عملکرد معاونت غذا و دارو از مهرماه 96 تا مهرماه 97
امتیاز:
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام عملکرد حوزه خود را از مهرماه ۹۶ تا مهرماه ۹۷ تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر مهتاب شاهماری در این رابطه اظهار داشت: معاونت غذا و دارو با داشتن 6 زیرمجموعه شامل مدیریت نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل، مدیریت نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل، واحد تجهیزات و ملزومات پزشکی و واحد مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور، دارای دامنه فعالیت های گستردهای است که با تلاش مضاعف و همکاری و تعامل مثبت با سایر سازمان ها و ارگانهای استان در جهت حفظ و ارتقای سلامت آحاد جامعه گام برمیدارد.
وی ادامه داد: تکمیل و تجهیز فضای فیزیکی معاونت غذا ودارو به مساحت 300متر مربع ، جذب اعتبار به مبلغ 24.550.000.000 (بیست و چهار میلیارد و پانصدو پنجاه میلیون ریال) از سازمان غذا و دارو، تامین دارو و ملزمات بیماران با اعتبار ماهیانه 25 میلیارد ریال، ، مساعدت به بیماران خاص، صعب العلاج و نیازمند معادل حدود ده میلیارد ریال، کسب رتبه برتر کشوری در انجام برنامه عملیاتی ابلاغی از سوی وزارت متبوع، کسب رتبه اول کشوری و تدوین کتاب تغذیه ورزشکاران و مبارزه با دوپینگ در اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل، برگزاری نمایشگاه توانمندی های صنایع غذایی استان در هفته سلامت، برگزاری نمایشگاه و کارگاه آموزشی پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور همزمان با سالروز صدور فرمان مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت مبارزه با قاچاق کالا و ارز، برخی ازاقدامات این معاونت در سال گذشته بوده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه ابراز داشت: استقرار انبار دپوی پشتیبان واحدهای درمانی با اعتبار 30 میلیارد ریال نیز ازاقدامات مهم و استراتژیک این معاونت بوده است.
وی در ادامه افزود: رشد 72 درصدی بازپرداخت بدهی دارو و ملزومات پزشکی واقدام در خصوص بازپرداخت بدهیهای دارویی و ملزومات پزشکی و کاهش بدهیها از مبلغ 600 میلیارد ریال به مبلغ 150 میلیارد ریال، ارتقاء، نصب و راهاندازی نرم افزار PMQ3، نرمافزار نگهداشت تجهیزات پزشکی، جهت کلیه مراکز درمانی تابعه و پیگیری مستمر ثبت مستندات مربوط به نگهداشت تجهیزات توسط مراکز درمانی تابعه در نرم افزار مذکور، قرار داد وخرید ملزومات دیالیز با برآورد حدود 20میلیارد ریال جهت مراکز بهداشتی و درمانی تابعه و تجهیز آزمایشگاه کنترل غذا و دارو با خرید دستگاه اتمیک ابزوربشن و جذب اعتبار جهت خرید دستگاه HPLC به ارزش ریالی 7.000.000.000 ریال از محل اعتبارات دانشگاه ، درراستای تجهیز آزمایشگاه کنترل مواد خوراکی و تسهیل انجام آزمایشات مرتبط با برنامه های ایمنی کالاهای سلامت از مهمترین اقدامات این حوزه در یک سال گذشته بوده است.
دکتر شاهماری خاطر نشان کرد: تعداد 1309 بازدید توسط کارشناسان این معاونت در جهت جمع آوری کالاهای قاچاق سلامت محور، ارتقاء سطح کیفیت خط تولید و آزمایشگاههای کارخانجات تولیدی، بازرسی از اصناف شرکتهای توزیع تجهیزات پزشکی، بازدید درجهت ارتقا نگهداشت تجهیزات مراکز درمانی، بازدید از شعب توزیع فرآورده های طبیعی، بررسی اولیه جهت احداث واحد تولیدی و بستهبندی گیاهان دارویی انجام پذیرفته است.
وی تصریح کرد: بیشترین بازدید سال اخیر در جهت جمع آوری کالاهای سلامت محور قاچاق بوده که از تعداد 993 بازدید با همکاری سازمانها و ارگانهای مرتبط 646 قلم جنس قاچاق به ارزش ریالی 2.337.149.806 ریال جمعآوری گردیده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه استقرار سیستم مدیریت کیفیت و ایزو17025 در جهت ارتقاء سطح توان علمی و عملی و افزایش اعتباربخشی و صحه گذاری نتایج آزمون، استقرار و اجرای کامل سامانه حامی جهت ساماندهی و توزیع شیرهای متابولیک، برقراری سیستم یکپارچه سازی آزمایشگاهی (LIMS) در راستای هدفمندسازی نمونه برداری از اقلام سطح عرضه و کارخانجات سطح استان، و اجرای pmqc فراورده های طبیعی مکمل و سنتی، همکاری جهت بررسی فنی و بهداشتی کمک به ارتقای سطح کیفی نانواییهای سطح استان را از مهمترین اقدامات اخیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو عنوان کرد.
وی همچنین عملکرد مدیریت نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی را با اجرای موفق برنامه پایش و پالایش برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی در سطح عرضه با هدف رعایت حقوق مصرف کننده و ارائه اطلاعات صحیح به مصرف کننده نهائی با بررسی 1175 نمونه، اجرای پایش برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در کارخانجات آرد با توجه به وجود فقر آهن در افراد جامعه بخصوص قشر آسیب پذیر، کنترل محصولات غذایی و آرایشی پرمصرف در سطح عرضه با انجام صددرصدی طرح PMS و اجرای برنامه پایش محصولات کشاورزی از نظر باقیمانده سموم، فلزات سنگین ، نیترات و نیتریت و نیز سامانهای نمودن صدور مجوزهای بهداشتی واحدهای تولیدی کارگاههای مواد غذایی و بهداشتی را بسیار مثبت ارزیابی نمود.
وی افزود: لازم به ذکر است در راستای تسهیل تولید، درصد صدور پروانههای بهداشتی محصولات تولیدی استان 60درصد طی سال اخیر افزایش داشته است.
دکتر شاهماری با بیان اهمیت آموزش و ارتقاء سطح علمی جامعه یادآورشد: در معاونت غذا و دارو از مهرماه سال 96 تاکنون، 58کارگاه آموزشی حضوری و دوره آموزش الکترونیک مجازی درجهت ارتقاء و سطح علمی مسئولین فنی کارخانجات تولیدی و تجهیزات پزشکی، آموزش پزشکان و پیراپزشکان در جهت تجویز منطقی داروهای گیاهی و مکملهای تغذیهای، اصناف تجهیزات پزشکی، عطاران، مربیان باشگاههای ورزشی، آشنایی با برچسب اصالت کالاهای سلامت محور و کمیته محدودسازی دسترسی برگزار گردیده است.