با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی، معاون درمان، مدیر کل بیمه سلامت استان، مدیر درمان تامین اجتماعی، روسای بیمارستان ها و متخصصین، نشست توجیهی، آموزشی و حمایتی متخصصین جدیدالورود سال 96 برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این نشست رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به متخصصین و تقدیر از خدمات آنان به مردم استان اظهار کرد: خدمت به مردم بالاترین ارزش در نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
دکتر کریم همتی ادامه داد: همدلی و همراهی همه دست اندرکاران حوزه سلامت اعتلای نام دانشگاه، ارتقاء سطح خدمات دهی به مردم و رضایتمندی آنان را در پی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه حوزه بهداشت و درمان یکی از مولفه هایی است که به عنوان یک نیاز و ضرورت در هر جامعه خودنمایی میکند، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایلام بالغ بر ۶ هزار نفر پرسنل، به جمعیت ۶۰۰ هزار نفری مردم در سراسر استان خدمت می نمایند.
دکتر همتی ادامه داد: بنده از ۲۰ سال پیش در سمتهای مختلف در سطح استان افتخار خدمت به مردم را داشته اند و با تمام مشکلات نارسایی ها و چالش های حوزه سلامت آشنایی دارم و امیدواریم با همدلی و همراهی همه همکاران دانشگاه و همکاری و تعامل بین بخشی دستگاهها و ارگانها از جمله سازمانهای بیمهگر در راه خدمت صادقانه و راستین به مردم گام برداریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام افزود: برگزاری اینگونه نشستها، همفکری ها و ارائه راهکارها در رفع مشکلات و چالش ها تاثیری مستقیم دارد بنابراین از بیان هر گونه مشکل، چالش، انتقاد و پیشنهاد جهت بهتر شدن شرایط استقبال می نمایم.
وی خاطرنشان کرد: در مدتی که بنده سکاندار ریاست دانشگاه شده ام، در سطح کلان کشوری همواره برای اخذ اعتبارات از طریق گوناگون در جهت رفع مشکلات مالی دانشگاه تلاش کرده ام که نمونههایی از آنان دیدارهای مکرر با وزیر محترم بهداشت، رئیس و معاون سازمان برنامه و بودجه، استفاده از توان و نفوذ سیاسی استاندار محترم و نمایندگان محترم مردم در مجلس جهت رایزنی با مسئولان کشوری بوده است.
دکتر همتی در ادامه این بحث گفت: خوشبختانه حاصل این تلاشها در سطح کشور از بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای دانشگاه علوم پزشکی ایلام بوده که میتواند بسیاری از مشکلات مالی و اعتباری دانشگاه را رفع نماید.
وی ادامه داد: انباشت مشکلات و نارسایی ها در مناطق محرومی همچون استان ایلام، تلاش و اهتمامی خستگیناپذیر طلب میکند که در این راستا از همه عزیزان هم استانی در جهت رفع مشکلات دانشگاه استمداد و یاری می طلبم.
وی با بیان اینکه اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور موجب خرسندی و ابراز رضایت کامل مردم خصوصاً اقشار ضعیف و آسیب پذیر شده، ادامه داد: اگرچه در طول اجرای این طرح عظیم و ماندگار مشکلاتی در حوزه پرداختهای پرسنلی و پزشکان وجود دارد اما خدمت به مردم و حلاوت و شیرینی رضایتمندی آنان، این مشکلات را قابل تحمل می کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان این مطلب که طرح تحول نظام سلامت مورد حمایت و تاکید مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری و دیگر مسئولان ارشد کشوری قرار گرفته، ابراز داشت: این امر به همه ما به عنوان خدمتگزاران مردم در عرصه سلامت انگیزهای مضاعف می بخشد.
وی ادامه داد: در مدتی که بنده ریاست دانشگاه را تقبل نموده ام، پرداخت مطالبات پزشکان و پرسنل شتاب بیشتری گرفته که در این مدت، سه ماه مطالبات پرداخت شده و تا پایان سال نیز سه ماه دیگر از این معوقات پرداخت خواهد شد.
دکتر همتی همچنین اضافه کرد: در مذاکرات و رایزنیهایی که با جناب آقای دکتر نوبخت داشتیم، ایشان قول مساعد مبنی بر پرداخت اعتبارات خوبی به دانشگاه علوم پزشکی ایلام را داده اند که در روزهای آتی انشاالله محقق خواهد شد.
دکتر همتی یادآور شد: با میزان پرداختی مطالبات که اخیراً در سطح دانشگاه داشته ایم، در سطح کشور جزو برترین استانها هستیم و تنها یک استان در سطح کشور نسبت به ما مطالبات بیشتری به پرسنل و پزشکان پرداخت کرده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: بیمه سلامت استان و سازمان تامین اجتماعی انسان در این مدت همکاری و همراهی شایسته ای در پرداخت مطالبات دانشگاه داشتند که صمیمانه از این زحمات و همکاری ها تشکر می نمایم و � انشاالله در سال آینده مطالبات پزشکان و پرسنل به صورت ماهانه پرداخت خواهد شد.
وی تصریح کرد: نباید تاخیر در پرداخت مطالبات باعث شود که ما در انجام تعهداتمان کوتاهی کنیم و نحوه برخورد با بیماران و مراجعان نامناسب شود. برخورد مناسب با مراجعات بیماران تکلیفی انسانی و سازمانی است که از همه همکاران انتظار دارم در جهت رضایتمندی مردم، صفات حسنه و برجسته اخلاقی را در حین خدمت به نمایش بگذارند.
در ادامه این نشست نیز مدیر کل بیمه سلامت استان ایلام ضمن خیر مقدم به مسئولان و متخصصان ابراز داشت: علیرغم مشکلات و نارسایی ها در پرداخت مطالبات، پزشکان و متخصصان ما زحمات بیمه شدگان سازمان های بیمه گر را بر دوش میکشند که از این احساس دلسوزی و مسئولیت پذیری صمیمانه تقدیر می نمایم.
دکتر نورالدین رحیمی افزود: هزینه های درمانی استان در سال ۹۲ بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان بوده که با اجرای طرح تحول نظام سلامت در سال ۹۵ این مبلغ به ۱۲۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: محورهای برنامه حوزه سلامت در بیمه سلامت استان شامل بخش های حفاظت مالی، دسترسی عادلانه به خدمات سلامت و سلامت محوری است در این راه بنده و همکارانم در جهت تحقق آن تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست.
مدیر کل بیمه سلامت استان ایلام تصریح کرد: جمعیت بیمه ای استان بالابر ۳۶۷ هزار نفر است که در از این تعداد ۲۷۵ هزار نفر بیمه شده به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت هستند. همچنین از این تعداد بیمه شده رایگان، حدود ۲۴۰ هزار نفر بیمه شده روستایی هستند که بابت پوشش بیمه ای این عزیزان هیچگونه سرانه ای دریافت نمی شود.
وی در ادامه سخنان خود به مباحث به ارائه مباحثی همچون بار مراجعه و هزینه های تشخیصی درمانی، سرانه بار مراجعه دارویی، میانگین نسخه دارویی تجویز شده، هزینه های پاراکلینیکی، نمودار تعداد داروهای تجویزی و انواع آن و داروهای تجویزی پزشکان و متخصصان برای حاضران پرداخت.
در ادامه نیز مدیر درمان سازمان تامین اجتماعی استان ایلام ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این نشست اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی در بخش بیمه ای میزان ده درصد تختهای بستری در سطح کشور را در اختیار این سازمان قرار دارد و علاوه بر اینکه خدمات درمانی را به صورت ملکی انجام میدهد، از بیمه هایی همچون بیمه سلامت نیز خرید خدمت میکند.
دکتر لاله ماژین در ادامه گفت: طرح تحول نظام سلامت یکی از طرحهای شایسته دولت و نظام است که مردم از خدمات ارزان قیمت آن بهره مند شده اند اما در مراحل بعدی اجرای این طرح بر اساس حجم خدمات دهی، منابع مالی برای آن در نظر گرفته نشد و همین امر باعث مشکلاتی در سراسر کشور شد که حاصل آن معوقات بیمهای بوده است.
دکتر لاله ماژین خاطرنشان کرد: در سال ۹۳ و ابتدای طرح تحول نظام سلامت، بودجه درمانی ما بالغ بر ۱۹ میلیارد تومان در سطح استان بود اما در سال ۹۵ هزینههای درمانی تحمیل شده به سازمان تامین اجتماعی استان به میزان ۷۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
وی تصریح کرد: تعداد بار مراجعان مراجعه بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در سال ۹۳ بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار بار مراجعه بوده اما در سال ۹۵ این میزان به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بار مراجعه افزایش یافته است.
این مسئول در ادامه این بحث گفت: از سال ۹۳ تا سال ۹۵ در قالب اجرای طرح تحول نظام سلامت بار مراجعات این سازمان سه و نیم برابر افزایش یافته که نیاز است از سازمان تامین اجتماعی در جهت تامین منابع مالی آن حمایت شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر خدمتی برای بیمه شده تامین اجتماعی انجام و به درستی عنوان و سندسازی شود، مشمول هیچگونه کسورات بیمه ای نخواهد شد.
دکتر لاله ماژین در پایان سخنان خود یادآور شد: در حال حاضر با تلاش و اهتمام پزشکان و متخصصان، تعداد ارجاع های بیماران تامین اجتماعی به استانهای مجاور به نازلترین سطح خود رسیده که مراتب تقدیر و تشکر خود را از این عزیزان اعلام مینمایم.
در ادامه این نشست نیز معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به متخصصان عنوان کرد: همکاری و همفکری برای خدمت به مردم وظیفه و رسالتی خطیر است که همه ما باید در این راستا تلاش خود را به کار گیریم.
دکتر پرویز کریمی دلسوزی و وظیفهشناسی از خصوصیات بارز پزشکان برشمرد و گفت: خوشبختانه پزشکان ما برای حفظ سلامت مردم جامعه از هیچ تلاشی فروگذار نبوده اند و همواره بین مردم به نیکنامی و نیک اندیشی شهره هستند.
وی با بیان اینکه عدم پرداخت مطالبات پزشکان هیچ خللی در ارائه خدمات دهی به مردم نداشته، گفت: هیچ مشکل و چالشی نمیتواند مانعی بر سر راه خدمت این قشر فرهیخته و زحمتکش به مردم شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام تعامل و همکاری دانشگاه با سازمانهای بیمهگر در استان را مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: با تلاش و دلسوزی این عزیزان امیدواریم که میزان مطالبات پزشکان و پرسنل دانشگاه به حداقل ممکن برسد.
وی در پایان سخنان خود یادآور شد: بی مسئولیتی و عدم دلسوزی پزشکان نسبت به مردم و جامعه میتواند بسیار زیانبار باشد و مردم را از دریافت خدمات مطلوب محروم کند.
در ادامه نیز روسای بیمارستانها و متخصصان جدید الورود به بیان مشکلات و چالشها و نارسایی های حوزه کاری خود و راهکارهایی جهت رفع این چالشها پرداختند.