رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: در بازه زمانی عزاداری اربعین حسینی(ع)، جمعیتی بالغ بر دو تا سه میلیون نفر و معادل 4 برابر جمعیت استان ایلام، از مرز بین المللی مهران می گذرند و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی با کیفیت به زائران راهپیمایی امام حسین(ع)، بسیار مهم و اساسی است.
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر علی دل پیشه در نشست معاونین بهداشت و درمان وزارت بهداشت و رییس سازمان اورژانس کشور در مرز بین المللی مهران با موضوع ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران راهپیمایی اربعین حسینی(ع)، اظهار داشت: تردد زائران از مرز بین المللی مهران به دلیل نزدیکی مسافت با عتبات عالیات و همچنین قرابت دینی و قومی با مردم مناطق مرزی عراق، در پیاده روی اربعین حسینی(ع) راحت تر از سایر مرزهای کشور و امنیت آن نیز بالاتر است.
وی تصریح کرد: عمده ترین خدماتی که به زائران راهپیمایی اربعین حسینی(ع) ارائه می شود، در حوزه فوریت های پزشکی است و امسال تعداد قابل توجهی آمبولانس، ده دستگاه اتوبوس آمبولانس، پایگاه فرماندهی اورژانس، قرارگاه تاکتیکی اورژانس، دو فروند بالگرد اورژانس هوایی و 20 دستگاه موتورلانس در مرز بین المللی مهران مستقر می شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه در زمان عزاداری اربعین حسینی از نقطه ورودی استان ایلام تا مرز مهران، 250 دستگاه آمبولانس استقرار می یابند، افزود: حدود 80 دستگاه آمبولانس از این 250 آمبولانس مربوط به استان ایلام و سایر آمبولانس ها از استانهای دیگر کشور در ایلام مستقر خواهند شد.
دکتر دل پیشه با اشاره به آمادگی کامل بیمارستان امام حسین(ع) مهران به عنوان خط مقدم درمان زائران راهپیمایی اربعین حسینی(ع)، یادآور شد: اگر نیاز به اعزام بیماران باشد، بیمارستان امام خمینی(ره) ایلام برای پذیرش و ارائه خدمات به آنها در حالت آماده باش است چراکه این بیمارستان علاوه بر در اختیار داشتن تجهیزات پزشکی، دارای پزشکان متخصص و فوق تخصص در رشته های مختلف است.
وی اضافه کرد: بیمارستان امام خمینی(ره) ایلام دارای 30 تخت ICU است و در صورتی که این بیمارستان هم پاسخگوی نیازهای درمانی زائران نباشد، زائران راهپیمایی اربعین حسینی(ع) به بیمارستانهای کرمانشاه و همدان و در صورت نیاز و در مرحله آخر به تهران منتقل می شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: بیمارستان 98 تختخوابی شهرستان دهلران که با مهران فاصله ای حدود 180 کیلومتر دارد، در آمادگی کامل قرار دارد. همچنین بیمارستانهای سرابله، ایوان و مصطفی ایلام نیز در حالت آماده باش قرار دارند؛ بنابراین علاوه بر بیمارستان صحرایی، 6 بیمارستان در استان ایلام برای ایام عزاداری اربعین حسینی(ع) و راهپیمایی زائران، در حالت آماده باش قرار دارند.
دکتر دل پیشه تصریح کرد: به عنوان رییس کمیته سلامت اربعین در استان ایلام اعلام می کنم و خوشبختانه امکانات سازمان تامین اجتماعی، هلال احمر، ناجا و نیروهای مسلح برای ارائه خدمات مطلوب به زائران راهپیمایی اربعین حسینی(ع) در کنار ظرفیت های وزارت بهداشت، بسیج شده اند.
وی به برپایی 4 درمانگاه پزشکی در مرز بین المللی مهران در زمان عزداری اربعین حسینی(ع) اشاره کرد و گفت: در این درمانگاه ها، پزشکان عمومی و پرستاران مرد و زن برای ارائه خدمات درمانی به زائران از جمله پانسمان که برای زائران پیاده بسیار مهم است، حضور دارند. در مرز مهران همچنین داروخانه های سیار مستقر می شوند و داروهای پزشکان حاضر در مهران به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می گیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید کرد: نیروهای بهداشتی و درمانی استان ایلام در بازه زمانی عزاداری اربعین حسینی(ره) آمادگی و حضور فعال دارند و علاوه بر این، حدود 100 تا 150 نیروی تخصصی پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی از سایر دانشگاه های علوم پزشکی به صورت داوطلبانه یا ماموریت به این استان اعزام می شوند.
دکتر دل پیشه تعداد نیروهای بهداشتی و درمانی مستقر در مهران در ایام اربعین حسینی(ع) را بیش از یک هزار و 500 نفر عنوان کرد و گفت: ایلام از جمله معدود استانهایی است که جراح عروق دارد که در حال تجهیز بیمارستان به تجهیزات مورد نیاز هستیم.
وی با اشاره به برپایی بیش از 300 موکب در زمان اربعین حسینی(ع) در استان ایلام و مسیر مرز مهران، خاطرنشان کرد: در این موکب ها که غذا پخته می شود نیاز است که نظارت های دقیق بهداشتی انجام گیرد تا از بیماری راهپیمایان اربعین حسینی(ع) پیشگیری شود زیرا اگر غذای یکی از آنها آلوده باشد، ممکن است بیش از 1000 نفر بیمار شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تاکید بر اهمیت کنترل آب آشامیدنی در مرز مهران، گفت: اگرچه در تمام طول سال کنترل بهداشتی آب آشامیدنی در مرز مهران انجام می شود اما در ایام عزاداری اربعین حسینی(ع) کنترل و نظارت توسط نیروهای بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، افزایش می یابد.
دکتر دل پیشه اضافه کرد: نیروهای مبارزه با بیماری ها با نظر مستقیم دکتر گویا و مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت به طور کامل در مرز مهران استقرار دارند و زائران پس از ورود به کشور، غربالگری می شوند و حداقل 30 تا 40 درصد از زائران، مورد تب سنجی قرار می گیرند و افرادی که تب بالایی داشته باشند، درمان آنها از مسیر دیگری انجام می شود.
وی یادآور شد: برای سلامت مادران باردار در راهپیمایی اربعین حسینی(ره) نیروهای مامایی در مرز مهران حضور و استقرار دارند زیرا در بین ازئران، ممکن است مادران باردار وجود داشته باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه بخشی از مشکلات بهداشتی و درمانی ما در زمان اربعین حسین(ع) مربوط به عراق است، گفت: بر اساس تقسیم بندی های انجام شده، کنترل و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در عراق، بر عهده هلال احمر است و باید کیفیت این خدمات در نظر گرفته شود تا مشکلات سال گذشته مانند حادثه حله و تعداد بالای مصدومان و شهدا تکرار نشود./206