هشدار معاونت بهداشتی دانشگاه در خصوص مصرف قارچ
امتیاز:
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با توجه به بارش های اخیر در استان ایلام و رویش انواع قارچ در کلیه مناطق جغرافیایی، خطر مسمومیت با این قارچها وجود دارد.
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر راضی ناصری فر در این رابطه اظهار کرد: جمعآوری و مصرف قارچها، از محبوبترین فعالیتها برای بسیاری از شهروندان محسوب میشود؛ تفریحی که گاه عواقبی بسیار خطرناک بهدنبال دارد. مسمومیت با قارچهای سمی با تشخیص و مصرف اشتباه قارچهای وحشی به دلیل شباهت ظاهری آنها با قارچهای خوراکی ایجاد میشود؛ مسمومیتی که گاه مرگ فرد را به دنبال دارد.
وی افزود: از نشانههای مسمومیتهای قارچی به تهوع، استفراغ، دردهای شکمی، اسهال، تعریق، گُر گرفتگی، تب بالا، نبض تند، ضربان نامنظم قلب، کاهش فشار خون، سردرد، ضعف، سرگیجه، غش، تاری دید، مشکلات تنفسی، تشنگی بیش از اندازه، توهم، هذیان، تشنج، کما و در موارد شدیدتر آسیب های کبدی، کلیوی، مغزی و حتی مرگ، اشاره کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: زمان طلایی درمان مسمومیت با قارچ سمی تنها ۶ تا ۸ ساعت است، اما متاسفانه علایم اولیه شبیه مسمومیت عادی است که برخی کادرهای درمانی به دلیل عدم آگاهی از مصرف قارچ توسط بیمار تنها به تجویز او آر اس و سرم بسنده میکنند. غافل از اینکه در این زمان کبد منهدم شده و نیاز به پیوند کبدی و به کما رفتن و در نهایت مرگ بیمار میشود. توصیه می شود در صورت مصرف و بروز علایم در اسرع وقت به مراکز درمانی مراجعه نمایند.
وی خاطرنشان کرد: مردم باید در این زمینه کاملا هوشیار باشند و بر اساس تصورات و نکات غیرواقعی، در خصوص سمی بودن یا نبودن، قارچی را استفاده نکنند که مسمومیت به دنبال داشته باشد. بنابر این به مردم استان توصیه می شود از مصرف قارچ های خود رو در دامان طبیعت ، یا لمس کردن قارچ و دست زدن به چشم و دهان و پوست جدا خود داری شود زیرا که سلامت خانواده را در خطر می اندازد.
دکتر ناصری فر یادآور شد: باید به کودکان درباره قارچ های سمی آگاهی داده و آنها را از مصرف هر نوع قارچ منع کنیم.و در صورت بروز علایم به مراکز درمانی مراجعه نمایند و در پایان بایستی بر این نکته تاکید کرد که مردم نگرانی بابت سلامت قارچ های پرورشی و بسته بندی نداشته باشند.