میزان شیوع لکنت در جمعیت کلی حدود یک درصد است
امتیاز:
سمیه باقری در ادامه این مبحث افزود: یکی از موضوعاتی که خانواده ها را بسیار نگران می کند لکنت زبان کودکانشان است و به عبارتی لکنت زبان عبارت است از تکرار و طولانی شدن اصوات و کلمات که باعث کاهش روانی کلام می شود و معمولاً همراه با وقفه ها و سکوت های مکرر است.همچنین لکنت زبان معمولاً قبل از 12 ماهگی آغاز می شود و در اکثر موارد بین 18 ماهگی و 9 سالگی ظهور می یابد.
وی تاکید کرد: بیشترین موارد آغاز لکنت در دو نقطه سنی 2 تا 5/3 سالگی و 5 تا7 سالگی است و بیماری لکنت در پسران به نسبت 3 به 1 بیشتر از دختران شایع است.
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی مرکز بهداشت شهرستان ایلام در ادامه به علل بیماری لکنت زبان اشاره کرد و ابراز داشت: با وجود پیشرفت های بسیار زیاد دانش هنوز علت بروز لکنت زبان بطور دقیق مشخص نشده است؛ اما آنچه تاکنون مشخص شده، این است که لکنت علت واحدی ندارد بلکه ترکیبی از عوامل جسمی، عاطفی و اجتماعی است. تشخیص این که آیا این گونه ناراحتی های روانی علت لکنت زبان است یا لکنت خود حاصل حالاتو فشارهای ناشی از اختلالات روانی است، بسیار مشکل است.
وی اضافه کرد: در بعضی مواقع لکنت زبان ممکن است حاصل مشکلات دستگاه عصبی باشد در مواردی نیز لکنت زبان از زمان کودکی در اثر بعضی ناهنجاری های خفیف فیزیولوژیکی به وجود می آید.
سمیه باقری در ادامه به بهترین سن برای درمان این بیماری اشاره کرد و گفت: لکنت زبان گرچه یک بیماری رفتاری تلقی می شود ولی بع علت تاثیر و مداخله در شکل گیری ارتباط و شخصیت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در تشخیص و درمان لکنت زبان کودکان برخورد درمانی باید به نحوی طرح ریزی شود که به اعتماد نفس کودک لطمه ای وارد نشود بنابراین متخصصان گفتار درمانی، بهترین سن برای درمان لکنت زبان در کودکان را قبل از 7 سالگی می دانند .