نان سبوس دار دارای ویتامین های B2 و نیاسین است
امتیاز:
مژده لطافتی در ادامه تاکید نمود: نان سبوس دار به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید دارد که این مواد فیبری راهی برای رفع گرفتگی روده و یبوست است. این مواد جزﺀ مواد غذایی مطلوب باکتری های روده هستند که علیه امراض میکروبی روده اقدام می کنند و سیستم ایمنی بدن را فعال می کنند. مواد فیبری موجود در نان سبوس دار ، کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی را جذب کرده و از روده دفع می کنند.همچنین نان سبوس دار دارای منیزیم است که باعث تقویت ماهیچه های روده می شود و از دردهای ماهیچه ای جلوگیری می کند.
وی با بیان ابعاد زیاده روی در مصرف سبوس تاکید نمود: همان گونه که کاهش یا عدم مصرف سبوس برای عملکرد سیستم گوارشی مناسب نیست افراط و زیاده روی در مصرف سبوس نیز جایز نیست و ممکن است ایجاد اسهال نماید.توصیه می شود پس از مصرف سبوس مایعات و آب فراوان نیز مورد مصرف قرار گیرد و باید بدانیم که رعایت اعتدال و میانه روی در مصرف هر نوع ماده غذایی هر چیزی که مفید باشد، ضروری است.
مسوول واحد آموزش بهداشت مرکز بهداشت شهرستان ایلام با اشاره به این که بهتر است از نان های سبوس دار که با خمیر ترش تهیه می شوند استفاده شود،خاطر نشان ساخت: اگر برای تهیه سریع نان از خمیر مایه و جوش شیرین استفاده شود، تجزیه فنی توین انجام نمی شود و در نتیجه مانع جذب آهن، منیزیم و کلسیم می شود. به همین دلیل گفته می شود استفاده از جوش شیرین در تهیه نان در نانوایی ها باعث کمبود آهن در بدن می شود. در صورتی که اگر در مدت طولانی خمیر توسط خمیر ترش ور بیاید ماده فنی توین توسط آنزیم های موجود در غلات تجزیه شده و بدن انسان می تواند از مواد معدنی نان استفتده کند.