سلامتی و پیشگیری از بیماری ها ازاثرات سودمند مصرف مواد غذایی ایمن است
امتیاز:
دکتر رسول دشتی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: برای دست یابی به سلامت، آگاهی و دانش نسبت به عوامل موثر بر آن مهم است بدین منظور آگاهی از علم تغذیه که علم بررسی فرایند دریافت و مصرف موادغذایی در بدن است، می تواند نقش مهمی در سلامت جسمانی، روانی و تا حدودی اجتماعی داشته باشد.
وی افزود: موادغذایی مصرفی توسط فرد حاوی یکسری مواد شیمیایی است که در بدن وظایف متابولیکی خاصی را انجام می دهند بطوری که عدم دریافت و یا زیادی دریافت آنها منجر به بیماری های مختلف از جمله پوکی استخوان، کم خونی ناشی از فقر آهن و یا بیماری های سندرم متابولیک مانند بیماری های قلبی عروقی، سرطان، دیابت و ... می گردد.
دکتر دشتی در ادامه خاطر نشان ساخت: سلامتی طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت عبارت از برخورداری از سلامت کامل جسمانی، روانی و اجتماعی در غیاب بیماری برای انسان می باشد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام اصلاح شیوه زندگی و داشتن یک برنامه غذایی اصولی و مناسب را باعث کاهش ریسک بیماری در افراد سالم و کمک به درمان بیماری در افراد مبتلا دانست و تصریح نمود: یک برنامه غذایی متناسب باید متعادل، متناسب و متنوع بوده و به نحوی تنظیم گردد که نه تنها باعث افزایش ریسک بیماری ها نشود بلکه به عنوان پیشگیری کننده از بیماری باشد، استفاده از موادغذایی نامناسب و غیر اصولی منجر به عدم تعادل مصرف مواد مغذی در بدن می گردد که منجر به افزایش وزن و چاقی، پرفشاری خون و افزایش چربی های خون را به دنبال خواهد داشت و یا برعکس منجر به سوﺀتغذیه گردد.