X

اخبار

تاریخ انتشار: جمعه 05 مرداد 1397
نخستین نشست کمیته‌ محدودسازی دسترسی زیرمجموعه‌ی ستاد پی‌گیری و کاهش خودکشی در استان

  نخستین نشست کمیته‌ محدودسازی دسترسی زیرمجموعه‌ی ستاد پی‌گیری و کاهش خودکشی در استان

امتیاز: Article Rating


نخستین نشست کمیته محدودسازی دسترسی زیرمجموعه ستاد پی‌گیری و کاهش خودکشی به میزبانی معاونت غذا و دارو در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.

 این نشست، پس از قرائت آیاتی از قرآن مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و خوشامدگویی معاون غذا و دارو به حاضران رسماً آغاز شد. 

در ادامه این نشست معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار کرد: تمام مواد یا کالاهایی که به شکل عمدی یا غیرعمدی، می‌تواند منجر به مسمومیت شود باید شناسایی و دسترسی به آنها محدود شود.

دکتر مهتاب شاهماری افزود: در زمینه‌ی خودکشی، بیشترین آمار سال‌های اخیر مربوط به سوء‌مصرف مواد مخدر و محرک بوده و ایمن سازی خانواده‌ها از مواردی است که باید در دستور کار قرار گیرد. 

وی ادامه داد: پس از مواد مخدر و محرک، دومین رتبه به سموم کشاورزی و در صدر آنها قرص برنج تعلق دارد. چاره‌اندیشی برای کنترل کامل قرص برنج و رساندن آمار آن به صفر باید در دستور کار قرار گیرد. 

معاون غذا و دارو دانشگاه ابراز کرد: سومین رتبه در بین مواد مورد استفاده برای خودکشی به الکل و مسمومیت‌های ناشی از آن اختصاص دارد که لازم است کنترل شود.  

 کسایی، معاون پیشگیری دادگستری و دبیر کمیته‌ی محدودسازی، در ادامه این جلسه بر اهمیت پیشگیری تاکید کرد و افزود: استفاده از ظرفیت‌های دولتی و غیردولتی که منجر به مشارکت مردمی به شکل همگانی شود رویکردی موثر و مهم است. در این راستا اصناف بسیار مهم هستند که باید از آنها استفاده شود. 

دکتر ناصری فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، با بیان این که خودکشی مهم‌ترین آسیب روانی موجود است که می‌طلبد کار علمی ودقیق روی آن صورت گیرد، گفت: آموزش، جلوگیری و سامان‌دهی سه بخش مهمی است که باید برنامه‌ریزی شود. 

وی ادامه داد: عرضه‌کنندگان سموم کشاروزی باید آموزش داده شوند و نگهداری و عرضه‌ی سموم باید بر اساس ضوابط باشد.

دکتر ناصری فر تصریح کرد: یک برنامه‌ی ضربتی برای برخورد با عرضه‌ی قرص برنج لازم است و همچنین تهیه‌ پمفلت آموزشی نیز باید در دستور کار قرار گیرد. 

نماینده‌ی جهاد کشاورزی نیز به عنوان  دیگر سخنران جلسه بیان داشت که عرضه‌ی سموم و مخصوصا قرص برنج دراختیار بخش خصوصی است.

وی پیشنهاد کرد که تبلیغ و آموزش از طریق رسانه‌ی ملی صورت گیرد و به صورت مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی، جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی بنرهایی حاوی عوارض و حواشی استفاده از قرص برنج تهیه شود و در محل عرضه‌ی سموم نصب شود. 

خانم رستمی، مدیر نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی نیز یادآور شد که حسب مصوبات ستاد مرکزی پیشگیری وکاهش خودکشی ملزم هستیم در عبارات مورد استفاده در تبلیغات و آگاه‌سازی از واژه‌ی "قرص برنج" استفاده نکنیم .

رییس صنف لوازم آرایشی و بهداشتی، در خصوص آسیب‌شناسی و علت‌یابی موضوع خودکشی صحبت نمود. 

همچنین مسئول اتاق اصناف استان به تفاهم‌نامه‌های فیمابین اتاق و معاونت پیشگیری دادگستری در مورد اتحادیه‌های مشاورین املاک و خودرو نکاتی را بیان کرد و این الگو را قابل اجرا برای موارد مشابه دانست. 

مسئول صنف عطاران از برنامه های آموزشی و نظارتی صنف متبوع خود خبر داد و گزارشی کیفی در این زمینه ارائه کرد. 

نماینده‌ سازمان سنعت، معدن و تجارت نیز در ادامه اعلام کرد که آمادگی داریم یک گشت مشترک ویژه برای قرص برنج و سموم تشکیل دهیم . 

وی به معضل کودهای شیمیایی تقلبی و عوارض انکارناپذیر زیست محیطی آن‌ها اشاره کرد و گفت: اکنون این امر منجر به ایجاد پرونده در محاکم قضایی شده است. 

دکتر شریفی، قائم‌مقام معاون غذا و دارو در این خصوص عنوان کرد که در مورد کودهای شیمیایی تقلبی با توجه به تهدید سلامت جسمی آحاد افراد، می‌توان موضوع را از طریق دادسرا پیگیری نمود. 

نماینده‌ سازمان تعزیرات از آمادگی آن سازمان برای تشدید گشت‌های مشترک خبر داد. 

نماینده‌ معاونت اجتماعی استانداری به عنوان دیگر سخنران جلسه بیان کرد که ما اکنون در موضوع خودکشی در مرحله‌ی عملیاتی هستیم و فعالیت‌هایی در زمینه‌ افزایش نشاط اجتماعی صورت گرفته است؛ همچنین با همکاری سازمان ورزش و جوانان، آموزش‌وپرورش، همچنین دانشگاه علوم پزشکی برنامه‌های خوبی در حال اجراست. 

 امیرنژاد کارشناس بهداشت روان، دسته‌بندی انواع خودکشی و لزوم ورود موثر به آن دسته از موارد خودکشی رایادآور شد که به صورت تکانشی مبادرت به اقدام می‌شود. 
وی مدیریت محدودسازی دسترسی را که رسالت ذاتی کمیته است مهمترین فعالیت عنوان نمود. 

خانم امیدی کارشناس بهداشت روان نیز لزوم استفاده ازظرفیت صدا وسیما برای جایگزینی قرص برنج راتوسط عرضه کنندگان یادآور شد. 

 کسایی معاون پیشگیری دادگستری مجددا یادآور شدکه لازم است بازرسین بهداشتی و انتظامی در هنگام نظارت،همزمان آموزش هم بدهند. 
تصاویر
  • نخستین نشست کمیته‌ محدودسازی دسترسی زیرمجموعه‌ی ستاد پی‌گیری و کاهش خودکشی در استان
ثبت امتیاز