X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 24 فروردین 1392
تاثیر مصرف مواد غذایی مختلف در فشار خون

  تاثیر مصرف مواد غذایی مختلف در فشار خون

امتیاز: Article Rating

مهندس عبدالرحمن نیک خلق در ادامه گفت: مصرف نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه‌ شده از آردهای سفید و بدون سبوس (تصفیه شده) را به حداقل برسانید و از نان‌های سبوس‌دار به خصوص حاوی سبوس جو دو سر استفاده کنید. مصرف قند و شکر و سایر فرآورده‌های تهیه شده از آنها مثل نوشابه‌ها، مربا، ژله، شکلات، کیک‌ها و شیرینی‌ها را محدود یا حذف کنید.
این کارشناس تغذیه به افراد مبتلا به فشار خون توصیه کرد: مصرف آب سالم و گوارا را به میزان قابل توجهی در روز توصیه می‌شود. یک لیوان آب میوه با اندکی پودر ویتامین C رقیق شده، موجب بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و ترمیم سرخرگ‌ها می‌شود.
نیک خلق افزود: تحقیقات ثابت کرده است که کودکان پیش‌ دبستانی که هر روز چهار وعده میوه و سبزی و دو وعده لبنیات مصرف می‌کنند، در نوجوانی فشار خون پایین‌تری نسبت به سایر افراد دارند و در اصل احتمال ابتلا به حمله قلبی، سکته و سایر بیماری‌های ناتوان‌کننده در افرادی که زودتر به فشار خون مبتلا می‌شوند، بیشتر است.
وی گفت: سعی کنید غذا را کامل بجوید و حتما غذای خود را در محیطی آرام و به دور از استرس و تشنج میل کنید. با اجتناب از مصرف غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد، اعمال هضمی را بهبود ببخشید و هر نوع نوشیدنی را همراه با غذا و در کنار غذای اصلی به دلیل تداخل در هضم محدود کنید.
کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ایلام در ادامه سخنان خود عنوان کرد: از مصرف غذاهای سرخ‌کرده یا غذاهایی که در درجه حرارت‌های بسیار بالا و یا با مدت زمان طولانی تهیه می‌شوند، خودداری کنید و به خاطر داشته باشید که استفاده چند باره از روغن‌های آشپزی عاملی در بالا بردن فشار خون است. از مصرف مواد حاوی افزودنی‌ها و غذاهای فرایند شده که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه‌ها هستند مثل انواع سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی، شورها، ترشی‌ها و چاشنی‌های کارخانه‌ای جدا خودداری کنید.
وی تصریح کرد: یک ساعت پس از صرف غذا قهوه و چای ننوشید. چای و شکلات را محدود کنید و به جای آنها از چای و دم کردنی‌های گیاهی مثل گل گاوزبان استفاده کنید، از مصرف نمک و غذای پر نمک و ادویه بپرهیزید و از پیاز و آب‌لیموی تازه استفاده کنید.
نیک خلق ادامه داد: موادی مانند کره، خامه، مارگارین، دنبه، سس‌ها و روغن‌های جامد را از برنامه غذایی حذف کرده و به جای آنها از روغن زیتون، روغن‌های گیاهی مایع و روغن‌های گیاهی مایع و روغن ماهی استفاده کنید.
وی توصیه کرد: مغزها و دانه‌های گیاهی مثل گردو حاوی مواد مغذی بی‌شماری هستند. می‌توانید از آنها در رژیم غذایی روزانه بهره ببرید. استفاده از آنها در سالادها به خوش‌طعم و مقوی کردن آنها کمک شایانی می‌کند. حداقل سه بار در هفته ماهی بخورید و به جای گوشت‌های قرمز سعی کنید از گوشت سفید استفاده کنید.
 

تصاویر
  • تاثیر مصرف مواد غذایی مختلف در فشار خون
ثبت امتیاز