اجلاس معاونین و مدیران قطب سوم کشوری با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام،مسئول نهاد رهبری دانشگاه و معاونین درمان، بهداشتی، آموزشی و معاونین و مدیران غذا و دارو قطب سوم کشوری به میزبانی معاونت غذا و دارو ایلام برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این اجلاس رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به مدعوین و تقدیر از خدمات آنان در قطب سوم کشوری اظهار کرد: اجرای طرح تحول سلامت ارزشمندترین و ماندگارترین طرح در حوزه بهداشت و درمان است که رضایت خاطر تمامی اقشار در کشور را فراهم ساخته است.
دکتر کریم همتی ادامه داد: در ماه های اخیر دانشگاه علوم پزشکی ایلام دارای معوقات بسیار کلانی در پرداختی پرسنل و پزشکان بود که با تلاش بسیار و رایزنی های فراوان با مسئولان وزارت بهداشت و مسئولان ارشد کشوری توانستیم بخشی از این از این مطالبات را پرداخت کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از اینکه در مدت اجرای طرح تحول نظام سلامت هیچ تخت بیمارستانی در ایلام ایجاد نشده، خاطرنشان کرد: در مدت اجرای این طرح تداد ۲۶ هزار تخت بیمارستانی در سراسر کشور ایجاد شده که متاسفانه سهم استان محروم و کمبرخوردار ایلام از این رقم صفر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام افزود: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، کاهش هزینه ها و بهینه سازی آن از ضروری ترین اهداف و برنامه های حوزه سلامت است.
وی در ادامه این بحث گفت: باید همه در راستای تحقق کاهش هزینه ها تلاش کنیم و به گونه ای عمل نماییم که خدمات دهی مطلوب به مردم تحت تاثیر این کاهش هزینه ها قرار نگیرد.
وی با بیان اینکه دسترسی به غذا و داروی سالم حق مسلم مردم استان است می باشد، ادامه داد: در حوزه دارو محدودیتهایی در استان وجود دارد که در تلاشیم از طریق مصرف بهینه دارو و در دسترس قرار دادن آن در سراسر استان بتوانیم دغدغههای مردم را در این زمینه کاهش دهیم.
دکتر همتی تصریح کرد: در بحث تجهیزات و ملزومات پزشکی و دارویی نیز همه مردم استان باید با همدلی و همراهی تلاش کنند که مصرف بی رویه را کاهش دهیم و فرهنگ الگوی صحیح مصرف را در استان ترویج نمایم.
وی ادامه داد: در بحث طب سنتی و مکمل که امروزه در مورد اقبال مردم قرار گرفته اگر در این حوزه نظارت دقیق و اصولی نباشد، ممکن است موجب مخاطراتی برای سلامت شهروندان شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ابراز کرد: متاسفانه در بحث طب سنتی برخی از افراد از این اقبال عمومی سوء استفاده میکنند که اعمال قوانین، مقررات و نظارت ها در این حوزه ضروری شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام تصریح کرد: استفاده و مصرف گیاهان دارویی یکی از اهدافی است که در حوزه سلامت با جدیت پیگیری خواهیم کرد که مزیت ها و اطلاعات مربوط به گیاهان دارویی را در سطح جامعه ترویج کنیم.
وی با اشاره به اینکه اگر چه در تهیه داروهای خاص مشکل داریم اما همچنان تهیه داروهای آنان از وظایف و رسالت سازمانی ما می باشد، بیان کرد: بیماران خاص و داروهای مربوطه بسیار گران است و هزینههای بسیار کلانی را به این عزیزان تحمیل میکند که سعی خواهیم کرد در موارد خاص کمکهایی را به این از بیماران داشته باشیم.
دکتر همتی خاطرنشان کرد: در زمینه عرضه غذا باید نظارتها را بیشتر از گذشته تقویت کنیم که در این راستا همکاران ما در حوزه بهداشت بالغ بر یک هزار مورد بازدید در سال گذشته از مراکز تهیه و توزیع و عرضه غذا انجام داده اند و در جاهایی که از استانداردهای قابل قبولی برخوردار نبوده، برخورد قانونی انجام گرفته است.
وی اضافه کرد: سیاست ما حمایت از تولیدات صنایع غذایی استان است که با نظارت بر روی تمامی مراحل اطمینان از سلامت آنان را به مردم نوید میدهیم وانتظار داریم مردم با خرید این محصولات از آنان حمایت لازم را به عمل آورند.
وی افزود: باید الگوی مصرف مواد غذایی مردم را به سوی غذاهایی سوق دهیم که عوارض کمتری داشته باشد در این راستا مصرف کمتر مواد غذایی پرچرب و کنسروی و مصرف بیشتر غذاهای گیاهی را به مردم توصیه میکنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: در سطح استان مشکل اصلی سلامت، بحث چاقی افراد است البته در این راستا نیز مشکل کمی وزن نوزادان در دوران حاملگی مادران و هنگام تولد آنان را به عنوان یک چالش داریم و در مقابل نیز چاقی و اضافه وزن افراد جامعه چالش دیگر ما مطرح است که باید سفره غذایی خود را در جهت جلوگیری از چاقی و به تبع آن کاهش اضافه وزن تنظیم کنیم تا از بروز بیماریهای قلبی و عروقی در ادامه نداشته باشیم.
دکتر همتی در پایان سخنان خود با بیان اینکه به همکاری مردم و دستگاهها و ارگانها در تمامی سطوح نیاز داریم که ما را در راستای تحقق اهداف حوزه سلامت یاری نمایند، یادآور شد: آموزش همگانی مردم در عرصه سلامت را به عنوان یک محور در دانشگاه دنبال میکنیم که تحقق آن همکاری و تعامل رسانه ها از جمله صدا و سیما رسانه های مجازی و مکتوب را میطلبد.
در ادامه نیز معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به مدعوین معاونین و مدیران غذا و دارو قطب سوم کشوری ابراز داشت: در سالیان اخیر با برنامه عملیاتی و ارزیابی عملکرد شاخصهای معاونت غذا و دارو ایلام به نوعی از وضعیت بلاتکلیفی سالهای گذشته رها شده و به صورت قابل توجهی ارتقا پیدا کرده است.
دکتر مهتاب شاهماری در این راستا افزود: وضعیت شاخصهای مختلف و ارائه گزارش و ارائه راهکارها و دیدگاهها و به کار بستن آنان در جهت ارتقاء وضعیت موجود را تسهیل میکند.
وی خاطرنشان کرد: اداره فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل اداره ای نوپا در سازمان غذا و دارو است و تمام استانهای قطب سوم کشور این اداره را در سطح معاونت غذاودارو ایجاد کردهاند که نشانگر اهمیت این حوزه جدید و تاثیر آن در حفظ سلامت جامعه است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه سخنان خود فعالیت و اقدامات حوزههای فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل، تجهیزات پزشکی، نظارت بر دارو، واحد تحقیق و توسعه، آزمایشگاه، مبارزه با قاچاق کالا و برنامه عملیاتی برای حاضران تشریح کرد.
در ادامه نیز معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به حاضران و تقدیر از معاونت غذا و دارو دانشگاه در راستای برگزاری این اجلاس اظهار کرد: ایلام استانی کوچک با ۲۰ هزار کیلومتر مربع مساحت و جمعیت بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر است که هر سال بالغ بر چهار و نیم میلیون نفر جمعیت سیار را در خود جای می دهد که ما را نسبت به سایر استانها ویژه نموده است.
دکتر رضا ولی زاده ادامه داد: خوشبختانه از طریق قطب سوم کشوری با استانهای مجاور، همفکر و هم زبان پیوند خورده ایم و تاکنون توانسته ایم از راه این همدلی و همجواری بسیاری از مشکلات را در سطح استان رفع نماییم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در کشور ما مصرف آنتیبیوتیکها آمار بالایی را نشان میدهد که در حال حاضر به چالش فراروی ما تبدیل شده، ابراز کرد: قطعاً در همین جلسات است که با ارائه راهکارهای لازم می توان راه حل هایی برای رفع اینگونه چالشها به کار گرفت.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: از دیگر چالشهای ما بحث تغذیه است که اگر سند توسعه استان را بنگریم، تغذیه دو مشکل عمده شامل نوزادان لاغر در هنگام تولد و بزرگسالان چاق است.
وی با بیان اینکه ما برای حفظ سلامت مردم مسئولیت داریم، تصریح کرد: به کار گرفتن تمام تلاش و توان خود در این عرصه میتواند در جهت حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه موثر واقع شود.
دکتر ولی زاده بیان کرد: در زمان تحریم ها در تهیه داروها فشار بسیاری را متحمل شدیم که بزرگترین چالش در وزارت بهداشت تبدیل شده بود. در حال حاضر اتکای به تولید داخل و کاهش تحریمها این چالش را به حداقل رسانده است.
وی در ادامه این بحث گفت: رسالت اصلی ما این است که مصرف دارو در کشور مدیریت شود و فرهنگ استفاده صحیح از دارو ترویج یابد. بسیاری از تصمیمگیریهای قطب در راستای رفع مشکلات و چالش ها می تواند به عنوان الگو در سطح کشور مطرح شود که اصلاح الگوی مصرف یکی از این مولفهها است که تلاش و اهتمام همگانی را میطلبد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه فرهنگ استفاده از لوازم آرایشی نیز یکی از ضروریات امروز کشور است گفت: ما جز کشورهایی هستیم که بالاترین میزان مصرف لوازم آرایشی را در حال حاضر تجربه کردن میباشیم.
در ادامه نیز معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان ضمن تقدیر از زحمات دکتر شاهماری به واسطه برگزاری این اجلاس اظهار کرد: همه ما باید با احساس مسئولیت بیشتری نسبت به کاهش هزینهها عمل کنیم و در این راه قطعاً همکاری و همراهی همه مسئولان و پرسنل را نیاز خواهیم داشت.
دکتر ایرج خدادادی افزود: روسای محترم دانشگاه ها و معاونین حوزه های مختلف پشتوانهای محکم برای اجرای برنامهها و اهداف ما در قطب سوم کشوری هستند و امیدواریم همکاری و تعامل شایسته این عزیزان همواره یاریگر ما باشد.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه های عضو منطقه سوم کشوری توانسته اند نمره 100 و بالاترین رتبه را اخذ نماید که در هیچ یک از مناطق آزمایشی این امر حاصل نشده است. این اتفاق افتخاری بزرگ برای ماست و نشانگر همدلی و همکاری صمیمانه دانشگاههای قطب سوم کشوری است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه سخنان خود فعالیتها و اقدامات انجام شده در قطب سوم کشوری و اهداف و برنامه های پیش روی این قطب را برای حاضران تشریح کرد.
در ادامه نیز معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان نیز ضمن تقدیر از معاونت غذا و دارو ایلام به ارائه گزارشی از وضعیت حوزه کاری خود و اقدامات و فعالیت های این معاونت در قطب سوم کشوری پرداخت.
در ادامه این اجلاس نیز کارگروههای معاونین غذا و دارو، مدیریت نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، مدیریت نظارت بر امور دارو و مواد تحت کنترل، مدیریت آزمایشگاه کنترل کیفی، اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی، اداره فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل و واحد کالای سلامت محور و مبارزه با قاچاق، واحد تحقیق و توسعه و واحد برنامه عملیاتی به صورت جداگانه برگزار شد و اعضای این کارگروه ها به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در زمینه همکاری ها پرداختند.