X

اخبار

تاریخ انتشار: دوشنبه 30 بهمن 1391
آن چه والدین باید در مورد آنفلوآنزا بدانند

  آن چه والدین باید در مورد آنفلوآنزا بدانند

امتیاز: Article Rating

شدت علائم بیماری :
شدت علائم درآنفلوآنزا از خیلی خفیف تا شدید متغیر می باشد ولی در افرادی که مشکلات دیگر سلامتی دارند به ویژه در بچه ها  و سایر افراد دچار اختلالات مزمن ریوی مثل آسم کنترل نشده ، مشکلات مغزی ، بیماری های قلبی ، اختلالات خونی ، اختلالات غدد مثل دیابت ، بیماری های کلیوی ، اختلالات کبد ، اختلالات متابولیک و ضعف سیستم ایمنی در اثر بیماری ها یا مصرف داروهای سرکوب کننده ایمنیمی تواند بسیار شدید بوده و عوارض متعددی را بدنبال داشته باشد . بچه های مبتلا به اختلالات فوق و نیز بچه های که بطور طولانی مدت آسپرین مصرف می کنند نیز ممکن است دچار حالت بسیار شدید بیماری شوند.
روش انتشاربیماری :
بیشتر متخصصین اعتقاد دارند که ویروس آنفلوآنزا از طریق قطراتی که در هنگام صحبت کردن ، سرفه و یا عطسه افراد مبتلا منتشر می شود و از را دهان یا بینی به افرادی که نزدیک بیمار می شوند منتقل می شود در موارد کمتر ویروس از طریق دست زدن به اشیاء آلوده و و سپس تماس دست با دهان ، بینی و یا چشم ویروس منتقل می شود.
علائم بیماری :
تب ، سرفه ، زخم گلو ، آبریزش و ترشحات بینی ، بدن درد ، سردرد ، لرز ، خستگی ، و در برخی افراد با اسهال و استفراغ بروز می کند برخی افراد دچار تب و لرز نمی شوند
دوره سرایت :
بیماری از یک روز قبل از بروز علائم تا 7-5 روز بعد از بروز علائم قابل سرایت است اگرچه در افرا دچار ضعف ایمنی یا در صورت داشتن علائم ، حتی بعد از 7-5 روز می توانند بیماری را انتقال دهند. 
چگونه باید بچه ها را در مقابل آنفلوآنزا حفاظت کنیم؟ ( راههای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا در بچه ها):
1- مهمترین راه پیشگیری تزریق واکسن به بچه ها با سن بالای 6 ماه  و افراد در معرض خطر و مبتلایان به بیماری های مزمن می باشد
2- مادران باردار باید بر ضد بیماری واکسینه شوند (تحقیقات نشان داده است که تزریق واکسن در دوره بارداری سبب حفاظت بچه ها تا سن 6 ماهگی می گرد
هرساله واکسن های جدیدی بر ضد سه تیپ اصلی ویروس آنفلوآنزا ساخته می شود که سبب تقویت سلامتی و افزایش قدرت حفاظت در مقابل ویروس ها می شوند.
دارو درمانی : آیا برای درمان آنفلوآنزا درمان وجود دارد؟
داروهای آنتی ویروس می توانند تا حدودی آنفلوآنزا را درمان کنند این داروها سبب احساس بهتر شدن ، کوتاه کردن دوره بیماری و پیشگیری از عوارض جدی مثل پنومونی ، نیاز به بستری شدن و کاهش خطر مرگ و میر گردد.این داروها با آنتی بیوتیک ها متفاوتند و باید حتما توسط پزشک تجویز شوند و وقتی بهترین نتیجه را خواهند داشت که در دو روز اول بیماری استفاده شوند و برای بچه ها و زنان باردار هم مفید هستند.
3- گرفتن دستمال جلو ن دهان و بینی و جمع آوری و از بین بردن دستمال بعد از استفاده
4- اجتناب از تماس افراد بیمار با سایرین
5- شستن مرتب دست با آب و صابون ( در صورت عدم دسترسی از مواد Hand rub حاوی الکل می توان استفاده کرد.
6- اجتناب از مالیدن چشم ها و دست زدن به دهان و بینی
7- ایزوله کردن افراد مبتلا به بیماری های مزمن و اجتناب از تماس با افراد مبتلا به آنفلوآنزا
8- تمیز نگه داشتن وسایل بچه ها مانند نرده های تختخواب ، اتاق خواب ، آشپزخانه و اسباب بازی ها و اجتناب از دست زدن افراد بیمار به وسایل بچه ها
9- دور انداختن وسایل و دستمالهای استفاده شده توسط بیماران
تمام موارد ذکر شده می تواند راههای خوبی برای کاهش ریسک بیماری باشند ولی بهترین راه واکسیناسیون می باشد.
اقدامات لازم در بچه ها ی مبتلا:
1- اگر در مورد کودک یمارتان نگرانید به پزشک مراجعه نمایید.
2- در بچه های بالای 5 سال که بیماری دیگری ندارند و دچار علائم آنفلوآنزا ( تب و سرفه ) شده اند با پزشک مشورت کنید و باید به استراحت کافی و نوشیدن مایعات کافی تشویق شده و والدین باید مطمئن باشند که کودکشان به اندازه کافی مایعات دریافت می کند.
3- در بچه های زیر 5 سال به ویژه افراد زیر 2 سال مبتلا به آنفلوآنزا و کودکان با هر سنی که دارای بیماری های مزمن و طولانی مدت ( آسم ، اختلالات نورولوژیک و دیابت و .....) و وجود علائم شدید بیماری آنفلوآنزا ،این افراد در معرض عوارض جدی بیماری هستند و باید به پزشک مراجعه نمایند.
سئوال : اگر کودکم بسیار بیمار به نظر رسید چکار کنیم ؟
در صورت بروز هر کدام از علائم زیر باید به مرکز اورژانس اطلاع دهید یا سریعا بیمار را به مرکز درمانی انتقال دهید :
1- تندی تنفس و سخت نفس کشیدن و یا هرگونه اختلال تنفسی دیگر
2- سیانوز شدن  یا کبود شدن مخاط  ، لب ها ،  لاله گوش ، زبان  و سایر نقاط بدن
3- ننوشیدن کافی مایعات
4- استفراغ شدید و طولانی
5- عدم واکنش به تحریکات و اختلالات حرکتی
6- بدحال شدن به حدی که نتواند به شما بگوید چه مشکلی دارد
7- شدید شدن علائم
8- وجود بیماری های همزمان مثل بیماری قلبی ، بیماری ریوی ، دیابت و آسم و همزمان شدید شدن علائم بیماری مثل تب و سرفه
سئوال :آیا بچه های بیمار باید به مدرسه بروند؟
بچه ها باید در منزل بمانند و استراحت کنند تا علاوه بر بهبود خود بیمار ، از انتشار بیماری به سایرین نیز پیشگیری شود ، بچه باید حداقل 24 ساعت و یا تا زمان قطع تب استراحت نمایند .
تعریف تب : در صورتی که درجه حرارت بدن 100 درجه فارینهایت (c8/37) یا بیشتر باشد.


 


 

تصاویر
  • آن چه والدین باید در مورد آنفلوآنزا بدانند
ثبت امتیاز