X

اخبار

تاریخ انتشار: پنجشنبه 15 آذر 1397
دکتر فاطمه راکعی در مراسم روز دانشجو:  ما می‌خواهیم بگوییم جمهوریت در کنار اسلامیت مهم است

  دکتر فاطمه راکعی در مراسم روز دانشجو: ما می‌خواهیم بگوییم جمهوریت در کنار اسلامیت مهم است

امتیاز: Article Rating

 

 

توسط انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، مراسم روز دانشجو با حضور دکتر فاطمه راکعی، نماینده مجلس ششم در شورای اسلامی و مشاور شهردار تهران در امور بانوان برگزار شد.

به گزارش مفدا ایلام، این مراسم توسط انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی ایلام و در میان استقبال بی‌نظیر دانشجویان در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار گردید.

دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ابتدای برنامه با توجه به فلسفه شکل‌گیری انجمن‌های اسلامی و نقش آنها در پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: انجمن اسلامی تشکلی است که قبل از انقلاب اسلامی شروع به فعالیت نمود و در شکل‌گیری و پیروزی انقلاب اسلامی و آگاه‌سازی جامعه و خصوصاً قشر جوان و دانشجو نقشی فعال و موثر را داشت که تاثیرگذاری و نقش آن برای همه جریانات فکری و سیاسی کشور شناخته شده و مورد پذیرش است.

حسام مرادنژادی به فعالیت‌های کنونی انجمن‌های اسلامی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: نقش انجمن اسلامی در چارچوب خط امام(ره) و انقلاب اسلامی و با تفکر نشأت گرفته از تفکر همیشه زنده اصلاح‌طلبی حرکت می‌کند و امید است که با همکاری و همدلی شما دانشجویان حرکات مثبت و گام‌های موثری را در راه اعتلای این تفکر ناب و اصیل برداریم.

پس از صحبت‌های دبیر انجمن اسلامی دانشگاه، دکتر فاطمه راکعی در میان تشویق‌های حضار در جایگاه قرار گرفت و پس از تبریک روز دانشجو ابتدا به تاریخچه این روز و فضای حاکم بر دانشگاه‌ها در قبل از انقلاب اشاره کرد.

دکتر راکعی با اشاره به ریشه‌دار بودن نگرش اسلامی در دانشگاه‌ها اظهار داشت: حضور بچه‌هایی که با ایده‌های اسلامی در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند به سال‌های خیلی دور برمی‌گردد و دهه‌های مختلف با وجود اینکه طیف‌های مختلفی مانند چپ، مارکسیست‌ها و حتی توده‌ای‌ها تلاش زیادی داشتند تا در دانشگاه‌ها فعال باشند اما همواره نگرش اسلامی و دیدگاه اخلاقی مبتنی بر فرهنگ و دین اسلام در دانشگاه‌ها ریشه داشته است.

مشاور شهردار تهران در امور بانوان ادامه داد: در دهه ۱۳۲۰ و اوایل ۱۳۳۰ و پس از سقوط حکومت رضاشاه به واسطه فضای باز سیاسی که در جامعه ایجاد شده بود فعالیت‌های سیاسی در بین دانشجویان گسترش پیدا کرد و با روی کار آمدن جبهه ملّی و شخص دکتر مصدق که در بین دانشجویان محبوب بود هم گسترش پیدا کرد اما پس از سال ۱۳۳۲ و کودتای ۲۸ مرداد، خفقان سیاسی در جامعه ایجاد شد ولی دانشجویان دانشگاه تهران همچنان به فعالیت‌های سیاسی خود ادامه دادند که منجر به یورش نظامیان به دانشگاه در ۱۶ آذر و شهادت سه نفر از دانشجویان شد و پس از آن ۱۶ آذر و خصوصاً پس از انقلاب روزی است که همیشه گرامی داشته می‌شود.

 راکعی با تاکید بر فعالیت سیاسی دانشجویان تصریح کرد: روز دانشجو در واقع روزی است تا ما بتوانیم ادعا کنیم که طبق تاکید امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری دانشگاه باید زنده باشد و دانشجویان در صحنه سیاسی فعال باشند و این یک تعارف نیست و بدین معنا نیست که یک گروه فکری خاصی در دانشگاه باید فعال باشد و گروه دیگر حرف نزند زیرا ایده‌ها و تفکر آزادی که اسلام و مکتب امام جعفر صادق(ع) و ائمه اطهار ارائه داده‌اند، مکتب گفتگو، مدارا و صحبت منطقی و دعوت به نیکی و راستی است.

این فعال سیاسی با ذکر برخی چالش‌های موجود در دانشگاه‌های کشور اظهار داشت: ما مخصوصاً در سال‌های پس از رحلت امام راحل(ره) شاید مسائل و چالش‌هایی بودیم که متاسفانه به دانشگاه‌ها هم کشیده شد و دانشجویان به جای اینکه گفتگو کنند و افکار و صحبت‌های یکدیگر را تحمل کنند به شیوه دیگری روی آوردند. من هیچگاه نتوانستم درک کنم که چرا نهادهای انقلابی که در دوران انقلاب عاشقانه و با حداکثر ایثار در کنار یکدیگر بودند و وجود خود را برای انقلاب می‌گذاشتند چرا پس از انقلاب این نهادها و احزاب در دانشگاه‌ها دچار چالش‌هایی شدند که از عدم سعه صدر و عدم نگاه جدی به پیام‌های اخلاقی در سیاست نشأت می‌گیرد.

دکتر فاطمه راکعی اخلاق را زیربنای حرکت در تمام جوامع دانست و عنوان کرد: اخلاق اینگونه نیست که تنها از طرف ادیان الهی تبیین شده باشد بلکه اخلاق چیزی است که در تمام جوامع سالم بین‌المللی و همه انسانهای فهیم و علمی دنیا به دنبال آن هستند و از زمانی که انسان زندگی به شیوه اجتماعی را انتخاب کرد تمام قوانین بر مبنای اخلاق نوشته می‌شوند.

وی ضمن اشاره به تاریخچه تشکیل دو جناح سیاسی در کشور خاطرنشان کرد: هر دو تفکر حاکم بر هر دو جناح سیاسی کشور، اسلام و انقلاب و امام و شهدا را قبول دارند و در راه شهدا حرکت می‌کنند و مبانی آنها هم معنویت‌گرایی است و به نظر نمی‌رسد که دیدگاه‌های آنها با هم متفاوت باشد جز اینکه در نظر هرکدام، شیوه نزدیک به مفاهیم و مبانی جمهوری اسلامی، خط فکری حاکم بر جناح خودشان است.

دکتر راکعی با اشاره به سخن امام مبنی بر اینکه «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر» گفت: ما می‌خواهیم بگوییم جمهوریت در کنار اسلامیت مهم است اما ممکن است یک عده بگویند که حکومت اسلامی مهم است و جمهوریت با نگاه دینی ما متفاوت است.

وی تصریح کرد: وجود احزاب و وجود پروسه‌ای که باعث می‌شود تا سخنان و حرف‌های یکدیگر را بشنویم و بهترین‌ها را انتخاب کنیم جمهوریت است و مردم هم براساس ان می‌توانند آن کسی را که دوست دارند و فکر می‌کنند که آن شخص با دیدگاه‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی که باعث پیروزی انقلاب در سال ۵۷ و تصویب ۹۸ درصدی قانون اساسی شد، نزدیکی دارد را انتخاب کنند.

فاطمه راکعی در پاسخ به اینکه چرا رئیس جمهور دولت اصلاحات در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نمی‌کند و آیا امکان شرکت وی در انتخابات آینده وجود دارد، گفت: باید دید که آیا اجازه می‌دهند یا نه، چون امثال بنده قصد داشتیم در انتخابات مجلس اخیر شرکت کنیم اما شورای محترم نگهبان اجازه نداد و در مورد ایشان هم باید گفت شخصیتی است که می‌گوید دشمن وجود ندارد و شعار «زنده باد مخالف من» را سر می‌دهد و تمام رفتارهایش اخلاقی است و همیشه مرزها را حفظ کرده و شأن مقام رهبری را حفظ کرده است ولی به خاطر ملت و به خاطر طرفداران زیادی که در کشور دارد اگر اجازه بدهند حتماً خواهد آمد.

وی در پاسخ به این سوال هم که آیا دکتر روحانی را به عنوان یک اصلاح‌طلب قبول دارد یا خیر، پاسخ داد: ما پس از انکه با سران اصلاحات آن برخوردها شد و امیدواریم که هرچه زودتر تمام شود هیچ چاره دیگری نداشتیم و بهترین گزینه ما آقای روحانی بودند بخاطر اینکه هم اصولگرا بودند و در سال‌ها در ارگان‌های خطیر کشور مانند شورای عالی امنیت ملّی بودند و سعه صدر بیشتری از ایشان دیده بودیم و برخی دیدگاه‌های اصلاح‌طلبی را قبول داشتند لذا به ایشان رأی دادیم اما هیچگاه انتظار نداریم که مانند رئیس جمهور دولت اصلاحات که برآمده از تفکر اصلاح‌طلبی بود رفتار کنند ولی الان و در شرایط فعلی و در شرایطی که اخیراً به واسطه فشارهای اقتصادی و سیاسی و مظلومیت برجام و تضعیفی که از وزرای کلیدی آقای روحانی می‌شود احتیاج بیشتری به حمایت مردم دارد.

این مراسم پس از صحبت‌های دکتر فاطمه راکعی با اجرای برنامه‌هایی مانند اجرای موسیقی توسط گروه سورنای، نمایش توسط دانشجویان، شعرخوانی و تقدیر از فعالان و دانشجویان برگزیده در مسابقات فرهنگی و ورزشی گوناگون ادامه داشت.

تصاویر
  • دکتر فاطمه راکعی در مراسم روز دانشجو:  ما می‌خواهیم بگوییم جمهوریت در کنار اسلامیت مهم است
  • دکتر فاطمه راکعی در مراسم روز دانشجو:  ما می‌خواهیم بگوییم جمهوریت در کنار اسلامیت مهم است
  • دکتر فاطمه راکعی در مراسم روز دانشجو:  ما می‌خواهیم بگوییم جمهوریت در کنار اسلامیت مهم است
  • دکتر فاطمه راکعی در مراسم روز دانشجو:  ما می‌خواهیم بگوییم جمهوریت در کنار اسلامیت مهم است
  • دکتر فاطمه راکعی در مراسم روز دانشجو:  ما می‌خواهیم بگوییم جمهوریت در کنار اسلامیت مهم است
ثبت امتیاز