X

اخبار

تاریخ انتشار: چهارشنبه 25 مهر 1397
تشریح اقدامات و خدمات بهداشت و درمان اربعین حسینی در گفتگوی زنده خبری صداوسیمای ایلام

  تشریح اقدامات و خدمات بهداشت و درمان اربعین حسینی در گفتگوی زنده خبری صداوسیمای ایلام

امتیاز: Article Rating

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی در برنامه گفتگوی زنده خبری صداوسیمای ایلام اقدامات و خدمات بهداشت و درمان اربعین حسینی را تشریح کرد.


به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر کریم همتی در این گفتگوی زنده تلویزیونی تقدیر از همه مسئولان استانی و دست اندرکاران خدمات رسان در ایام تردد زائران اربعین حسینی اظهار کرد: تمامی امکانات، تجهیزات و زیرساخت‌های بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سطح استان آماده خدمت‌رسانی به زائران است.


از تعداد پرسنل خدمت رسان در اربعین امسال، نیمی از آنان از خارج استان و نیم دیگر نیز از نیروهای بهداشتی درمانی در سطح استان استفاده می‌شود.


 از ۲۳ مهرماه نیروهای استانی خدمت رسان در ایام اربعین حسینی و از ۲۹ مهرماه نیروهای خارج استانی و اعزامی از سایر نقاط کشور به جمع نیروهای استانی اضافه خواهد شد.


 نیروهای خدمت رسان در اربعین وظیفه حفظ سلامت زائران از ابتدای ورود به استان تا مرز بین‌المللی مهران و بازگشت آنان و خروج از استان را برعهده دارند.


 تعداد 9 بیمارستان استان و خصوصاً بیمارستان های سه گانه مرکز استان با تمام امکانات و تجهیزات و نیروهای درمانی در حال آماده‌باش خواهند بود.


 در زمینه بهداشت نیز وظیفه داریم که سلامت مردم را از لحاظ بهداشتی بودن آب آشامیدنی و مواد غذایی و همچنین بهداشت محیط تامین نماییم.


 در سال گذشته در ایام پایانی تردد زائران اربعین حسینی تعدادی بیمار وبا در راه بازگشت به کشور شناسایی شدند لذا با توجه به ازدحام جمعیت این امر می‌تواند به عنوان یک تهدید شناخته شود که سال گذشته خوشبختانه با هوشیاری و تلاش همکاران بهداشتی درمانی این تهدید رفع گردید.


در بیمارستان شهید مصطفی خمینی و شهدای زاگرس ایلام مرکز قرنطینه مخصوص بیماران وبایی استقرار یافته تا به محض شناسایی موارد احتمالی در این بیمارستان‌ها قرنطینه شوند.


  بیماری وبا جزو بیماری هایی است که باید اعلان بین المللی شود و ایجاد قرنطینه در مرز مهران نیز یکی از ضروریاتی بود که انجام شده است.


 امسال نظارت کامل بر آب آشامیدنی و مواد خوراکی انجام و به محض ورود زائران تمامی اقدامات بهداشتی در سطح استان صورت می‌گیرد.


تمام طول مسیر تردد زائران برای سلامت زائران تمهیدات لازم اندیشیده شده است.


 تعداد ۱۲۰۰ نفر در مسیر تردد زائران در سطح استان ساماندهی خواهند شد که از این تعداد ۶۰۰ نفر از استان ایلام و ۶۰۰ نفر نیز از سایر استان‌های کشور به کمک ما خواهند آمد.


 همچنین از این تعداد۱۲۰۰ نفر، ۶۰۰ نفر در پایانه مرزی در مهران و مابقی در مسیر تردد زائران و منتهی به شهر مهران در سطح استان مستقر خواهند شد.


 ۱۵۰ پزشک در ایام تردد زائران خدمات‌دهی خواهند بود که از این تعداد ۵۰ نفر فوق تخصص و متخصص و مابقی نیز پزشک عمومی می باشند.


همچنین دو بیمارستان صحرایی در شهر مهران شامل بیمارستان صحرایی ارتش و دانشگاه علوم پزشکی ایلام مستقر خواهند شد.


 ۱۵۰ آمبولانس شامل ۵۰ دستگاه از استان ایلام و 100 دستگاه دیگر از سایر استان‌های کشور در جاده‌های مواصلاتی و مسیر های تردد زائران در سطح استان استقرار خواهند داشت.


 پنج فروند بالگرد شامل یک فروند بالگرد اورژانس هوایی دانشگاه علوم پزشکی و چهار فروند از طرف ارتش جمهوری اسلامی در ایام تردد زائران خدمات رسانی خواهند کرد.


تعداد ۱۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس و 10دستگاه موتورلانس در راستای خدمات رسانی به زائران در این ایام به خدمت گرفته می‌شود همچنین تعداد ۱۵ دستگاه آمبولانس و ۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس در شهر مهران پایانه مرزی مستقر می‌شوند.


عزیزان بسیج نیز با استقرار آزمایشگاه و سه دستگاه یونیت دندانپزشکی در مرز بین‌المللی مهران به زائران خدمات رسانی می‌نمایند.


ما برای سلامت زائران و اطمینان از سلامت آب آزمایشگاه کنترل آب را راه اندازی نموده ایم.


 برای ارائه خدمات دارویی به زائران ذخیره مناسب دارویی توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام انجام شده است در این راستا ۲۰ تکنسین از طریق انبارهای دارویی در مرز مهران در این ایام به زائران خدمات دارویی خواهند داشت.


 ۱۲ عدد پد بالگرد در نقاط مختلف استان راه اندازی شده که در صورت موارد اورژانسی توسط بالگرد مورد استفاده قرار خواهند گرفت.


با توجه به درایت استاندار محترم ایلام از چند ماه اخیر همکاری و هماهنگی بین دستگاه‌ها، ارگانها و سازمانهای مختلف انجام گرفته و جلسات مکرر و متعددی در این رابطه برگزار گردیده است.


 همکاری‌های شایسته ای بین دانشگاه علوم پزشکی، تامین اجتماعی، انتقال خون، هلال احمر، بسیج، سپاه، ارتش و دیگر دستگاه ها و ارگان های خدمت رسان در اربعین ۹۷ شکل گرفته که امیدواریم با خدمات دهی مناسب رضایت خاطر زائران را جلب نماییم.


 در مرز مهران دانشگاه علوم پزشکی ایلام دو درمانگاه و تامین سازمان تامین اجتماعی استان نیز یک درمانگاه برای ارائه خدمات به زائران مستقر خواهند کرد.


  به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که امکانات، تجهیزات و زیرساخت‌های استان در ایام اربعین در جهت خدمات رسانی به مردم استان تحت تاثیر قرار نگیرد و نارسایی و چالشی در این رابطه ایجاد نشود.


 جلسات متعدد و در وزارت بهداشت با وزیر محترم بهداشت و سایر مسئولان وزارت خصوصاً دکتر کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور داشته‌ایم و ان شاءالله مسئولان وزارت در روزهای آینده جهت بررسی اقدامات وارد استان خواهند شد.


 در ایام تردد زائران جمعیتی میلیونی به استان ورود و خروج می‌نمایند و همکاران ما به واسطه اعتقاد راسخ به ائمه اطهار(ع) و احساس دین و وظیفه درنهایت دلسوزی و مسئولیت پذیری خدمات رسانی خواهند کرد.


 در همه نقاط دنیا در جابجایی‌ها توده های عظیم مردمی، همواره حجم بالای جمعیت خطر ابتلا به بیماری‌های واگیر را افزایش می دهد لذا تشکیل کمیته بهداشت و درمان در استان ضروری بوده و با نظرات و دیدگاه‌های کارشناسی اعضای آن توانسته ایم اقدامات مناسبی در این راستا داشته باشیم.


 با توجه به تردد هزاران خودرو در سطح استان، احتمال تصادفات جاده ای بسیار است که با استقرار آمبولانس های متعدد در طول مسیر تردد زائران، تمهیدات لازم در این راستا در جهت ارائه خدمات اورژانسی به موارد احتمالی تصادف اندیشیده شده است.


 ممکن است دشمنان اسلام و مذهب تشیع و نظام جمهوری اسلامی دست به خرابکاری هایی بزنند لذا در این راستا نیز اقداماتی به صورت ویژه مدنظر قرار دارد.


 علاوه بر امکانات و تجهیزات در داخل استان و مرز بین المللی مهران، همکاران خدوم هلال احمر در خارج از کشور ضمن امدادرسانی، وظیفه انتقال بیماران و مصدومان را نیز به داخل کشور بر عهده دارند.


 اخیراً توسط بنده جلسه ای با سفیر محترم عراق در ایران و رایزن فرهنگی محترم این کشور در جهت ارتقاء سطح روابط حوزه بهداشت و درمان استان ایلام با کشور عراق و همچنین هم اندیشی در خصوص ارائه خدمات به زائران انجام شد که دستاوردهای ارزشمندی نیز به همراه داشته است.


زائران توجه داشته باشند که اگر بیماری خاصی دارند، به دلیل تردد جمعیت بالای زائران به اندازه ۲۰ روز دارو به همراه داشته باشند و سعی کنند که در طول روز تردد نمایند و از مناطق و مسیرهایی که قابل تردد نیست، تردد ننمایند.


زائران عزیز در طول مسیر تردد غذاهای خشک و بسته بندی شده مصرف کنند و آب سالم و بسته بندی شده به همراه خود داشته باشند.


با توجه به وضعیت نامناسب بهداشتی در کشور عراق و ازدحام بالای جمعیت، حتماً مواد شوینده از جمله صابون جیبی به همراه داشته باشند و با توجه به قرار گرفتن اربعین امسال در پاییز حتماً زائران لباس گرم به همراه داشته باشند.


ورود و جابجایی هرگونه مواد مخدر و داروهای ترک اعتیاد در کشور عراق مجازات‌های سنگین و مشکلات قانونی بسیار شدیدی به همراه خواهد داشت و جرم مخصوص محسوب می گردد.

تصاویر
  • تشریح اقدامات و خدمات بهداشت و درمان اربعین حسینی در گفتگوی زنده خبری صداوسیمای ایلام
ثبت امتیاز