از منکر است.
وی در ادامه به بیان اهمیت، ابعاد و شاخص های آیین نامه امربه معروف و نهی از منکر ارسالی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه های علوم پزشکی کشور پرداخت و خواستار همراهی و همکاری کارشناسان واحدهای مختلف پردیس دانشگاه برای اجرای آن شد.
در ادامه این جلسه همچنین هریک از کارشناسان واحدهای مختلف معاونت فرهنگی دانشجویی راهکارها و پیشنهادات خود را برای اشاعه فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در بین دانشجویان دانشگاه ارائه کردند.
تشکیل هسته یاوران معروف متشکل از دانشجویان و کارکنان دانشگاه، برگزاری کارگاه های آموزشی رعایت پوشش حرفه ایی برای دانشجویان و کارکنان و تبیین ابعاد امربه معروف و نهی از منکر برای دانشجویان و تذکر لسانی به آنان از جمله مصوبات این جلسه بوده است.