X

اخبار

تاریخ انتشار: پنجشنبه 22 شهریور 1397
 اولین نشست شورای پیام‌گزاران سلامت در استان ایلام برگزار شد

  اولین نشست شورای پیام‌گزاران سلامت در استان ایلام برگزار شد

امتیاز: Article Rating
نخستین جلسه پیام گزاران سلامت استان در سال 97 به میزبانی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان با حضور حداکثر اعضاء برگزار گردید.

به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه دکتر صادقی‌فر معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر وتشکر از حضور پیام گزاران سلامت ادارات کل استان و سازمان ها، با اشاره به اینکه بسیاری از عوامل مرتبط و تعیین کننده سلامت در خارج از حیطه کاری دانشگاه علوم پزشکی هستند مانند:تغذیه،آب سالم، شرایط زندگی، بیکاری و....، بنابراین ارتقاء سلامت مردم همکاری های بین بخشی وسیعی را می‌طلبد.

سرپرست مرکز مشارکتهای اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام به شرح فعالیتهای معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی وموضوعات مورد بحث این نشست پرداخت.

وی در ادامه گفت: برای جلب مشارکت های مردمی، موسسات خیریه بیمارستانی را در تمام بیمارستانهای استان فعال نموده‌ایم.

وی با اشاره به فعال بودن کلینیک دندانپزشکی سیار عنوان کرد که آمادگی لازم برای ارائه خدمات دندانپزشکی در مناطق محروم و حاشیه نشین استان را داریم.

سرپرست مرکز مشارکتهای اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار نمود: با عنایت به اینکه آموزش سلامت، سازمان های مردم نهاد و مددکاری اجتماعی در حیطه فعالیت‌های این معاونت قرار دارد، در آینده‌ای نزدیک سرای سمن‌های سلامت برای اولین بار در استان افتتاح خواهد شد تا مددجویان تالاسمی، هموفیلی، صرع، ام اس و غیره خدمات بهتری دریافت کنند.

 دکتر صادقی فر در خصوص خانه مشارکتهای مردمی بیان داشت: فعالیت های خانه مشارکتهای مردمی یکی از افتخارات کاری این معاونت است  و در سطح کشور نیز این خانه مشارکت یکی از موفق ترین ها می‌باشد.

دکتر صادقی فر در ادامه با بیان اهمیت کار پیام گزاران خاطرنشان کرد: پیام گزاران سلامت ادارات باید بعنوان کارشناس ومشاور سلامت مدیران کل فعالیت داشته باشند و داشتن روحیه مطالبه گری را برای کارشناسان سلامت ادارات لازم است و کارشناسان بایستی خواستار ارائه خدمات بهداشتی و آموزش سلامت به کارکنان ادرات مربوطه باشند.

 دکتر صادقی فر معاونت اجتماعی را پلی ارتباطی بین دانشگاه علوم پزشکی و سایر ادارات دانست که می‌تواند فصل جدیدی از تعاملات در حوزه سلامت اعم از سلامت روحی، جسمی، مادی، معنوی و اجتماعی را رقم بزند.

مهندس سرحدی کارشناس همکاریهای بین بخشی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اهمیت سلامت کارکنان وشاغلین ادارات و با استناد به دستورالعملهای کشوری به ارائه بسته خدمات پایه سلامت کارکنان دولت و اهداف و وظایف سازمانها در این بسته و همچنین اقدامات و خدمات مورد انتظار در بسته مذکور پرداخت.

دکتر بازیار مدیر مولفه های اجتماعی معاونت اجتماعی با ذکر دلایلی اجتماعی شدن سلامت را مهم ارزیابی کرده وبه شرح سند جامع سلامت استان و نقش تاثیر گذار کارشناسان سلامت ادارات در تدوین این سند و نیز راه اندازی کانو نهای سلامت محله پرداخت. 

وی بیان کرد: به خاطرتغییری که در نظام سلامت و زندگی مردم ایجاد شده است، وزارت بهداشت به تنهایی قادر به تامین سلامت افراد جامعه نیست و برخلاف گذشته که افراد درگیر بیماریهای واگیردارمانند سرخک، وبا و... بودند که با دارو و واکسن درمان می شدند، امروزه افراد در معرض بیماریهای غیر واگیر از قبیل دیابت، فشار خون و.... هستند که با توجه به گستردگی عوامل دخیل در ایجاد این دسته از بیماریها ، حل این مشکلات نیازمند مشارکت مردم و همکاری های بین بخشی موثر با سرپرستی قوی دانشگاه علوم پزشکی استان است.

در ادامه جلسه دکتر احسان زاده مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه اهمیت اجرای سند ملی بیماریهای غیر واگیر ونقش سایر سازمانها را مورد توجه قرار داد و بررسی وضعیت موجود این بیماریها در کشور واستان و اهداف سند ده گانه وانتظارات از پیام گزاران سلامت را برای نیل به اهداف عنوان کرد.

مهندس پیرانی توضیحات لازم در خصوص کار برگ بیان مسئله در دو سطح را ارائه داد و بیان کرد! جلسات کارگروه سلامت وامنیت غذائی هرسه ماه یکبار با حضور اعضا کارگروه در محل استانداری تشکیل می‌گرددو مهمترین مسائل ومشکلات مرتبط با سلامت استان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد .

در پایان ملکشاهی رئیس خانه مشارکت مردمی دانشگاه علوم پزشکی استان تشکیل خانه مشارکت مردمی در کلیه شهرستانها را به منظور حساس سازی، مطالبه گری ،آگاه سازی و توانمند سازی مردم ضروری دانست و اشاره نمود که این اقدام باید از محلات و با کمک خود مردم صورت پذیرد.
تصاویر
  •  اولین نشست شورای پیام‌گزاران سلامت در استان ایلام برگزار شد
ثبت امتیاز