X

اخبار

تاریخ انتشار: یکشنبه 13 اسفند 1391
ایلام در آستانه اجرای طرح ملی پزشک خانواده

  ایلام در آستانه اجرای طرح ملی پزشک خانواده

امتیاز: Article Rating

در پی این تحولات، كشورهای دیگری چون كانادا، انگلستان، چین، ویتنام، تایلند، ژاپن، عربستان، فلسطین و ۶۰ كشور دیگر نیز به این برنامه پیوستند. شرایط كنونی كشور ما، با توجه به وجود مشكلات بهداشتی و شیوع برخی بیماری های عفونی و قلبی ـ عروقی حاكی از ضرورت توجه هر چه تخصصی تر به پزشكی خانواده است. از سوی دیگر، ظرفیت گشوده ای برای توان بالقوه پزشكان عمومی بیكار است كه با بازآموزی آنها می توان توان بیش از ۱۰ هزارنفر پزشك عمومی را به شكل تخصصی تر و كاراتری به كار گرفت. هزینه های بالای درمان و بستری شدن در بیمارستان ها و هزینه بالای رفت و آمد مردم روستا و شهرهای كوچك به شهرهای بزرگ، ضرورت نگاه تخصصی به پزشك خانواده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در گفتگو با خبرنگار ماهنامه ایمن گفت: در راستای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در ارتباط با سلامت و با عنایت به تدوین، تصویب و ابلاغ دستورالعمل پزشک خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهری و انجام پایلوت برنامه در برخی از شهرهای 20 هزار تا 50 هزار نفر سه استان خوزستان، چهارمحال و بختیاری و سیستان و بلوچستان، مشکلات و نارسایی های برنامه با همکاری نزدیک ﻤﺴﺋولان مربوطه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر صاحب نظران احصاء و جلسات و مطالعات کارشناسی، راهکارهای مناسب جهت حل آن مشکلات و روان تر کردن نحوه اجرای برنامه طراحی و توافق کارشناسی صورت گرفت.دکتر اسدالهی در ادامه اظهار داشت: دستورالعمل نسخه جدید برنامه پزشک خانواده با هماهنگی دستگاههای مرتبط اعم از وزارت رفاه و...تنظیم شده و در دولت تصویب شده است، دولت نیز حمایتهای کامل از این برنامه را انجام داده و وزیر بهداشت نیز از اجرای کامل این برنامه حمایت 100 درصد کرده است، مجلس نیز حامی این طرح است وبنابراین هیچ مشکلی برای اجرا و پیشبرد این برنامه در کشور نداریم.
 وی در خصوص اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهری با یادآوری این نکته که سود مردم در استفاده از این طرح، تعیین متولی سلامت برای آنهاست، در خصوص مزایای این طرح افزود: پزشک در این طرح، خود را موظف به حفظ سلامت مراجعه کنندگان می داند و باید پاسخگو و پیگیر مشکلات این افراد باشد. دوم اینکه هزینه ای که باید بابت ویزیت و درمان از جیب خانوار پرداخت شود کاهش می یابد و همچنین مردم از سرگردانی برای مراجعه به چندین پزشک به منظور درمان بیماری خود نجات پیدا می کنند زیرا پزشک خانواده این موضوع را به خوبی تشخیص می دهد و در نتیجه هزینه های غیر ضروری تحمیلی نیز کم می شود.
دکتر اسدالهی با تاکید بر اینکه در سطح یک اجرای طرح پزشک خانواده، از مراجعه کنندگان ویزیتی بابت ارائه خدمات دریافت نمی شود و در مرحله بعد در صورت نیاز به بستری هزینه های فعلی نصف می شود، تصریح کرد: سازمانهای بیمه گر سرانه مورد نیاز را در این خصوص به پزشکان خانواده پرداخت می کنند که میزان آن در تعرفه جدید اعلام می شود.
وی هویت بخشی به پزشکان خانواده را به عنوان قشر عظیم علمی کشور که در گروه نخبه ترین افراد جامعه قرار دارند، افزایش درآمد آنها و آموزش مداوم و ارتقای سطح علمی شان از طریق نظام ارجاع و هم چنین اختصاص سهمیه تخصص پزشک خانواده برای آنان از جمله مزایای این طرح برای این دسته از پزشکان برشمرد و اضافه کرد: یکی از وظایف حاکمیت، ارتقای سلامت مردم است که اجرای این طرح به تحقق این وظیفه کمک می کند. جلوگیری ازهدر رفتن منابع کشور، تحمیل هزینه های سرسام آور در حوزه پزشکی و بازگرداندن سلامت به جامعه نیز از جمله مزایای اجرای این طرح برای کل کشور محسوب می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه همه مردم باید در این طرح ثبت نام نمایند و هیچ عده ای در انجام آن، بر بقیه اولویت ندارند، گفت: بر اساس این طرح، مردم در سراسر شهرهای استان ایلام با توجه به اعتماد و قبول پزشکان عمومی، آنها را برای مراجعه منظم و مداوم و انجام معاینات لازم، انتخاب می کنند.
دکتراسدالهی ضمن تقدیراز رسانه ها خواستار تعامل و همکاری بیشتر آنها جهت اطلاع رسانی بیشتر به مردم جهت مزایای این طرح و حل ابهامات آنها شد.


 

تصاویر
  • ایلام در آستانه اجرای طرح ملی پزشک خانواده
ثبت امتیاز