پوکی استخوان تراکم بافت های استخوانی را کاهش می دهد
امتیاز:
دکتر رسول دشتی ابراز نمود: کسانی که فعالیت بدنی کمی دارند و کم راه می روند، کاهش تراکم استخوان پیدا می کنند. همچنین خانم ها بخصوص باید تاکید بیشتری از آقایان به سلامت استخوان های خود داشته باشند. آنها باید سعی کنند بخصوص در دوران جوانی و میانسالی استخوان های قوی برای بدن خود بسازند چون در سنین بعد از یائسگی بیش از مردان در معرض از دست دادن تراکم استخوان هایشان قرار خواهند گرفت.
وی تاکید داشت: پوکی استخوان در همه افراد مسن بوجود می آید و این روند در خانم ها در سنین بعد از 50 سال شدت بیشتری می گیرد ولی اگر وقتی جوان هستید عادت به ورزش پیدا کنید و فعالیت بدنی خود را در سنین بالا هم ادامه دهید سرعت پیشرفت پوکی استخوان را کاهش خواهید داد. گرچه اندازه و تراکم استخوان در هر فرد تابع ژنتیک اوست ولی بدست آوردن اندازه و تراکم حداکثر، نیازمند انجام فعالیت بدنی و ورزشی است.
دکتر رسول دشتی در ادامه به تصریح عوامل ایجاد پوکی استخوان پرداخت: عدم فعالیت بدنی، رژیم غذایی نامناسب، افزایش سن و زنان بعد از یاﺋسگی به دلیل کاهش سطح هورمون های استروژن و پروژسترون از عوامل اصلی خطر ایجاد پوکی استخوان یا اﺴﺗﺋوپورز می باشند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نقش تغذیه را در سلامت استخوان مهم دانست و تصریح نمود: تغذیه نقش مهمی در بروز یا پیشگیری از پوکی استخوان به عهده دارد افرادی که کلسیم کافی در رژیم غذایی آنها به میزان 1000 میلی گرم یا معادل 3 لیوان شیر وجود ندارد یا ویتامین د و یا ویتامین ث کافی دریافت نمی کنند، بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند.