X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 21 مهر 1397
برگزاری دومین کارگروه سلامت و امنیت غذائی استان ایلام در سال 97 با محوریت اربعین

  برگزاری دومین کارگروه سلامت و امنیت غذائی استان ایلام در سال 97 با محوریت اربعین

امتیاز: Article Rating

 

با حضور معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، معاون بهداشتی، سرپرست معاونت اجتماعی دانشگاه، فرمانداران شهرستان ها و مدیران کل ادارات استان، نماینده شورای شهر ایلام؛ دومین کارگروه سلامت و امنیت غذائی استان ایلام با محوریت اربعین در سالن شهید رجائی استانداری ایلام برگزار گردید.


به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام ضمن خیرمقدم به حاضران اظهار کرد: اربعین یک موضوع ملی و جهانی است و در استان ایلام در این راستا 12 کمیته تشکیل شده که 8 کمیته به ریاست استانداری بوده است و 33 جلسه با فرمانداران سطح استان نیز برگزار شده است.


دکتر محمد نوذری با بیان اینکه یک جامعه در سایه سلامت و امنیت توسعه می یابد، افزود: در جلساتی که با محوریت اربعین تشکیل شده همواره بر روی دو موضوع مهم یعنی سلامت و امنیت تاکید شده است.


وی با بیان اینکه موکب ها تا 25 ام مهرماه مستقر می شوند و باید مجوز سلامت و امنیت داشته باشند، خاطرنشان کرد: امسال مواکب را بصورت مجتمع تعریف کرده ایم که هر مجتمع متشکل از 15 تا 20 موکب می باشد و امیدواریم از این طریق مشکل ترافیک که هرساله به خاطر پراکندگی نامنظم مواکب پیش می آمد، حل شود.


معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام در ادامه گفت: تمام ارگان ها باید تا 25 مهرماه آمادگی لازم برای میزبانی شایسته زائران حسینی داشته باشند.


در ادامه این جلسه نیز قائم مقام وزیر بهداشت در استان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار کرد: در ایام تردد زائران اربعین حسینی امسال تعداد 150 دستگاه آمبولانس، 10 دستگاه اتوبوس آمبولانس، 5 فروند بالگرد، 3 بیمارستان صحرایی و 1200 نفر در قالب تیم های پزشکی به پرسنل درمانی استان به زائران خدمات دهی خواهند کرد.


دکتر کریم همتی افزود: در ایام پیش رو مهمترین و بزرگترین تجمع بشری به نام اربعین حسینی انجام می گیرد و تردد جمعیت عظیمی از زائران اربعین حسینی در استان ایلام می تواند این استان را به تمام کشور و حتی جهان معرفی کند.


وی با اشاره به اینکه استان ایلام در ایام اربعین میزبان جمعیت میلیونی زائران خواهد بود، گفت: این تجمع عظیم قطعاً تهدیداتی نیز در حوزه بهداشت و درمان خواهد داشت و آگاه سازی عموم مردم برای پیشگیری از شیوع بیماریها، برنامه ریزی شایسته ای را می طلبد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: خدمات دهی عمومی به زائران از سوی مردم به صورت داوطلبانه است  و عدم نظارت کافی بر این خدمات می تواند مشکلاتی را در حوزه سلامت و بهداشت بوجود آورد لذا انتظار می رود تمام دستگاه های ذیربط در این مقوله مهم دانشگاه علوم پزشکی را  یاری کنند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت کلینیک سیار دندانپزشکی در مناطق مختلف استان ابراز داشت: فرمانداران در شهرستان ها به منظور ارائه خدمات مطلوب این کلینیک سیار به مردم دانشگاه را یاری نماید تا هم خدمات به نحو احسن انجام شود و هم ارائه این خدمات تداوم داشته باشد.


دکتر همتی همچنین در ادامه تصریح کرد: موسسه خیریه "مرهم" جزء موسساتی است که در کل کشور خدمات جراحی پلاستیک در زمینه ناهنجاری های فک و کام به صورت کاملاً رایگان ارائه می دهد و قرار است از پایان آبان ماه در قالب تیم 50 نفری به مدت 5 روز در استان ایلام خدامت دهی کنند بنابراین انتظار می رود با اطلاع رسانی مناسب، مردم از حضور این تیم اطلاع پیدا کنند.


 وی در ادامه این مبحث گفت: در کنار تیم های جراحی پلاستیک موسسه خیریه "مرهم"، تیمی متشکل از متخصصان طب فیزیکی، فیزیوتراپی و چشم پزشکی همراه این تیم خواهد بود.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خاتمه سخنان خود ضمن تاکید بر حضور جدی مدیران کل و فرمانداران در شورای سلامت استان و شهرستانها، به بیان نکاتی در رابطه با دیدگاه مثبت وزارت بهداشت در مورد عملکرد استان در برگزاری منظم شوراهای سلامت خاطرنشان نمود که این جلسات باید در شهرستان ها به طور منظم برگزار شوند و مصوبات آنها لازم الاجرا می باشد.


در ادامه این جلسه نیز معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نظارت برمواکب و مدیریت تهدیدات و حوادث پیش رو را از مهمترین چالش های سلامت استان در ایام اربعین دانست و گفت: از بین این تهدیدات، بیماری های منتقله از طریق آب و غذا بسیار حائز اهمیت است.

دکتر راضی ناصری فر افزود: وضعیت بهداشتی در کشور عراق مطابق انتظارات و مطلوب زائران نخواهد بود لذا باید با رعاتی نکات بهداشتی به سلامت خود اهمیت دهند.


وی ابراز کرد: نگرانی بابت شیوع بیماریهای روده ای یک معضل مورد انتظار در این تجمع بزرگ است و عدم  استفاده مواد غذایی و آب آشامیدنی بهداشتی باعث ایجاد بیماریهای روده ای، از جمله وبا، تب زرد، تب خونریزی دهنده و...می شود بنابراین باید نظارت کامل بر روی مواد غذائی و آب مصرفی مردم در این ایام داشته باشیم.


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: باید مراقبت به صورت سندرمیک در استان صورت گیرد یعنی قبل از شروع و شیوع بیماری، آن را شناسایی شود و جداسازی فرد بیمار انجام و درمان مرتبط بلافاصله آغاز شود.


 وی خاطرنشان کرد: قبل از طغیان بیماری های مربوط به آب و غذا باید رستوران ها و موکب ها کاملاً از لحاظ بهداشتی بررسی شوند و در همین راستا مسائل مرتبط با بیماریهای مربوط به آب و غذا در کارگروه های سلامت شهرستان ها مطرح شود و همچنین، کارگاه‌های آموزشی برای پرسنل دستگاه ها در ارتباط با این بیماری ها برگزار گردد تا راحتتر و سریعتر موارد پرخطر شناسایی شده و اقدامات لازم صورت گیرد.


سرپرست معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز به عنوان دیگر سخنران این جلسه ضمن خوش آمدگویی به حاضرین ضمن تشریح اهداف و برنامه های جلسه، نکته حائز اهمیت این کارگروه را حضور فرمانداران و روسای شبکه های بهداشت و درمان شهرستانهای استان عنوان کرد که در رویکرد جدید به برگزاری جلسات شورای سلامت عنوان این مهم اتفاق افتاده است.


دکتر جمیل صادقی فر در ادامه سخنان خود به ارائه گزارش مختصری از کانون های سلامت محله و مکاتبات وزارتی و استانی پیرامون این موضوع پرداخت و از فرمانداران درخواست نمود که برای شکل گیری این رویکرد جدید که با مدیریت معاونت اجتماعی وزارت بهداشت شکل گرفته، بیشترین مساعدت را انجام دهند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود همچنین بر لزوم تجهیز خانه های مشارکت در شهرستانهای تابعه استان تاکید نمود و به بیان نکاتی در این رابطه برای حاضرین پرداخت.


در ادامه جلسه فرمانداران ملکشاهی، سیروان و دره شهر و نیز مدیران کل دامپزشکی، انتقال خون، آب و فاضلاب استان، امور عشایری، نماینده شورای شهر ایلام و مسئول خانه مشارکت های مردمی دانشگاه به بیان چالش های پیش روی استان در حوزه کاری خود پرداخته و خواستار مرتفع شدن هر چه سریعتر این مشکلات شدند.

 

تصاویر
  • برگزاری دومین کارگروه سلامت و امنیت غذائی استان ایلام در سال 97 با محوریت اربعین
ثبت امتیاز