مصرف نمک در رژیم غذایی زمینه ابتلاء به فشارخون را ایجاد می کند
امتیاز:
مهندس عبدالرحمن نیک خلق در ادامه گفت: سکته مغزی، بیماری های قلبی، نارسایی کلیوی و سایر بیماری ها تنها به افرادی که فشارخون بالا دارند محدود نمی شود بلکه در افرادی که فشارخون آنها کمی بالاتر از حد طبیعی است نیز بروز می کند. پرفشاری خون از هر سنی ممکن است شروع شود ولی بیشتر از دوره میانسالی یا سالمندی آغاز می شود.
این کارشناس تغذیه با اشاره به این که عوامل بالا برنده فشار خون ابراز داشت: استرس، چاقی، کم تحرکی، سوابق فامیلی، مصرف دخانیات، بیماری های کلیوی و هورمونی، تغذیه نامناسب (دریافت زیاد چربی اشباع و نمک از طریق رژیم غذایی) از عواملی است که در پرفشاری خون تاثیر می گذارد .
وی در ادامه افزود : با اصلاح شیوه زندگی از جمله رژیم غذایی می توان به درمان این بیماری کمک کرد یا آن را به تاخیر انداخت به طوری که تحقیقات نشان داده اند مصرف نمک (کلرید سدیم) نسبت به سدیم یا کلراید به تنهایی یا در ترکیب با سایر یون ها، اثرات بیشتری بر فشارخون دارد .
کارشناس مسوول تغذیه مرکزبهداشت شهرستان ایلام خاطر نشان کرد :برخی افراد نمک مصرفی را به میزان بیش از حد در غذای خود اضافه می کنند و از سوی دیگر نمک در مرحله فرآوری، به ویژه به غذاهای تجارتی نیز اضافه می شود.
وی در ادامه گفت : بسیاری از فرآورده های غلات از قبیل بیسکویت ها و کیک ها دارای مقداری سدیم هستند ولی مصرف کنندگان به دلیل طعم شیرین آنان متوجه نمی شوند.
نیک خلق تاکید کرد :افرادی که می خواهند دریافت نمکشان را کاهش دهند باید نان های کم نمک و پنیرهای کم نمک مصرف کنند و گوشت های نمک سود شده و زیتون های شور را از برنامه غذایی خود حذف نمایند.