عدم رعایت نکات بهداشتی موجب آسیب رسیدن به دندان می شود
امتیاز:
ژیلا نریمانی در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: چنانچه بهداشت دهان و دندان رعایت نشود، لایه ای میکروبی بر روی سطوح دندان تشکیل می شود که با گذشت زمان میکروب های موجود در این لایه مواد قندی موجود در غذاها را به اسید تبدیل می کنند این اسید مینای دندان را به مرور حل کرده و پوسیدگی ایجاد می شود.
وی خاطر نشان کرد:عدم رعایت صحیح و به موقع بهداشت دهان و دندان را از عوامل پوسیدگی دندان دانست و تصریح نمود: چنانچه پس از مصرف مواد غذایی سطح دندان ها تمیز نگردد میکروب های داخل دهان به همراه خرده های موادغذایی و مواد قندی لایه ای را روی دندان ها تشکیل می دهند که پلاک میکروبی نامیده می شود.
کارشناس مسوول بهداشت دهان و دندان مرکز بهداشت استان ایلام ادامه داد: این پلاک لایه ای نرم، بی رنگ و چسبنده است که به تنهایی با آب شسته نشده و برای پاک کردن آن از سطوح دندان ها باید ابتدا از نخ دندان استفاده کرد و سپس دندان ها را به دقت مسواک زد.
نریمانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: پس از خوردن غذا و رسیدن موادقندی به میکرب های پلاک میکروبی تقریباً2 تا5 دقیقه بعد اسید تولید می شود که در طی 10 دقیقه میزان اسید به حداکثر مقدار می رسد و تا حدود یک ساعت محیط دهان در حالت اسیدی باقی می ماند تا به حالت عادی برگردد.
وی افزود: به همین علت بسیار تاکید می شود که در مواردی که مسواک به همراه ندارید، حداقل دهان خود را پس از مصرف موادغذایی با آب شستشو دهید.