با راه هاي تشخيص بيماري کم خوني فقر آهن بیشتر آشنا شویم
امتیاز:
دکتر رسول دشتی در ادامه افزود: زمانی که بیماری کم خونی شدیدتر می شود، اختلال در تنفس، ضربان های شدید قلب، سردرد ، زخم های دهانی و ... شکننده شدن ناخن ها می تواند به عنوان نشانه های اصلی به حساب آید. افرادی که این نشانه ها را در خود دیده اند باید هرچه سریع تر به پزشکان متخصص مراجعه کنند تا از سلامتی خود مطمئن شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید نمود: براي تشخيص اين بيماري بايد به علايم باليني توجه کرد. توجه به زبان و ضايعات دهاني و گوشه لب ها بسيار کمک کننده مي باشد و يا ناخن هاي قاشقي يکي از مشخصه هاي بارز اين بيماري مي باشد همچنین براي تشخيص، آزمايش خون از بيمار گرفته مي شود و تعداد گلبول هاي قرمز و سفيد شمارش مي شوند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطر نشان ساخت: خوشبختانه ژنتيک در کمبود آهن و کم خوني فقر آهن دخالت مستقيمي ندارد، مگر اين که بيماري هاي ژنتيکي باعث فقر آهن در بدن شوند. ولي معمولا اين بيماري ها به ندرت باعث کم خوني فقر آهن مي شوند و از علل شايع فقر آهن محسوب نمي شوند
وی توصیه نمود: به افراد سعی نمایند به اندازه کافي مواد حاوي آهن به خصوص گوشت قرمز را مصرف کنند. غذاهاي غني از آهن مانند گوشت قرمز، مرغ، زرده تخم مرغ، جگر، قلوه، سبزی هاي داراي برگ سبز تيره مثل اسفناج تازه و جعفري، حبوبات مثل عدس و لوبيا، آجیل، خشکبار مثل انواع برگه، برگه آلو و هلو و زرد آلو، توت خشک انجیر خشک و کشمش باید در سبد غذایی محسوب گردند.
وی به دلایل فقر آهن در بدن اشاره کرد و گفت: دلایل گوناگونی برای فقر آهن وجود دارد که از آن جمله می توان به دریافت نا کافی آهن به دلیل رژیم غذایی مورد استفادهای که در آن آهن کمی وجود دارد، اشاره کرد. جذب ناکافی آهن در اثر اسهال ، کاهش ترشح اسید معده ، مشکلات گوارشی یا تداخلات داروئی نیز از این عوامل محسوب می شوند. افزایش نیاز به آهن برای افزایش حجم خون در دوران نوزادی ، نوجوانی ، بارداری و شیر دهی از مباحثی است که همواره باید مد نظر قرار گیرد.