کارگاه نمایشگاه اهمیت مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور و آسیبهای آن با حضور مسئولان استانی به میزبانی معاونت غذا و دارو در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.
این جلسه با سخنان دکتر شاهماری معاون غدا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خصوص اهمیت مبارزه با قاچاق کالا و آسیب های آن مخصوصا کالاهای سلامت محور آغاز شد.
وی در ادامه مستندات و آمارهای مربوط به قاچاق کالاهی سلامت محور را ارائه نمود و سیاست های کلی و اسناد بالادستی را چهارچوبی مناسب برا یانجام فعالیت های مبارزه با قاچاق دانست.
در ادامه دکتر ولی زاده معاون آموزشی دانشگاه به نیابت از ریاست دانشگاه از منظر جامعه شناسی و روان شناسی به آسیب ها و رویکردهای قاچاق کالا پرداخت.
سپس آقای بیرانوند رییس سازمان تعزیرات حکومتی استان فرمان مقام رهبری در خصوص مبارزه با قاچاق کالا را قرائت و توضیحات لازم را متذکر شد و به ضرورت پایش مستمر فرایند نظارت و مبارزه با قاچاق تاکید کرد.
همچنین لزوم اشنایی کارشناسان حقوقی سازمان های ذیربط با مراجع ذیصلاح رسیدگی کننده به پرونده و تکمیل بودن گزارش ها و حواشی پرونده ها توضیح داده شد.
در ادامه نیز شریفی معاون سازمان صنعت معدن و تجارت بر اهمیت ورود سازمان صدا و سیما به این مباحث و استفاده از تریبون های لازم برای جلب اعتماد مردم اشاره نمود.
همچنین نماینده دیگر سازمان صنعت معدن و تجارت اقای شوهانی به معرفی سامانه پخش کالا پرداخته و خواستار ثبت شرکت های دارویی در این سامانه شد.
صحبت های بعدی به سرهنگ جمالی از پلیس فتا اختصاص داشت و توسط وی موانع و محدودیت های کار در این حوزه با توجه به گسترش فضای مجازی تشریح شد.
دکتر دشتی رییس بازرسی دانشگاه علوم پزشکی آگاه سازی مردم و اولویت دادن فرهنگ سازی را مهم دانست و خواستار ایجاد شرایطی شد که مردم خود رغبتی به تهیه کالاهای قاچاق نداشته باشند . همچنین بر اهمیت نقش صدا و سیما در این مسیر تاکید شد.
دکتر ناصری فر معاون بهداشتی دانشگاه کاربردی بودن و عملی بودن آموزش های مردمی به صورت چهره به چهره را عنوان نمود و از ظرفیت های موجود در سازمان های مردم نهاد و کانون های مساجد به عنوان ابزارهای قابل استفاده یاد کرد.
همچنین تشویق واحدهایی که قانونی و در چارچوب ضوابط کار می کنند، توجه صاحبان فرایندها ، غرهنگ سازی سایبری و نهادینه کردن قوانین مربوط به بهداشت و درمان سایر نکات مورد اشاره وی بودند.
آقای پیرزادی نماینده گمرک به ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا اشاره نمود که به صورت تخصصی به مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور می پردازد.
وی ادامه داد: زمانبر بودن فرایند قضایی یکی از مشکلات پرونده هاست .
وی با پیشنهاد حضور نماینده ویژه سازمان غذا و دارو در گمرک و در ایام اربعین، ادامه داد: پیشنهاد ایجاد یک شعبه ویژه مخصوص رسیدگی به پرونده های قاچاق کالاهای سلامت محور توسط معاون غذا ودارو ارائه شد.
آقای کیانی از پلیس آگاهی به شش محور (قبل از ورود کالا، مبادی ورود، مبادی غیررسمی، در طی مسیر، در مقصد و در محل دپو) اشاره نمودو گفت: پلیس آگاهی در هر شش محور فعال است و همچنین در مقایسه سه ماهه نخست امسال با سه ماهه نخست سال گذشته 535 درصد افزایش کشف در لوازم آرایشی و 561 درصد افزایش کشف در مواد خوراکی داشته ایم.
آقای رحمتی معاون فنی سازمان استاندارد طرح اجرای هماهنگ استانداردها (طاها) را معرفی نمود و افزود: این طرحی است که سازمان ملی استاندارد اجرا می کند .
نمونه گیری از کالا در سطح عرضه و بررسی در سطح تولید از وظایف سازمان استاندارد بوده همچنین پویش ملی حمایت از کالاهای تولید داخل در سارمان شکل گرفته است که ایشان به آن اشاره نمود.
خانم وحدتی نایب رییس اتحادیه آرایشگران با اشاره به اینکه حدود 700 واحد فعال در ایلام وجود دارد و نظارت بر آنها کاری بسیار دشوار است مشکلات این حوزه را یاداور شد کما اینکه 200 الی 300 واحد زیر پله ای هم وجود دارد.
در راستای صحبت های ایشان مصوب شد برنامه ریزی مدون برای آموزش صنف آرایشگران زنانه پیاده شود.
آقای مبارکی رییس صنف لوازم آرایشی و بهداشتی نیز به این موضوع اشاره نمود که متاسفانه قاچاق کالا به شکل سیستماتیک و سازماندهی شده انجام می شود و این مستلزم برخورد سازماندهی شده با آن هم هست.
آقای یاری از سازمان تعزیرات پیشگیری را مهم تر از مبارزه دانست و پیشنهاد نمود که مکشوفات دارویی در سطح استان توزیع شوند.
آقای مهکی از سازمان صنعت معدن و تجارت پیشنهاد داد که از ابتدای مهرماه در مدارس در خصوص کالاهای قاچاق آموزش داده شود.
آقای امینی از مرزبانی هم در ادامه به عنوان یکی دیگر از سخنرانان پیشنهاد داد که فهرست داروهای مکمل غیرمجاز در اختیار مرزبانی قرار دادده شود.
آقای عبدی از اداره نظارت براماکن نیز نکاتی از دشواریهای موجود بیان کرد.
دکتر ملکشاهی نژاد رییس خانه مشارکتهای مردمی آمادگی خود را جهت انجام آموزش های لازم اعلام نمود.
نماینده شرکت پست جمهوری اسلامی نیز واحدهای موازی اداره پست را که به صورت خصوصی فعالیت می کنند، معرفی نمود.
دکتر عیوضی مسئول مرکز بهداشت شهرستان ایلام اجتماعی شدن سلامت را موضوع مهم و قابل توجهی دانست و تاکید نمود که بسیاری از تبلیغات طب سنتی و اسلامی جعلی است و نهایتا کلید حل مساله کاهش تقاضاست.
گفتنی است در ادامه نیز حاضران از نمایشگاه قاچاق کالاهای سلامت محور مستقر در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام بازدید کردند.