X

اخبار

تاریخ انتشار: دوشنبه 15 آبان 1396
مصاحبه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با برنامه زنده رادیویی (علم و عمل) مرکز ایلام

  مصاحبه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با برنامه زنده رادیویی (علم و عمل) مرکز ایلام

امتیاز: Article Rating

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در مصاحبه ای زنده از طریق برنامه رادیویی (علم و عمل) مرکز ایلام به تشریح اقدامات و فعالیت های بهداشتی و درمانی در ایام تردد زائران اربعین حسینی پرداخت.


به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این مصاحبه دکتر علی دل پیشه به ارائه خدمات قابل ارائه در حوزه بهداشت اشاره کرد و گفت: تعداد 500 بازدید از مواکب و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی از ابتدای تردد زائران، 250 مورد کلرسنجی آب آشامیدنی برای حصول اطمینان از سلامت آب، انجام 50 مورد نمونه گیری باکتریولوژی از آب و مواد غذایی در جهت پیشگیری از مسمومیت ها، جمع‌آوری بیش از 250 کیلوگرم مواد غذایی فاسد و تاریخ مصرف گذشته، انجام 53 مورد نمونه گیری مشکوک به بیماری و توزیع 6 هزار پمفلت بهداشتی در بین زائران، انجام 100 مورد مشاوره مادران باردار و سالمندان در جهت حفظ سلامت آنان، انجام 700 مورد آموزش چهره به چهره زائرین، توزیع بیش از 10 هزار ماسک تنفسی در بین زائران و انجام واکسیناسیون کودکانی که از مرز وارد می شوند، در حوزه بهداشت انجام گرفته است.


وی در بخش دیگری از سخنان خود در تشریح خدمات درمانی با بیان اینکه مراجعه زائران برای دریافت خدمات درمانی به پایگاهها، درمانگاهها، بیمارستان های صحرایی و مراکز درمانی را بیش از 160 هزار بوده، گفت: از این تعداد بالغ بر 140 هزار مورد به صورت سرپایی مورد مداوا قرار گرفته اند. همچنین تعداد415 زائر نیز مورد عمل جراحی قرار گرفته و تعداد 1655 نفر هم در طول ده روزی که از تردد زائران می‌گذرد، در مراکز درمانی استان بستری شده اند. در این مدت تعداد 3100 مورد فراخوان آمبولانس نیز ثبت شده و  تعداد 9 مورد توسط بالگرد هوایی اورژانس به مراکز درمانی استان منتقل شده اند و 19 مورد نیز برای خدمات تخصصی تر به خارج از استان اعزام شده اند.


وی در ادامه ذکر خدمات درمانی به زائران عنوان کرد: همچنین در بخش درمان بیمارستان امام حسین(ع) مهران به عنوان خط مقدم خدمات‌دهی درمانی مورد تجهیز کامل قرار گرفته است. همچنین 3 بیمارستان صحرایی حد فاصله مهران و پایانه مرزی شامل بیمارستان های صحرایی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی با سفارش کمیته سلامت اربعین استقرار یافته و تعداد 4 درمانگاه شبانه روزی نیز در مرز بین المللی مهران با دارا بودن پزشک عمومی، دندانپزشکی و سایر رشته ها همچون بهداشت مادران و کودکان در مرز فعال هستند.


وی به بیان خدمات در بخش فوریتهای پزشکی اشاره و تصریح کرد: تعداد 200 دستگاه آمبولانس سبک، 10 اتوبوس آمبولانس، 5 فروند بالگرد هوایی و چندین دستگاه موتورلانس و بالغ بر 1300 نفر پرسنل بهداشتی و درمانی از دانشگاه های علوم پزشکی ایلام و 20 دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور در ایام تردد زائران اربعین حسینی به زائران خدمت می کنند.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ابراز کرد: تعداد 83 پایگاه فوریت پزشکی در سراسر استان برای ارائه خدمات اورژانسی به زائران مستقر هستند و آمبولانس های این پایگاه ها در مدت زمان 8 الی 10 دقیقه پس از درخواست امداد در محل حادثه حاضر می شوند.


وی ابراز کرد: تجربیاتی که در سالیان گذشته دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ایام تردد زائران کسب نموده، مستند سازی شده و از نقاط ضعف و سنوات گذشته اجتناب شده و در نقطه مقابل نیز نقاط قوت مورد تقویت قرار گرفته و همچنین سازماندهی زیرساخت‌های اربعین نیز از اقداماتی بوده است که در این راستا انجام شده است.


دکتر دل پیشه در ادامه این بحث گفت: استقرار بیمارستان صحرایی در مهران به ارزش 200 میلیارد ریال به صورت دائمی در استان، ارتباط بی‌سیم تمام آمبولانس‌های فوریت پزشکی استان باهم، پایه ریزی سیستم های مخابراتی و اطلاع رسانی در پایانه های پایانه مرزی و کنترل سلامت زائران توسط دوربین های چرخان 360 درجه از دیگر اقداماتی بوده که امسال به مرحله انجام رسیده اند.


وی با بیان اینکه در کشور عراق و در مسیر تردد نیز در کنار زائران خواهیم بود، ادامه داد: همکاران ما در محل بیمارستان صحرایی مستقر در فاصله بین شهر مهران و شهر کوت عراق و همچنین در 10 درمانگاه در حد فاصله بین شهرهای نجف و کربلا در ایام تردد زائران خدمات رسانی خواهند داشت. همچنین طبق تفاهم نامه امضا شده بین وزارت بهداشت ایران و عراق، زائران برای دریافت خدمات مراکز درمانی عراق پذیرفته می‌شوند.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: مهمترین هدف ما در حین بازگشت زائران از زیارت عتبات عالیات، غربالگری بیماریهای عفونی توسط همکاران مبارزه با بیماری‌ها در گیت های ورودی به کشورمان در مرز بین‌المللی مهران می باشد که با استفاده از تب سنج ها ا دمای بدن زائران را اندازه گیری می کنند تا از ورود بیماری به کشور جلوگیری شود.


وی ادامه داد: با توجه به ضعیف بودن زیرساخت های بهداشتی درمانی کشور عراق، آنفولانزا یکی از بیماری هایی است که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، ممکن است زائران به آن مبتلا شوند. یکسری از پیشگیری های مربوط به این بیماری فردی است و افراد ضمن استفاده از ماسک تنفسی، باید از تماس با فرد مبتلا خودداری نمایند.


دکتر دل پیشه در ادامه این بحث گفت: واکسن آنفلوآنزا یکی دیگر از راههایی است که زائران می‌توانند از آن برای پیشگیری از وقوع آنفلوآنزا استفاده نمایند. این واکسن برای همه گروه‌ها توصیه نمی‌شود اما لازم است که گروه‌های پرخطر و دارای بیماری‌های زمینه‌ای تزریق این واکسن را 14 روز قبل از تردد خود انجام دهند تاآثار و نتایج آن در این ایام حاصل شود.


وی همچنین به بیان توصیه های بهداشتی برای حفظ سلامت زائران پرداخت و گفت: در خصوص آب آشامیدنی توصیه می‌کنیم که از زمان حرکت زائران از مبدا تا مقصد در کشور عراق و عتبات عالیات، از باتری های پلمب و بسته بندی شده استفاده نمایند تا از سلامت آب آشامیدنی خود اطمینان داشته باشند و برای حفظ سلامت خود از غذاهای سالم و مورد تایید کارشناسان بهداشت استفاده کنند. همچنین افرادی که دارای بیماری‌های خاص هستند، ضمن همراه داشتن داروی مورد نیازخود، حتماً شناسه بهداشتی همراه خود داشته باشند تا به راحتی در کشور عراق خدمات‌دهی به آنان انجام شود.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در پایان سخنان خود یادآور شد: امیدواریم این اربعین هم مانند اربعین های گذشته توانسته باشیم خدمات شایسته‌ای را به زائران اباعبدالله الحسین(ع) تقدیم نماییم و زائران پس از زیارت عتبات عالیات به سلامت به وطن بازگردند.

تصاویر
  • مصاحبه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با برنامه زنده رادیویی (علم و عمل) مرکز ایلام
ثبت امتیاز