اولین مجمع سلامت استان ایلام با حضور معاون اجتماعی وزیر بهداشت، استاندار ایلام، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، شهرداران، مسئولين دانشگاه هاي استان و حوزه، نهاد رهبري دانشگاه هاي استان، مديران كل ادارات، نماينده موسسات خيريه، سازمانهاي مردم نهاد و نمايندگان بيماران خاص و همچنين اعضاي هيات امناي دانشگاه، هيات رئيسه، روساي بيمارستانها و شبكه هاي بهداشتي درماني، روساي دانشكده ها و مراكز تحقيقاتي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیر مقدم به معاون وزیر بهداشت به تشریح وضعیت زیرساختها، امکانات و تجهیزات دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: همه ما به عنوان خدمتگزاران مردم در حوزه سلامت تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا مطلوب ترین خدمات در جهت رضایتمندی مردم جامعه به نمایش بگذاریم.
دکتر کریم همتی ادامه داد: در ایام تعطیلات نوروزی در حالیکه تمامی اقشار از این تعطیلات در کنار خانواده خود بهره مند بودند، همکاران ما در مراکز بهداشتی درمانی، بیمارستانها و مراکز فوریت پزشکی سراسر استان اهتمام خود را برای خدمت مردم به کار بستند.
وی خاطرنشان کرد: طرح تحول نظام سلامت یکی از کارهای متفاوت و ماندگار دولت تدبیر و امید است که با اهتمام و تلاش دکتر هاشمی وزیر محترم بهداشت به مرحله اجرا درآمد پرداختی از جیب مردم را به حداقل ممکن کاهش داد.
دکتر همتی با بیان اینکه در سنوات گذشته آرزوی دیرینه مردم این بود که خدمات درمانی ارزان قیمت را تجربه کنند، گفت: این مهم در قالب طرح تحول نظام سلامت محقق شد که دسترسی آسان و خدمت بی منت به جامعه در آن مشهود است.
وی با اشاره به اینکه با اجرای طرح تحول نظام سلامت باعث شد که حجم کار همکاران ما چندین برابر شود، خاطرنشان کرد: نمونه بارز این افزایش حجم خدمات ویزیت بیش از دو میلیون نفر در سطح استان در سال گذشته بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: در قالب طرح تحول نظام سلامت امکانات و تجهیزات و زیرساخت های جدیدی در حوزه بهداشت و درمان به استان اضافه شد که نشانگر خدمتگزار بودن این طرح در کشور است.
دکتر همتی بیان کرد: بیمارستان ۳۷۴ تختخوابی ایلام یکی از اقدامات ماندگار دولت و وزارت بهداشت در استان است که امیدواریم عملیات اجرایی آن تا پایان امسال به اتمام برسد.
وی افزود: اعتبارات عمرانی بسیار مناسبی در حوزه بهداشت و درمان هزینه شده که شامل تعداد ۱۰۷ پروژه در حال احداث با اعتبار ۹۰ میلیارد تومان می باشند که با اتمام آنان جهش مطلوبی در حوزه بهداشت و درمان در سطح استان خواهیم داشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ابراز کرد: خیرین همواره کنار دانشگاه علوم پزشکی ایلام برای خدمت به مردم پیشقدم بودهاند که قابل تقدیر است و انشاءالله با کمک این عزیزان خدمت شایسته و درخور شأن و جایگاه مردم استان را ارائه کنیم.
وی ادامه داد: احداث ۲ یا۳ مرکز همراه سرا در بیمارستانهای سطح شهر ایلام در جهت رفاه و آسایش همراهان بیماران یکی از مباحثی بود که خوشبختانه با مطرح شدن توسط محترم وزیر بهداشت مورد موافقت قرار گرفت.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به تشریح شاخص هایی همچون جمعیت شهری و روستایی، تعداد پزشکان و میزان پراکندگی آنان در سطح استان پرداخت و گفت: درحال حاضر در استان تعداد ۵۰ پایگاه شهری، ۷ مرکز تسهیلات زایمانی، ۲۰۴ خانه بهداشت، ۱۰ مرکز ارائه دهنده خدمات مشاوره بارداری به مردم ارائه خدمات می نمایند.
دکتر همتی ادامه داد: در سال ۹۶ تعداد ۹ مرکز جامع سلامت و ۲۳ خانه بهداشت احداث شده و ۲۴ مرکز و پایگاه در دست احداث و ۴۴ خانه بهداشت در دست تعمیر بوده و یک مرکز سردخانه واکسن نیز احداث گردیده است.
وی خاطرنشان کرد: پرونده الکترونیک سلامت نیز یکی از اقدامات ارزشمندی است که در سطح استان پوششی ۹۷درصدی را داشته است.همچنین یکی از دغدغههای نظام ارائه خدمات به مناطق حاشیه نشین شهرهاست که در این زمینه هم خوشبختانه وزارت بهداشت توانسته به جمعیت ۱۰ میلیونی حاشیه نشینان شهرها ارائه خدمت کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه سخنان خود به تشریح تجهیزات پزشکی که در قالب طرح تحول نظام سلامت به استان اختصاص یافته پرداخت و گفت: در قالب این طرح بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی شامل یک دستگاه ام آر آی با تعرفه دولتی، ۴دستگاه سی تی اسکن، ۹ دستگاه رادیولوژی دیجیتال، راه اندازی و تجهیز کامل مرکز ناباروری ایلام برای اولین بار، راه اندازی و تجهیز بیمارستان تک تخصصی زنان آیت الله طالقانی برای اولین بار، ۸ دستگاه اکوکاردیوگرافی، ۱۰ دستگاه سونوگرافی، ۶ دستگاه آندوسکوپ، کلونوسکوپ، یک دستگاه کلینیک سیار خدمات دندانپزشکی و ۴۵ دستگاه ونتیلاتور در اختیار دانشگاه علوم پزشکی ایلام قرار گرفته است.
دکتر همتی در پایان سخنان خود خواستار مشارکت و همراهی سایر دستگاهها، ارگانها و سازمانها در امر سلامت شد و عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تنها ۲۵ درصد از عوامل موثر بر سلامت جامعه را عهده دار است و مابقی بر عهده مردم، دستگاهها و نهادهای دیگر است.
در ادامه این جلسه نیز مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به معاون وزیر بهداشت و تبریک پیشاپیش فرارسیدن ماه مبارک رمضان اظهارداشت: خدمت در حوزه سلامت اجر و پاداش اخروی به همراه خواهد داشت و کسانی که در این عرصه خدمت میکنند یقیناً از ارزش و جایگاه رفیعی برخوردار خواهند بود.
حجت الاسلام والمسلمین هاشمی ادامه داد: همه ما در کنار هم در راه خدمت به مردم و ارائه بهترین خدمت به آنان تلاش کنیم چراکه لازمه رضایت خاطر مردم همین تلاش و اهتمام و دلسوزی مسئولان و دست اندرکاران حوزه بهداشت و درمان است.
در ادامه نیز معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تقدیر از تلاش های دکتر همتی رئیس دانشگاه و مجموعه همکارانش در راه خدمت صادقانه و مسئولانه به مردم استان ایلام با اشاره به تشکیل مجمع ملی سلامت با هدف اجتماعی شدن سلامت، گفت: تا کنون مجمع سلامت در 28 استان و 150 شهرستان کشور راه اندازی شده که ریاست مجمع سلامت در استان ها بر عهده استانداران و در شهرستان ها بر عهده فرمانداران است.
دکتر سید محمدهادی ایازی با اشاره به اینکه عوامل فردی، سن، جنس و ژنتیک تنها 25 درصد در سلامت افراد تاثیرگذار است، تاکید کرد: 75 درصد باقیمانده به متولیان دستگاه های اجرایی دیگر باز می گردد به همین دلیل مجامع سلامت در سطح ملی و استانی در راستای جلب مشارکت تمامی ارکان تاثیرگذار در سلامت مردم تشکیل شده است.
وی یادآور شد: اجتماعی شدن سلامت، تحقق سلامت همگانی و کاهش نابرابری ها در این حوزه از رویکردهای نوین وزارت بهداشت است و به این منظور باید مشارکت مردم به صورت گسترده جلب شود.
دکتر ایازی با بیان اینکه تلاش می شود در چارچوب نظام مشارکت بین بخشی از ظرفیت بخش های مختلف استفاده شود، تاکید کرد: هیچ دستگاهی نیست که در موضوع سلامت نقش نداشته باشد و همه دستگاه موظفند رسالت خود را بدرستی انجام دهند.
وی تصریح کرد: نظام سلامت باید در کنار انجام ماموریت های خود به سمت مردم و جامعه حرکت کند تا با کار بین بخشی، حمایت طلبی و مشارکت مردمی، سلامت مردم را ارتقا داده و هزینه های نظام سلامت را کاهش دهد.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت گفت: مفهوم اجتماعی شدن سلامت به معنای همکاری و همراهی ساختارمند، مسئولانه و متعهدانه تمامی بخش های حاکمیت به منظور کاهش نابرابری ها و تحقق عدالت در موضوع سلامت است.
دکتر ایازی اضافه کرد: در تمامی محلات شهری و روستایی سراسر کشور، کانون سلامت محله با هدف کمک به افزایش مشارکت موثر، کارآمد، پویا و خلاق مردم در توسعه سلامت خود، خانواده و محله تشکیل می شود.
وی در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: نوع مشارکت مردم در این کانون ها باید آگاهانه، داوطلبانه، بدون چشمداشت، مسئولانه وعادلانه باشد تا بتوان به اهداف مورد نظر در جلب مشارکت مردم در ارتقا سلامت جامعه دست پیدا کرد.
وی تصریح کرد: تا کنون کانون های مختلف از جمله دیابت، سالمندی، پیشگیری از مصرف دخانیات و کودک و مادر به صورت نمونه در برخی مناطق کشور تشکیل شده که بسیار تاثیر گذار بوده است و باید به دیگر مناطق کشور گسترش یابد.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت همچنین در ادامه سخنان خود گفت: پس از تشکیل کانون های سلامت محله، مجمع سلامت محله با حضور نمایندگان مردمی شامل اعضای کانون ها، نمایندگان گروه های مرجع شامل اساتید دانشگاه و پزشکان و نمایندگان دستگاه های دولتی در هر محله تشکیل می شود.
دکتر ایازی با بیان اینکه فراهم کردن مشارکت ساختارمند مردم و توانمندسازی جوامع محلی از اهداف تشکیل مجمع سلامت محلات است، یادآور شد: مجمع سلامت محله کار شناسایی و بررسی مشکلات مربوط به سلامت هر محله را انجام می دهد و مشکلاتی که حل آنها در توان مجمع نباشد را به مراجع بالاتر شامل شهرستان، استان و کشور ارجاع می دهد.
در ادامه این جلسه نیز استاندار ایلام ضمن خیرمقدم به معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: در اوسط دهه ی شصت بخش اعظم پزشکان و داروهای پزشکی از خارج وارد می شد و از طرف دیگر بیماری های خاص تشخیص داده نمی شدند که معمولا منجر به مرگ می شدند اما خوشبختانه به دلیل تحولات شگرفی که در پزشکی به وجود آمده است در حال حاضر صادر کننده خدمات پزشکی هستیم و بیماری های خاص نیز به راحتی درمان می شوند اما در کنار پیشرفت های پزشکی در حال حاضر ما در این زمینه با مشکلاتی مواجه می باشیم .
قاسم سلیمانی دشتکی با بیان اینکه استرس و فشارهای روانی و آسیب های اجتماعی از جمله خودکشی، حوادث و سوانح از عوامل مشکل ساز در حوزه ی پزشکی و بهداشت و درمان در جامعه هستند، تصریح کرد: مردم خواستار دریافت خدمات هستند و این را از نظام و دولت مطالبه می کنند و خوشبختانه نظام جامع سلامت کمک زیادی به حوزه ی بهداشت و درمان کرده است ، که لازم است با رفع مشکل آن نگذاریم خدشه ای به آن وارد شود .
وی در بخش دیگری از سخنان خود از خدمات خیرین به حوزه سلامت تقدیر کرد و با اشاره به این که در مدیریت اربعین خدمات پزشکی اهمیت بالایی دارد خاطرنشان کرد: لازم است خدمات پزشکی بیشتری در اختیار استان قرار گیرد.
استاندار ایلام با اشاره به این که لازم است اساس کار را بر پیشگیری و آموزش قرار دهیم تا مشکلات ما در زمینه درمان کاهش یابد، یادآور شد: در ارتباط با درمان و پیشگیری با مشکلاتی از جمله بالا بودن هزینه درمان، کیفیت پایین داروها و خدمات و تجهیزات پزشکی مواجه هستیم که نیاز است تمهیدات لازم را در راستای رفع این مشکلات اتخاذ کنیم .
در ادامه نیز سرپرست مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیر مقدم به معاون اجتماعی وزارت بهداشت، از توجه ویژه استاندار، مسئولان استانی در جهت توجه ویژه به حوزه سلامت و خصوصاً برنامههای معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تقدیر نمود و افزود: بسیار مفتخر و خرسندیم که در اولین جلسه مجمع سلامت استان، مسئولان استانی، مسئولان دستگاهها و ارگانها، نهادها و همچنین روحانیون معزز، فرمانداران، شهرداران و اعضای محترم شورای شهر، روسای دانشگاههای استان، اساتید، خیرین، معتمدین و.... با حضور خود در این نشست از ما حمایت نموده اند.
دکتر جمیل صادقی فر افزود: امید است بتوانیم با تعامل و همکاری شایسته مسئولان استانی بتوانیم در مسیر متعالی و رشد بهداشت و درمان و خدمت به مردم گامهای موثری برداریم.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت نسبت به ادوار گذشته تلاش خود را بیشتر نموده و در راستای ماموریت خود قدمهای بسیار بزرگ و ماندگاری برداشته است.
دکتر صادقی فر ابراز کرد: آنچه که مهم است، در نهایت میزان ۲۵ درصد از سلامت مردم و جامعه در اختیار وزارت بهداشت است و ۷۵ درصد دیگر در گرو همکاری و تعامل و احساس مسئولیت دیگر دستگاهها، ارگانها، سازمانها و مردم خواهد بود.
سرپرست مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه ادامه داد: عمده تلاشهای ما به عنوان متولیان سلامت در جامعه به کارهای پر هزینه جهت بازگرداندن سلامتی و از بین بردن درد و رنج مردم در بیماریها برمیگردد اما ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره نشاندهنده آن است که تمامی دستگاهها، ارگانها، سازمانها و مردم همانند حلقههای زنجیر متصل به هم هستند و ما به عنوان متولیان بهداشت و درمان تنها بخشی از این حلقه های متصل به هم هستیم.
وی تصریح کرد: 200 نوع بیماری از مصرف مواد غذایی وجود میآیند که از سادهترین تا پیچیدهترین آنان میتوانند سلامت جامعه را به خطر اندازند.
وی در ادامه با بیان اینکه به معاونت محترم وزارت بهداشت این قول را میدهیم که تشکیل مجامع سلامت شهرستان های استان در کمترین زمان ممکن انجام گیرد و چنان تلاش خواهیم کرد که در این راستا در بین استانهای برتر کشور قرار گیریم لذا در این راستا نیازمند توجه و عنایت استاندار محترم و فرمانداران سطح استان هستیم.
دکتر صادقی فر در پایان یادآور شد: با معرفی پیام گذاران سلامت از سوی دستگاهها و ارگانها و سازمانها به معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، تلاش خواهیم کرد که در فاز رسیدگی به سلامت کارمندان، آن مباحث و اقدامات مورد نظر را به آنان ارائه و منتقل کنیم.
در ادامه نیز خانم فرنگیس علیلیان نماینده سازمانهای مردم نهاد در حوزه بانوان ضمن خیر مقدم به معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: سلامت بانوان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه نیازمند توجه ویژه مسئولان است.
وی افزود: زنان استان محروم و مرزنشین ایلام نیازمند توجه بیشتری هستند چرا که ما به واسطه وقوع جنگ تحمیلی آسیب های بیشماری در حوزههای اجتماعی را متحمل شده ایم.
وی خاطرنشان کرد: زنان بدسرپرست، بیسرپرست و خانواده های مستمند و کم بضاعت در استان ایلام نیازمند حمایت همه جانبه مسئولان می باشند لذا هر اقدامی در این راستا به کاهش آسیبهای اجتماعی در بین آنان و تلاش برای توانمندسازی این قشر خواهد بود.
علیلیان ادامه داد: کمک به کاهش هزینه های درمانی زنان بی سرپرست و بدسرپرست و سرپرست خانوار در استان ایلام میتوانند حداقل بخش کوچکی از مشکلات، نارسایی ها و چالش ها در زندگی آنان را رفع نماید.
وی همچنین خاطرنشان کرد که بیان مشکلات زنان کمکی به حل مشکلات آنان نخواهد کرد مگر اینکه برنامه ها و اقداماتی مخصوص برای این قشر به مرحله اجرا درآید تا بتوانند به آینده امیدوار باشند و ضمن دارا بودن سلامت اجتماعی، بتوانند در توسعه استان مشارکت کنند.
وی تصریح کرد: برای حمایت از قشر زنان سرپرست خانوار نیاز است که خیرین نیکوکار در کنار مسئولان و دست اندرکاران حوزه اجتماعی در راه رفع مشکلات و چالشهای زندگی آنان نقش مثبت و سازنده ایفا کنند و انشاالله که مجمع سلامت استان نیز بتواند در این راه یاریگر قشر بانوان در راستای رفع مشکلات باشد.
در ادامه این مجمع نیز مدیر موسسه خیریه امدادگران امید عاشورا ضمن خیر مقدم به معاون وزیر و تقدیر از برگزارکنندگان این نشست ضمن گرامیداشت خیرینی که در زمان حیات خود خدمات ارزشمندی به جامعه تقدیم نموده اند، اظهار کرد: تلاشهای خیرینی که در سال های اخیر و در زمان حیات خود در راستای ایجاد رفاه و آسایش، یاریگر مستمندان و بی بضاعتان در استان بوده اند همواره در اذهان همه ما خواهد ماند.
نظری ادامه داد: استان ایلام در زمان جنگ تحمیلی با جمعیت ۲۵۰ هزار نفری خود تعداد ۳ هزار شهید تقدیم انقلاب نمود و ۱۱ هزار نفر نیز به درجه والای جانبازی و ایثارگری شده اند.
وی بیان داشت: به نمایندگی از مردم استان ایلام از وزیر محترم بهداشت و مجموعه وزارت در تمام نقاط کشور خصوصاً استان ایلام به واسطه ارائه خدمات ارزشمند به مردم تقدیر و تشکر میکنم.
نظری افزود: بسیاری از بیماران به دلیل عدم بضاعت مالی از بیماری خود رنج میبرند که انشالله معاون وزیر بهداشت در سفر خود به استان به این امر توجه ویژه ای داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: استان ایلام در واقع بین الحرمین محسوب میشود چرا که از طرفی مردم کشورمان به زیارت عتبات عالیات مشرف میشوند و از سویی دیگر از کشور عراق هم مردم برای زیارت هشتمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت حضرت امام رضا(ع) به ایران و شهر مقدس مشهد سفر می کنند.
مدیر موسسه خیریه امدادگران امید عاشورا ابراز کرد: برخی از مردم کشور عراق به واسطه بروز مشکلات در سالهای دور به ایران سفر کرده اند و تاکنون تبعه کشورمان در استان ایلام محسوب میشوند. این عزیزان دارای شناسنامه نیستند و از بیشتر خدمات دولتی از جمله درمان محروم هستند که نیازمند توجه ویژه ای در جهت رفاه خود می باشند.
وی ادامه داد: اگرچه در استان در حال حاضر رسیدگی به بیماران pku جریان دارد اما انتظار داریم که ارسال محموله های خوراکی این عزیزان از سوی وزارت بهداشت برای آنان در استان رایگان شود.
وی بیان کرد: استان ایلام با دارا بودن صدها بیمار سرطانی فاقد مرکز شیمی درمانی است لذا احداث یک مرکز برای ارائه خدمات شیمی درمانی به آنان یک ضرورت است. همچنین نبود همراه سرا برای استراحت و آسایش همراهان بیماران یکی از خواسته ها و مطالبات مردم است زیرا بسیاری از بیماران از شهرستان ها در مرکز استان بستری میشوند و همراهان بیماران دغدغه مکانی برای استراحت و آسایش خود همواره داشته اند.
نظری همچنین خاطرنشان کرد: در ایام اربعین حسینی استقرار پایگاه های فوریت پزشکی و ایستگاه های اقامتی یکی دیگر از نیازهای استان برای ارائه خدمات مطلوب به زائران است که انشالله معاون محترم وزیر بهداشت با موافقت با آن در راستای رفع این مشکلات ما را یاری نمایند.
وی اضافه نمود: مسئولان استانی با سازمانهای مردم نهاد در راستای رفع مشکلات و چالشهای استان، ارتباط و تعامل بیشتر و پررنگ تری برقرار نمایند تا بتوانند در کنار هم و با مشارکت و همدلی در راه خدمت مردم گام بردارند.
در ادامه این نشست نیز مسئول خانه مشارکت بهداشت و درمان استان ضمن خیر مقدم به معاون وزیر بهداشت و تقدیر از برگزارکنندگان این مجمع اظهار کرد: در جوامع پیشرفته با تأثیر از نهادهای خصوصی و مدنی با عنوان بازیگران و بازوی اصلی آنان، جوامع بشری روند رو به رشدی داشته که منجر به مشارکت اجتماعی و مسئولیت پذیری اجتماعی و نهایتاً باعث توسعه پایدار گردیده است.
وحید ملکشاهی نژاد افزود: در کشور ما در بحث اجتماعی کردن سلامت به خوبی میدانیم در حالت ایدهآل حداکثر ۲۵ درصد توسط سیستم وزارت بهداشت و درمان تامین میشود و ۷۵ درصد آن به کمک و مساعدت دستگاههای فرابخشی و مردم بستگی دارد.
وی در ادامه این بحث ابراز کرد: اگر این امر را به عنوان سه ضلع یک مثلث نگاه کنیم، اضلاع آن را وزارت بهداشت، مردم و دستگاههای فرابخشی خواهد تشکیل خواهند داد.
مسئول خانه مشارکت بهداشت و درمان استان گفت: بحث مشارکت جایگاهی ویژه در معاونت اجتماعی دارد و خانه مشارکت از ضرورت هایی است که مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفته و به عنوان ورود کرده است.
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: از دکتر ایازی معاون وزیر بهداشت به عنوان معاونت در وزارت بهداشت و دکتر همتی ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی ایلام و معاونین ایشان که در ساختار بندی خانه مشارکت در استان تلاش های مثبتی داشته اند، صمیمانه تقدیر میکنم.
ملکشاهی نژاد ادامه داد: مشارکت مردمی با رویکرد تعامل محور و روحیه مطالبهگری دارای پتانسیل بالایی است که از سازمانهای مردمنهاد و رابطین ادارات استان تشکیل شده و می تواند به عنوان بازیگر اصلی، نقش اجرایی و عملیاتی مطلوبی در امر سلامت داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: خانه مشارکت مردمی استان ایلام یکی از فعالترین خانههای مشارکت در سطح کشور است که اقدامات و فعالیت های آن در حدود ۸ ماه که از تشکیل آن می گذرد، قابل توجه و چشمگیر است.
ملکشاهی نژاد تصریح کرد: این خانه فعالیت هایی در راستای ارتقاء سطح سلامت جامعه داشته که نمونههایی از آنان شامل برگزاری دهها کارگاه و کلاس آموزشی در حوزه سلامت در محلات شهر ایلام و شهرستانهای استان، برگزاری همایش های اوتیسم، فرهنگ ترافیک، نزاع خیابانی و نشاط اجتماعی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی، توانمندسازی دبیران سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت استان و تشکیل جلسات درون بخشی و فرابخشی با مدیران ارشد استان و معاونین دستگاهها بخشی از فعالیت های خانه مشارکت های مردمی حوزه بهداشت و درمان بوده است.
وی همچنین در ادامه سخنان خود برای تعامل و پیشبرد بهتر امور در خانه مشارکت مباحثی شامل اعتماد و به رسمیت شناختن خانه مشارکت و سازمان های مردم نهاد و حفظ استقلال آنان در امور محوله، برون سپاری بخشی از فعالیتهای دانشگاه علوم پزشکی و دستگاههای فرابخشی در حوزه سلامت به خانه مشارکت و سازمان های مردم نهاد، شرکت دادن خانه مشارکت در کارگروههای دانشگاه علوم پزشکی و دستگاههای فرابخشی در حوزه سلامت به خصوص جلسات سلامت و امنیت غذایی در استانداری، مشاوره گرفتن از خانه مشارکت با توجه به پتانسیل آن در حوزه سلامت، نداشتن نگاه ابزاری به خانه مشارکت و سازمان های مردم نهاد به عنوان یک دغدغه اجتماعی را به عنوان مطالبه و درخواست از معاون وزیر بهداشت و مسئولان استانی بیان نمود.
رئیس خانه مشارکت بهداشت و درمان استان ادامه داد: در بحث آموزش و توانمندسازی مردم و ثبات سلامت و افزایش دانش تغذیه ای مردم، خانه مشارکت این آمادگی را دارد که در امور اجرایی و عملیاتی و فرهنگسازی در رابطه با بیماریهای غیرواگیر، مساعدت به بیماران خاص و تلاش در راستای تحقق امنیت غذایی و ایمنی غذا نقشی مثبت و پویا داشته باشد.
ملکشاهی نژاد در پایان سخنان خود ضمن تقدیر از توجه و عنایت ویژه استاندار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، مدیران دستگاهها، ارگانها و نهادهایی که خانه مشارکت مردمی حوزه بهداشت و درمان را در راستای تحقق اهداف و برنامه ها یاری نموده اند، تقدیر نمود.
در ادامه نیز خانم صادقیان نماینده بیماران اوتیسم استان ضمن خدمت مقدم به معاون وزیر بهداشت به ارائه گزارشی از خدمات قابل ارائه به این بیماران پرداخت و اظهار داشت: مسئولان استانی به این بیماران توجه ویژهای داشته باشند که بتوانیم خدمات بیشتر و هدفمند تری به این عزیزان ارائه کنیم.
همچنین رفع مشکلات همچون رفع دغدغه فضای فیزیکی مربوط به مدرسه اوتیسم، ایجاد یک ساختمان جدید با معماری متناسب با این بیماران، اعطای کمک هزینه به خانواده های دارای بیماران اوتیسم، کمبود نیروی متخصص این بیماری در استان،کمبود تجهیزات و امکانات مربوط به این بیماران، اعطاء مزایای مربوط به بیماریهای خاص به خانوارهای دارای بیمار اوتیسم، ایجاد پارک و فضای تفریحی مختص و متناسب با ویژگی های مربوط به این بیماران و آگاهی بخشی به مردم در راستای آشنایی به بیماری اوتیسم از انتظاراتی بود که توسط وی مطرح شد.
در ادامه نیز مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان ضمن خیر مقدم به دکتر ایازی معاون وزیر بهداشت و تقدیر از برگزارکنندگان این مجمع اظهار کرد: مجمع خیرین سلامت بالغ بر شش سال است که در استان ایلام تشکیل و فعالیت دارد و هیئت مدیره آن نیز دو دوره برگزار شده و بر اساس ظرفیت و توانایی خود اقداماتی را در سطح استان انجام داده است.
دکتر محمدرضا صیدی افزود: به عنوان بانی خیر در هدایت توانایی های موجود به سمت سلامت، همه باید تلاش کنند چرا که رسیدن به اهداف سلامت منفعتی همگانی دارد و ضرورت دارد که دین و وظیفه خود را در این عرصه ادا کنیم که در این راستا علاوه بر مسئولان، شخصیتها و اصحاب رسانه و مسئولان سازمانهای مردمنهاد، خیرین و معتمدین و سایر اقشار در این راستا میتوانند در راستای سلامت جامعه نقشی مثبت و سازنده داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از استاندار ایلام درخواست نمود که با اجرای قانون اصلاحی ضوابط اجرایی موضوع ماده ۱۷۲ قانون مالیاتهای مستقیم که یکی از ظرفیتهایی است که میتوان از طریق آن دریافتی از خیرین را به عنوان مالیات سرمایه آنان محسوب کرد، موافقت نماید.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان همچنین با اشاره به بضاعت استان و شرایط ویژه آن گفت: با تردد زائرین اربعین حسینی، خیرین بسیاری به سمت ارائه خدمات به زائران سوق پیدا کرده اند که میتوان از توان و ظرفیت آنان در حوزه سلامت نیز بهره گرفت. همچنین هدایت خیرین به سوی استان ایلام در جهت رفع مشکلات زیرساختی در حوزه سلامت و تامین امکانات و تجهیزات این حوزه از دیگر خواستههایی است که باید مورد توجه قرار گیرد و از دکتر ایازی معاون محترم وزیر درخواست می کنیم که در این حوزه استان ایلام را یاری کنند.
در ادامه نیز خانم جعفری به عنوان نماینده بیماران فنیل کتونوری در استان به تشریح وضعیت این بیماران و نوع خدمات دریافتی آنان پرداخت و درخواست هایی مبنی بر رایگان بودن هزینه های مربوط به تامین غذای مخصوص آنان و اعطای کمک هزینه به خانواده های دارای این بیماران را مطرح کرد.
در ادامه نیز نورمحمدی از مستندسازان موفق استان در عرصه کشور موضوع ریزگردها در استان و آسیب های مربوط به محیط زیست را عنوان کرد و خواستار ساخت یک مستند جامع، کامل و دقیق در رابطه با عوامل، منابع و مبدأ تشکیل ریزگردها و ارائه راهکارها توسط شخصیتهای علمی و برجسته در این راستا شد.