اولین جلسه خانه مشارکت مردم در سلامت با حضور رییس دانشگاه، معاون بهداشتی، مشاور رئیس دانشگاه در مشارکت های اجتماعی، رئیس شورای شهر ایلام و روسای سازمانهای مردم نهاد با محوریت بررسی اقدامات مشترک در حوزه بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به مدعوین اظهار کرد: ضرورت ایجاد خانه مشارکت مردم در سلامت امری ضروری و حیاتی است چرا که بحث سلامت موضوعی عام المنفعه می باشد و همه دستگاهها، نهادها، ارگانها، سازمانهای مردم نهاد و تمامی اقشار جامعه باید در راستای تحقق اهداف آن مشارکت داشته باشند.
دکتر علی دل پیشه ادامه داد: برای ارتقاء شاخص های بهداشتی و درمانی همه ما باید احساس مسئولیت کنیم و در کنار هم برای اهداف آن تلاش نماییم به طوریکه که نارسایی ها در این زمینه مشهود نباشد.
وی افزود: حضور سازمان های مردم نهاد در کنار دانشگاه علوم پزشکی برای تحقق اهداف مربوطه یک فرصت ایدهآل است که باید از این ظرفیت در جهت حفظ سلامت جامعه بهره ببریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه مشارکت مردمی در همه امور قطعاً مفید و موثر است، گفت: ما به عنوان خدمتگزاران مردم در عرصه سلامت از هر اقدام و عملی که به سلامت جامعه ختم شود، حمایت خواهیم کرد.
وی افزود: استفاده از پتانسیل رسانهها و فضای مجازی برای انتقال موضوعات و مفاهیم بهداشتی و درمانی به جامعه در حال حاضر یک فرصت و ظرفیت مثبت و سازنده است.
دکتر دل پیشه خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایلام آمادگی دارد که در کنار سازمانهای مردمنهاد، به اقشار مختلف جامعه خصوصاً قشر زنان آموزشهای مختص به آنان را ارائه نماید.
وی ادامه داد: کمک به مناطق محروم نیز یکی از عرصههای است که دانشگاه علوم پزشکی و سازمانهای مردمنهاد میتوانند در آن با مشارکت یکدیگر فعالیت نمایند لذا در این راستا دانشگاه برای چنین اقدامات خداپسندانه ای آمادگی کامل دارد.
در ادامه این جلسه نیز معاون بهداشتی دانشگاه ایران ضمن خیرمقدم به حاضران به تبیین جایگاه خانه مشارکت مردم در سلامت و اهداف آن در جامعه اظهار کرد: خانه مشارکت مردم در سلامت با هدف تسهیل دستیابی به اهداف برنامه جامع سلامت استان، ارتقاء دانش مردم و توانمندسازی آنان در ارتقای سلامت خود و محیط و همچنین استقرار یک نظام کارآمد در حوزه سلامت در جهت دسترسی آسان گروه های مردمی به ویژه گروه های آسیب پذیر و مشارکت آنان در تدوین و تشکیل می شوند.
دکتر راضی ناصری فر افزایش مقبولیت و بومی شدن برنامه های سلامت، افزایش توانمندی، دسترسی و پوشش خدمات برای مردم را از مهمترین دلایل برای لزوم مشارکت مردم در سلامت ذکر کرد و گفت: توانمندسازی مردم در ارتقاء سلامت از اولویت های این خانه مشارکت مردمی است.
دکتر محمدرضا صیدی قائم مقام رئیس دانشگاه در امور مشارکت های اجتماعی نیز به عنوان دیگر سخنران این جلسه شیوه نامه تشکیل و فعالیت خانه مشارکت مردم در سلامت استان را برای حاضرین تشریح نمود و خواستار مشارکت همه اعضاء به منظور تسهیل دستیابی به اهداف برنامه جامع سلامت استان شد.
در ادامه نیز پورخلیل رییس شورای اسلامی شهر ایلام ضمن تقدیر از اهتمام مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در راستای ارائه خدمات مطلوب بهداشتی و درمانی به مردم، از آمادگی شهرداری و شورای شهر برای مشارکت در برنامه های سلامت محور در سطح شهر ایلام و تلاش برای تحقق اهداف و برنامه های خانه مشارکت مردم در سلامت خبر داد.
گفتنی است که در پایان این جلسه دکتر وحید ملکشاهی رئیس خانه مشارکتهای مردمی در سلامت استان به نمایندگی از طرف سازمان های مردم نهاد استان به بیان اهداف و برنامه های حوزه خود پرداخت.