X

اخبار

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 01 اسفند 1396
نقش ورزش و تحرک بدنی در ارتقای سطح سلامت جامعه ضروری و حائز اهمیت است

  نقش ورزش و تحرک بدنی در ارتقای سطح سلامت جامعه ضروری و حائز اهمیت است

امتیاز: Article Rating

کارشناس سلامت میانسالان مرکز بهداشت استان ایلام گفت: ورزش و انجام فعالیت بدنی منظم جهت پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی و در نهایت ارتقای سطح سلامت جامعه ضروری و حائز اهمیت است.

 

به گزارش خبرنگار وب دا، فاطمه بنیادی به مناسبت هفته ملی سلامت مردان ایران اظهار کرد: همه ساله در هفته اول اسفند ماه پویش هفته ملی "سلامت مردان ایرانی" با هدف اطلاع رسانی و حساس سازی گروه‌های مختلف جامعه در خصوص اولویت‌های سلامت مردان کشور برگزار می گردد.

وی افزود: در سال جاری با توجه به اهمیت و شیوع کم تحرکی در جامعه و تاثیر آن بر کلیه ابعاد سلامت و ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان ها (به عنوان مهمترین علل مرگ و میر) و عوامل خطر مهمی مانند چاقی و چاقی شکمی، فشار خون بالا، دیابت، مشکلات روانی اجتماعی، اسکلتی عضلانی و ...، موضوع فعالیت بدنی به عنوان محور اصلی پویش انتخاب و شعار "ورزشی کلید طلایی سلامت مردان" برای هفته مذکور تعیین گردیده است.

کارشناس سلامت میانسالان مرکز بهداشت استان ایلام ادامه داد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی حدود ۲ میلیارد نفر بزرگسال دچار اضافه وزن و ۶۵۰ میلیون نفر در جهان چاق می باشند. چاقی و اضافه وزن یکی از عوامل مهم و موثر در بروز بیماری‌های غیرواگیر مرتبط با تغذیه است که به دنبال تغییر در الگوی مصرف غذایی، مصرف بی‌رویه مواد قندی و چربی ها، غذاهای چرب و سرخ‌شده، فست فودها و کم تحرکی منجر به اضافه وزن و چاقی شده و خطر بروز بیماری‌های غیر واگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، سرطان، فشار خون بالا، دیس لیپیدمی و ... را افزایش می دهد.

وی ابراز کرد" روزانه ۸۰۰ تا ۸۵۰ مرگ در کشور به وقوع می پیوندد که حدود ۴۶ درصد آنها به علت بیماری های قلبی و عروقی و ۱۴ درصد آن به سبب سرطان هاست. بررسی های انجام شده در خصوص علت زمینه ای موثر در بروز و شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی دیابت و سرطان‌ها و ... نشان می‌دهد که چاقی، اضافه وزن و چاقی شکمی از عوامل بسیار مهم و جدی در بروز این مشکلات به شمار می‌آید.

وی خاطرنشان کرد: اضافه وزن و چاقی پنجمین عامل خطر مرگ و میر در دنیا و سومین عامل خطر در کشور بوده و طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی ۴۴ درصد بار دیابت ۲۳ درصد بار نارسایی قلبی بین ۷ درصد و ۴۱ درصد بار سرطان های مرتبط را می توان به اضافه وزن و چاقی نسبت داد.

بنیادی ابراز داشت: چاقی با عوارضی همچون افزایش فشار خون، بیماری‌های قلبی، دیابت، سنگ های صفراوی، واریس و بواسیر، افزایش چربی خون و آرتروز، کمردرد، تنگی نفس، بیماری های کبد و کیسه صفرا، سرطان‌های کولون و رکتوم، پروستات در مردان و سرطان سینه و تخمدان و مشکلات باروری در زنان و نهایتاً کاهش عمر انسان مرتبط است. از طرفی با گسترش فرهنگ شهرنشینی روزبه‌روز سیستم بدنی حرکتی بدن انسان از محیطی که برای آن ساخته شده دورتر می‌شود و نتیجه آن بروز بیماری‌های بسیاری از بیماری‌های نامبرده و مشکلات اسکلتی عضلانی است که کمردرد، زانودرد و پوکی استخوان از بارزترین این مشکلات هستند.

کارشناس سلامت میانسالان مرکز بهداشت استان ایلام در ادامه این بحث گفت: در چنین شرایطی بهره مندی از اصول پیشگیری اولیه برای مثال انجام فعالیت بدنی منظم جهت پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی و در نهایت ارتقای سطح سلامت جامعه ضروری و حائز اهمیت است. متاسفانه در دهه های اخیر شاهد روند رو به افزایش کم تحرکی در جامعه به ویژه در بین مردان هستیم و این در حالی است که این گروه جامعه کمتر از زنان حاضرند جهت کاهش وزن و کار خاصی انجام دهند.

وی افزود: روزانه حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسطه مثلاً پیاده روی سریع نه تنها از دست دادن وزن کمک می کند بلکه در حفظ وزن مورد نظر نیز بسیار مفید است. در مقابل ورزش منظم و فعالیت بدنی روزانه کمک می‌کنند تا بدن تنظیم شده و خطر چاقی ۵۰ درصد نسبت به افراد بی تحرک کاهش می‌دهد. همچنین خطر ایجاد بیماری های قلبی یا سرطان روده بزرگ را تا ۵۰ درصد و مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی یا سکته مغزی را که مسئول یک سوم تمام مرگها هستند و نهایتا خطر مرگ و میر زودهنگام را بطور چشمگیری کاهش می دهد. همچنین به پیشگیری و کاهش پوکی استخوان و دردهای ناحیه کمر کمک می کند و خطر شکستگی لگن را تا ۵۰ درصد در زنان کاهش می‌دهد و کمک می‌کند تا استخوانها و عضلات و مفاصل سالمی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: همچنین ورزش باعث ترفیع سلامت روحی و روانی شده، اضطراب، استرس و احساس افسردگی و تنهایی را کاهش می دهد و اما حرف آخر اینکه ورزش و فعالیت بدنی ۳۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط حداقل ۵ روز در هفته در کنار سایر رفتارهای سالاد بهترین روش برای به دست آوردن سلامتی است. برای افرادی که مدت زمان زیادی ورزش نکرده اند، توصیه می شود قبل از اقدام به ورزش حتماً با پزشک خود در مورد بیماری های مزمن احتمالی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، آرتروز و یا غیره مشورت کنند.


تصاویر
  • نقش ورزش و تحرک بدنی در ارتقای سطح سلامت جامعه ضروری و حائز اهمیت است
ثبت امتیاز