چهار دریچه در قلب مسئول یکطرفه کردن جریان خون هستند
امتیاز:
دکتر کورش سلیمان نژاد در ادامه افزود: دریچه های قلبی در معرض بیماری های مختلفی از جمله درگیری رماتیسمی، عفونت ها و تغییرات تخریبی وابسته به سن قرار دارد.
وی خاطر نشان کرد: زمانی که یک دریچه دچار آسیب می شود ممکن است با گذشت زمان دچار تنگی و یا نارسایی شود زمانی که دریچه دچار تنگی می شود، سطح موثر دریچه کاهش یافته و نتیجتاً میزان خون عبوری از آن دریچه کاهش می یابد.
فوق تخصص قلب و عروق و متخصص بیماری های داخلی در ادامه سخنان خود ابراز داشت:
تنگی و یا نارسایی دریچه سبب می شود میزان خون پمپاژ شده از قلب کاهش یافته و زمانی که بیمار نیاز به حجم بالای پمپاژ خون مثلاً موقع ورزش دارد دچار کمبود خون در اندام ها، کاهش فشارخون و یا خستگی زودرس می شود. در این حالت بیمار پس از مدتی فعالیت بدنی یا راه رفتن در مسیرهای شیب دار دچار افزایش جریان قلب به صورت غیر طبیعی شده و بیمار دچار خستگی یا تنگ نفس شده و امکان ادامه آن فعالیت را از دست می دهد.
در حالتی که دریچه های قلب دچار نارسایی شوند مقداری از خون پمپاژ شده مجدداً از طریق آن دریچه بازگشت نموده و سبب افزایش کار قلب خواهد شد تجمع خون برگشتی در قلب، ریه ها یا کبد سبب تورم آن اندام ها و ایجاد علایم مربوط به آن ها از جمله تنگ نفس، درد قفسه سینه، تورم اندام تحتانی، تجمع مایه در ریه ها یا شکم و... می شود.