X

اخبار

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 25 مهر 1396
همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد

  همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد

امتیاز: Article Rating

 

همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام با حضور رئیس دانگاه علوم پزشکی، مدیر کل امور اجتماعی استانداری، معاونین بهداشت و غذاو دارو، مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی مرتبط با سلامت و تغذیه و همچنین صاحبان صنایع غذایی برتر استان برگزار شد.


به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این همایش رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به حاضرین در این همایش گفت: غذا تنها برای سیر کردن نیست و صاحبان صنایع غذایی باید به موضوع سلامت غذا بیش از پیش توجه کنند.


دکتر علی دل پیشه در ادامه اظهار کرد: با توجه به اینکه بسیاری از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی، انواع سرطان ها و دیابت با نوع تغذیه در ارتباط هستند، توجه به سلامت غذا بسیار با اهمیت است.


وی یادآور شد: بیماری های غیرواگیر سالانه موجب مرگ 38 میلیون نفر در دنیا می شوند و حدود سه چهارم مرگ ها در جهان با این بیماری ها مرتبط است که این میزان در کشورهای در حال توسعه بیشتر است.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: دیابت یکی از بیماری های مزمنی است که پیش بینی می شود تا سال 1400 با سونامی این بیماری مواجه شویم بنابراین تمامی ارگان های مرتبط با موضوع تغذیه باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از این پیشروی این بیماری بکار گیرند.


دکتر دل پیشه تصریح کرد: طبق مطالعات صورت گرفته روند رو به رشد بیماری سرطان در کشور نگران کننده است و اهمیت توجه توجه به موضوع ریزگردها در کشور به خصوص در استان ایلام و تاثیر این ذرات بر سلامت مردم و مواد غذایی و تاثیر آنها در ابتلا مردم به این بیماری ها به خصوص در مناطق جنوبی استان بسیار بالاست.


وی با بیان اینکه موضوع تغذیه ارتباط مستقیمی با اندوخته های ذهنی، قدرت تفکر و سلامت روحی و جسمی فرد دارد، یادآور شد: باید طوری برنامه ریزی کنیم که در بخش کشاورزی برای جلوگیری از مشکل به دنبال تولید محصول سالم و با کیفیت باشیم و هم تذکرات لازم برای تامین سلامت جامعه داده شود.


در ادامه این همایش نیز معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در این مراسم گفت: نشانگرهای تغذیه ای یا چراغ راهنمای رنگی غذایی بر روی تمامی محصولات تولیدی استان تا پایان سال 95 درج شده است اما مردم به این نشانگرها توجه نمی کنند.


دکتر مهتاب شاهماری اظهار کرد: مردم با این نشانگرهای هدایتگر برای استفاده درست از محصولات غذایی آشنا نیستند و باید در این زمینه اطلاع رسانی لازم انجام شود.


وی یادآور شد: برچسپ اصالت و سلامت کالا نیز بر روی تمامی محصولات غذایی، دارویی و بهداشتی مورد تائید سازمان غذا و دارو نصب می شود و مردم از طریق پیامک و یا اینترنتی می توانند از اصالت آن مطمئن شوند.


وی تاکید کرد: تقلب در چاپ این برچسپ ها و همچنین ایجاد مراکز پیامکی جعلی یکی از مشکلات در این زمینه است که در این راستا هفت مرکز پیامکی شناسایی شده است.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: تنها شماره مورد تائید سازمان غذا و دارو 20008822 است که تمامی افراد می توانند کد محصولات مورد نظر خود را به منظور اطمینان از سلامت و ایمنی آن به این شماره پیامک کنند.


در ادامه این همایش معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه غذا خوردن یکی از نیازهای ذاتی و دائمی هر فرد است و مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر محسوب می شود، ابراز کرد: برای انسان تغذیه و انتخاب غذا بیش از هر موجود زنده ای اهمیت پیدا می کند چرا که تغذیه صحیح پدیده رشد را برای او فراهم می سازد و موجب سلامت جسم و روان او خواهد شد.


دکتر راضی ناصری فر افزود: تغذیه ای که بر اساس اصول علمی و با در نظر گرفتن کلیه نیازهای بدن تنظیم شده باشد، موجب تامین سلامت انسان می شود و در صورتی که به غیر از این عمل شود موجب اختلال در عملکرد کل سیستمهای بدن شده و باعث از دست رفتن قوای جسمی و روانی در انسان خواهد شد.


وی با اشاره به اینکه رعایت برنامه غذایی خوب و متعادل می تواند طول عمر انسان را افزایش دهد و بر شادابی فرد نیز تاثیر گذار باشد، خاطرنشان کرد: امروزه، تغذیه بیش از هر زمان دیگری در زندگی اهمیت پیدا كرده است، زیرا مطالعات نشان داده‌اند كه عامل بسیاری از مرگ و میرها و بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی، عروقی، سرطان‌ها، دیابت و... ریشه در تغذیة فرد دارد.


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام به اهمیت توجه بیشتر به بیماری های غیرواگیر اشاره نمود و گفت: این بیماری‌ها سالیانه موجب مرگ و میر ۳۸ میلیون نفر در جهان می شوند و سردسته این بیماریها نیز بیماریهای قلبی است.


وی ادامه داد: علما گفته اند که اگر بخواهید به بیماری یک فرد پی ببرید به سفره غذایی و توجه کنید. بنابراین  بالغ بر ۷۶ درصد بار بیماری به دلیل بیماری های غیرواگیر است و مشکلات ما در این بیماری‌هاست. اگر بخواهیم ستون اصلی برای مردم مبنای پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر در نظر بگیریم مهمترین پایه آن بحث غذای سالم است.


دکتر ناصری فر بیان کرد: در کشورمان تغذیه و فعالیت فیزیکی ناکافی در مقایسه با جهان همواره میزان بیشتری را دارا بوده بنابراین باید همه ما نسبت به وضعیت تغذیه در کشور حساسیت بیشتری نشان دهیم چرا که اولویت بیشتری دارد.


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه سخنان خود برای حاضران به مقایسه شاخص های بیماریهای غیر واگیر در استان نسبت به کشور پرداخت.


دکتر مهرعلیزاده مدیرکل امور اجتماعی استانداری ایلام به عنوان دیگر سخنران این همایش ضمن تقدیر از بانیان آن اظهار کرد: همایش روز جهانی غذا بهانه‌ای است که دستاوردها و اهداف و برنامه های که در این حوزه وجود دارد را بیشتر مرور کنیم.


 وی افزود: دستاوردهای خوبی در این حوزه در استان داشتیم و بسیاری از این تحولات ظرفیت‌های مناسبی را پدید آورده است که نیاز است به آنها توجه بیشتری شود.


مدیرکل امور اجتماعی استانداری ایلام ادامه داد: دین اسلام سرشار از آموزه هایی ارزشمند در رابطه با سلامتی انسان‌ها است که در این راه قطعاً به همه ما کمک خواهد کرد که به سلامت مطلوبی در طول زندگی خود دست یابیم.


 دکتر مهرعلیزاده یادآور شد: تلاش کنیم در آینده آگاه سازی، آموزش و اطلاع‌رسانی در رابطه با غذای سالم را بیشتر در جامعه نهادینه کنیم و برنامه‌های متنوعی را بر اساس وضعیت موجود در کشور و استان مورد اجرا قرار دهیم.


 در ادامه این همایش نیز مدیران و معاونین و نمایندگان دستگاه‌های مرتبط با سلامت و تغذیه مناسب به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند و در پایان این همایش نیز از تعدادی از صاحبان صنایع غذایی برتر استان تجلیل شد.

 

تصاویر
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
  • همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در استان ایلام برگزار شد
ثبت امتیاز