X

اخبار

تاریخ انتشار: پنجشنبه 14 تیر 1397
برگزاری نخستین نشست اندیشگاه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ایلام

  برگزاری نخستین نشست اندیشگاه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ایلام

امتیاز: Article Rating

 

نخستین نشست اندیشگاه سلامت با حضور مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، مسئولان استانی، اساتید و اندیشمندان استان به همت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام و خانه مشارکت های مردمی برگزار شد.


به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این نشست سرپرست مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به مسئولان و حاضران در اندیشگاه سلامت به اهداف و برنامه های این نشست اشاره نمود و عنوان کرد که برگزاری این گونه همایش ها تلنگری برای توجه جدی تر سیاستگذاران این حوزه در جهت مبارزه هدفمندتر با مواد مخدر است.


دکتر جمیل صادقی فر ادامه داد: این نشست با مطرح شدن مسائل چالش برانگیز،  باعث تحرک بیشتر در سیاستگذاری و روی آوردن به آموزش همگانی در رابطه با مبارزه با مواد مخدر خواهد شد.


در ادامه نیز معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام به عنوان سخنران دیگر این نشست، ضمن تقدیر از بانیان و برگزارکنندگان آن، عملیاتی شدن اندیشگاه سلامت و دخالت تمامی دستگاهها و سازمانهای مرتبط با حوزه مبارزه با مواد مخد را خواستار شد.


دکتر رضا ولی زاده خاطرنشان کرد: به دلیل ضعف استان ایلام در بحث پیشگیری از اعتیاد و عدم بازتوانی مناسب و مورد انتظار معتادان، شاهد عملکرد بیشتر حوزه درمان در این مقطع هستیم.


وی پراکنده بودن اقدامات و امور مربوط به مبارزه با اعتیاد را یکی از موانع و چالش های فرارو عنوان کرد و گفت: برای مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد افراد باید آموزش و پرورش و دانشگاهها بیشتر به این مقوله ورود کنند و از طریق آگاهی بخشی به قشر دانش آموز و دانشجو در این راه گامهای موثری بردارند.


معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام استفاده صحیح از بودجه های اختصاصی دستگاهها، نهادها و ارگان های مرتبط را عاملی موثر در مبارزه موفق با مواد مخدر و فرهنگ سازی در امر پیشگیری از اعتیاد عنوان کرد.


دکتر ولی زاده اطلاع رسانی واقعی و شفاف را مقوله ای مهم در امر پیشگیری از اعتیاد برشمرد و خاطرنشان کرد: همه ما مسئولیم که تلخی ها و آثار شوم و ویرانگر اعتیاد را به بطن جامعه منتقل کنیم تا سد و مانعی مستحکم در راه پیشگیری از اعتیاد باشد.


در ادامه نیز مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز به عنوان دیگر سخنران این نشست ضمن تقدیر از برگزار کنندگان آن با اشاره به اهمیت بحث مبارزه با مواد مخدر ، تلاش برای ترویج معیارهای زندگی سالم ، اجتماع محوری و توجه به کارکرد نهادها و دستگاهها، ارگانها و سازمانها را از اصول مهم مقابله پیشگیرانه با اعتیاد معرفی کرد .


حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر هاشمی ادامه داد: اعتیاد در راس آسیب های اجتماعی است و بسیاری از آسیب های دیگر زاییده ی این معضل هستند.


وی افزود: سه اهرم سالم سازی جامعه از بحث اعتیاد شامل اعتقاد، قاطعیت در اجرای قانون و برداشتن نگاه سیاسی از بحث اعتیاد(اعتیاد جرم است یا بیمار) لازمه امروز جامعه برای مبارزه اصولی با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد است.


در ادامه نیز مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام تغییر نگرش دولت و دولتمردان نسبت به بحث اعتیاد را خواستار شد و ابراز امیدواری کرد که اندیشگاه سلامت روند عملی تر و عملیاتی تری با استفاده از دستگاههای موجود در استان پیش گیرد.

در ادامه این نشست نیز دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ایلام نیز ضمن تقدیر از بانیان و دست اندرکاران این نشست با اشاره به این مطلب که اعتیاد حوزه ای پیچیده و متنوع است، خاطرنشان ساخت: آسیب شناسی اعتیاد در استان باید به صورت اختصاصی در حوزه مختلف آن شامل موضوعات فرهنگی، اجتماعی، درمانی، قضایی و... صورت گیرد.


دکتر فهد کمالوندی با بیان این مطلب که مراکز تصمیم گیری در حوزه اعتیاد متعدد است، ابراز داشت: این تعدد و تکثر دستگاهها، ارگان ها و سازمان ها نوعی موازی کاری و عدم هماهنگی را به وجود خواهد آورد که از توان و انرژی آنان در راه تحقق اهداف مورد انتظار می کاهد.


وی با بیان این مطلب که مرز بین دیدگاه بیمار دانستن یا مجرم دانستن فرد معتاد کاملا مشخص است، گفت: زمانی که فرد وارد چرخه درمان شود و به جای مواد، درخواست دارو داشته باشد این فرد عنوان مجرم به وی اطلاق نخواهد شد بلکه دیگر یک بیمار است.


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ایلام در ادامه به نرخ اعتیاد در استان اشاره کرد و ابراز کرد: مشکل حوزه مبارزه با مواد مخدر فرد نیست، مشکل ما آسیب های اجتماعی است. هر وقت فقر زیاد شودو یا تورم بالا رود و یا اینکه شکاف طبقاتی و اجتماعی زیاد شود، درصد اعتیاد نیز افزایش می یابد.


دکتر کمالوندی نگرشها نسبت به اعتیاد در شهرستانهای مختلف استان را متفاوت از هم عنوان کرد و یادآور شد: نوع مواد مصرفی در شهرستانهای استان نیز متفاوت می باشد بنابراین باید نگاه به مقوله اعتیاد، نگاهی ریشه ای و تخصصی باشد.


همچنین در ادامه نیز حجت الاسلام والمسلمین رستمی از دیگر سخنرانان این نشست با اشاره به اینکه دین و نهاد دین می تواند بعنوان یک اهرم پیشرو و پیش برنده جهت رشد و تعالی جامعه می باشد، افزود: در مورد نقش دین در پیشگیری از اعتیاد دو دیدگاه وجود دارد که قانون اول شامل قانون و آداب اجتماعی است که انسانها را اجتماعی می کند و آنها را بیمه می نماید و قانون دوم اینکه علاوه بر قانون، دین به عنوان یک مکمل در پیشگیری از آسیب ها موثر خواهد بود.


وی ابراز داشت: فروپاشی دین زمینه ساز ایجاد آسیب های اجتماعی خواهد بود بنابراین هر چه میزان نزدیکی فرد با خدا بیشتر باشد، میزان خود کنترلی و پیشگیری از مصرف مواد بیشتر است.


حجت الاسلام والمسلمین رستمی معاون فرهنگی اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: حجم بسیاری از کج رفتاریها و انحرافات ریشه در عدم توجه به دین دارد. گرایش به مصرف مواد مخدر ناشی از اضطراب و پریشان حالی فرد است و از دلایل مهم پریشان حالی افراد فراموش کردن خدا و عدم گرایش فرد به بحث مذهب و معنویات است.


وی در ادامه سخنان خود نقش دین در اعتیاد را شامل مقوله های پیشگیری اولیه شامل خود کنترلی، پیشگیری ثانویه شامل مداخله گری دین و بازیابی فرد و پیشگیری سوم شامل دین درمانی و افزایش گرایشات مذهبی در فرد را برای حاضران تشریح کرد.


دکتر محمدیان معاون مرکز آسیب شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به اینکه اولویت بر پیشگیری اولیه است و بر تمامی دیگر پیشگیری ها ارجحیت دارد، به بیان مقوله هایی همچون نظارت بر شبکه خانگی نمایش  و اصول 15 گانه پیشگیری از اعتیاد برای حاضران در نشست پرداخت.


خانم دکتر پورنجف دبیر سازمانهای مردم نهاد نیز از دیگر سخنرانان این نشست به تشریح مباحثی همچون پایین آمدن سن اعتیاد و افزایش تمایل به مصرف مواد مخدر در زنان، اجتماع محور شدن و واگذاری امور به مردم و جامعه و استفاده از توان و ظرفیت سازمان های مردم نهاد پرداخت.


دکتر صادقی دیگر سخنران این نشست نیز به تشریح ضعف منابع و زیرساخت های مراکز اقامتی ترک اعتیاد به عنوان مهمترین مشکلات این مراکز پرداخت.


وحید ملکشاهی نژاد رئیس مشارکت های مردمی بهداشت و درمان نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این نشست به بیان نقش سازمان های مردم نهاد در پیشگیری از اعتیاد و استفاده از توان و ظرفیت آنان برای آگاهی بخشی به جامعه پرداخت.


گفتنی است در ادامه این نشست دکتر بازیار عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دکتر کردی معاون اجتماعی سازمان بهزیستی استان و خانم دکتر خلیقی متخصص مسمومیت ها و پزشکی قانونی به بیان راهکارهایی در جهت پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر پرداختند.

 

تصاویر
  • برگزاری نخستین نشست اندیشگاه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ایلام
  • برگزاری نخستین نشست اندیشگاه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ایلام
ثبت امتیاز