X

اخبار

تاریخ انتشار: چهارشنبه 26 اردیبهشت 1397
توسعه پایدار در هر جامعه ای در گرو اهمیت دادن به نهادهای مدنی است

  توسعه پایدار در هر جامعه ای در گرو اهمیت دادن به نهادهای مدنی است

امتیاز: Article Rating

 

مسئول خانه مشارکت بهداشت و درمان استان ایلام گفت: توسعه پایدار در هر جامعه ای در گرو اهمیت دادن به نهادهای خصوصی و مدنی با محوریت مردم است.


به گزارش خبرنگار وب دا، وحید ملکشاهی نژاد در اولین مجمع سلامت استان ایلام ضمن خیر مقدم به معاون وزیر بهداشت و تقدیر از برگزارکنندگان این مجمع اظهار کرد: در جوامع پیشرفته با تأثیر از نهادهای خصوصی و مدنی با عنوان بازیگران و بازوی اصلی آنان، جوامع بشری روند رو به رشدی داشته که منجر به مشارکت اجتماعی و مسئولیت پذیری اجتماعی و نهایتاً باعث توسعه پایدار گردیده است.


وی افزود: در کشور ما در بحث اجتماعی کردن سلامت به خوبی می‌دانیم در حالت ایده‌آل حداکثر ۲۵ درصد توسط سیستم وزارت بهداشت و درمان تامین می‌شود و ۷۵ درصد آن به کمک و مساعدت دستگاههای فرابخشی و مردم بستگی دارد.


وی در ادامه این بحث ابراز کرد: اگر این امر را به عنوان سه ضلع یک مثلث نگاه کنیم، اضلاع آن را وزارت بهداشت، مردم و دستگاههای فرابخشی خواهد تشکیل خواهند داد.


مسئول خانه مشارکت بهداشت و درمان استان گفت: بحث مشارکت جایگاهی ویژه در معاونت اجتماعی دارد و خانه مشارکت از ضرورت هایی است که مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفته و به عنوان ورود کرده است.


وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: از دکتر ایازی معاون وزیر بهداشت به عنوان معاونت در وزارت بهداشت و دکتر همتی ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی ایلام و معاونین ایشان که در ساختار بندی خانه مشارکت در استان تلاش های مثبتی داشته اند، صمیمانه تقدیر می‌کنم.


ملکشاهی نژاد ادامه داد: مشارکت مردمی با رویکرد تعامل محور و روحیه مطالبه‌گری دارای پتانسیل بالایی است که از سازمان‌های مردم‌نهاد و رابطین ادارات استان تشکیل شده و می تواند به عنوان بازیگر اصلی، نقش اجرایی و عملیاتی مطلوبی در امر سلامت داشته باشد.


وی خاطرنشان کرد: خانه مشارکت مردمی استان ایلام یکی از فعال‌ترین خانه‌های مشارکت در سطح کشور است که اقدامات و فعالیت های آن در حدود ۸ ماه که از تشکیل آن می گذرد، قابل توجه و چشمگیر است.


 ملکشاهی نژاد تصریح کرد: این خانه فعالیت هایی در راستای ارتقاء سطح سلامت جامعه داشته که نمونه‌هایی از آنان شامل برگزاری دهها کارگاه و کلاس آموزشی در حوزه سلامت در محلات شهر ایلام و شهرستان‌های استان، برگزاری همایش های اوتیسم، فرهنگ ترافیک، نزاع خیابانی و نشاط اجتماعی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی، توانمندسازی دبیران سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت استان و تشکیل جلسات درون بخشی و فرابخشی با مدیران ارشد استان و معاونین دستگاه‌ها بخشی از فعالیت های خانه مشارکت های مردمی حوزه بهداشت و درمان بوده است.


 وی همچنین در ادامه سخنان خود برای تعامل و پیشبرد بهتر امور در خانه مشارکت مباحثی شامل اعتماد و به رسمیت شناختن خانه مشارکت و سازمان های مردم نهاد و حفظ استقلال آنان در امور محوله، برون سپاری بخشی از فعالیت‌های دانشگاه علوم پزشکی و دستگاههای فرابخشی در حوزه سلامت به خانه مشارکت و سازمان های مردم نهاد، شرکت دادن خانه مشارکت در کارگروه‌های دانشگاه علوم پزشکی و دستگاههای فرابخشی در حوزه سلامت به خصوص جلسات سلامت و امنیت غذایی در استانداری، مشاوره گرفتن از خانه مشارکت با توجه به پتانسیل آن در حوزه سلامت، نداشتن نگاه ابزاری به خانه مشارکت و سازمان های مردم نهاد به عنوان یک دغدغه اجتماعی را به عنوان مطالبه و درخواست از معاون وزیر بهداشت و مسئولان استانی بیان نمود.


رئیس خانه مشارکت بهداشت و درمان استان ادامه داد: در بحث آموزش و توانمندسازی مردم و ثبات سلامت و افزایش دانش تغذیه ای مردم، خانه مشارکت این آمادگی را دارد که در امور اجرایی و عملیاتی و فرهنگ‌سازی در رابطه با بیماری‌های غیرواگیر، مساعدت به بیماران خاص و تلاش در راستای تحقق امنیت غذایی و ایمنی غذا نقشی مثبت و پویا داشته باشد.


ملکشاهی نژاد در پایان سخنان خود ضمن تقدیر از توجه و عنایت ویژه استاندار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، مدیران دستگاه‌ها، ارگان‌ها و نهادهایی که خانه مشارکت مردمی حوزه بهداشت و درمان را در راستای تحقق اهداف و برنامه ها یاری نموده اند، تقدیر نمود.

تصاویر
  • توسعه پایدار در هر جامعه ای در گرو اهمیت دادن به نهادهای مدنی است
ثبت امتیاز