جلسه معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با جمعی از هنرمندان استان و با محوریت ایدهپردازی و خلاقیت هنرمندان در سومین جشنواره فرهنگی و هنری سیب در مجتمع اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در این جلسه با بیان اینکه هنرمندان، پیشقراولان افکار فرهنگی جامعه میباشند اظهار داشت: هنرمندان افرادی هستند که به جامعه و افراد آن تعهد دارند و در نزد مردم نیز مقبولیت دارند و این موضوع باعث میشود تا راحتتر بتوان با بدنه جامعه ارتباط برقرار کند و در قالب هنر بتواند سخن خود را بیان کند و در جامعه هم تأثیر خود را داشته باشد.
دکتر روحاله استاک در ادامه با ذکر گفتمانهای موجود در حوزه سلامت، به ارتباط میان فرهنگ و سلامت پرداخت و گفت: میان فرهنگ و سلامت ارتباط مستقیمی وجود دارد خیلی از بیماریهایی که الان وجود دارد مبتنی بر سبک زندگی و فرهنگ ماست مثلاً بین فرهنگ و بیماری فشارخون و دیابت ارتباط وسیعی وجود دارد و یکی از دلایلی که وزارت بهداشت در دوره جدید خیلی به این حوزه ورود پیدا کرده است همین تغییر گفتمانهاست.
استاک با بیان اینکه از سال 1392 که دکتر قاضیزاده هاشمی در مسند وزارت بهداشت قرار گرفت چند تحول در حوزه وزارت بهداشت اتفاق افتاد، گفت: یکی همین طرح تحول سلامت است و در حوزه آموزش هم طرح تحول نظام آموزش بود اما به نظر من مهمترین اتفاقی که در وزارت بهداشت زمان آقای هاشمی از سال 92 تاکنون اتفاق افتاده است تحول فرهنگ است.
وی با اشاره به لزوم آشنایی دانشجویان رشته پزشکی و ارتباط مناسب با مردم جامعه عنوان کرد: در خیلی از کشورهای دیگر مانند انگلستان، برای کسانی که وارد رشته پزشکی میشوند درسی تحت عنوان کنشهای ارتباطی تعریف کردهاند که از نظریات یورگن هابرماس استفاده میشود و دلیل تدریس آن هم این است که چون کسانی که در رشته پزشکی فارغالتحصیل میشوند بیشترین ارتباط را با مردم دارند و باید بتوانند ارتباط شایستهای را با مردم برقرار کنند و شاید مهمترین نقطه ضعف دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هم همین مسأله باشد چون این دانشجویان معمولاً با رشتههای علوم انسانی بیگانه هستند لذا در بحث ارتباطات مناسب با جامعه توسط دانشجویان مشکل داریم و اینجاست که به حضور و نقش هنرمندان جامعه نیاز پیدا میکنیم.
روحاله استاک ادامه داد: البته یک نقطه ضعف هم در حوزه فرهنگ در دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد مثلاً ما در وزارت علوم معاونت فرهنگی و اجتماعی را داریم ولی در دانشگاههای علوم پزشکی، معاونت فرهنگی و دانشجویی را داریم یعنی بیش از شصت تا هفتاد درصد انرژی ما در حوزه دانشجویی صرف میشود و آن توان لازم و شایسته را در حوزه فرهنگی که متولی آن هستیم نداریم و حتماً نیاز است که براساس ارتباطات بین بخشی بتوانیم این ضعف را هم پوشش بدهیم.
از بهمن ماه سال 92 تا بهمن سال 96 مدیر فرهنگی و از بهمن سال 96 تاکنون معاون فرهنگی و دانشجویی بودهام و در تاریخ دانشگاه، اولین استارت کار تئاتر در دوره بنده کلید خورد و از آقای شکری دعوت کردیم و اتفاقاً خیلی مقاومتها هم وجود داشت زیرا نوع کار کردن در دانشگاهها با حوزه های هنری متفاوت است و آن زمان برای راهاندازی یک گروه تئاتر خیلی سختی کشدیم ولی شکرخدا الان چندین گروه تئاتر در دانشگاه مشغول فعالیت است.
کانون موسیقی ما پس از یک کش و قوس فراوان در اردیبهشت ماه امسال فعالیت خود را آغاز کرد و ما هم نمیگوییم که این دانشجویان در سطح حرفهای هستند و همین که اصول اولیه را فرا بگیرند برای ما کافی است.
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در این دیدار با اشاره به مقوله سلامت و اهمیت آن در میان افراد جامعه گفت: سلامت، تنها نداشتن بیماری نیست بلکه فردی سالم است که هم از نظر جسمانی و هم از نظر روانی شرایط خوبی داشته باشد و بُعد روانی هم به ایجاد نشاط و شادی در جامعه برمیگردد و اینکه افراد جامعه به سمت فرهنگ و هنر بروند چون این فرهنگ یک فرد است که بتواند علم و هنر را با هم آمیخته کند تا بتواند یک فرد سالم باشد و وقتی هم از نظر روانی و هم جسمانی سالم بود آن هنگام است که میتوان ادعا کرد فرد سالم است.
فریده محمدزاده با بیان اینکه انتظارات باید دوطرفه باشد تصریح کرد: تعامل میان ما و شما باید دو طرفه باشد و قرار نیست که فقط انتظارات ما را برآورده کند و آمدهایم که صحبتها و انتظارات شما را بشنویم و در حد توان و تا آنجا که بروکراسی اداری به ما اجازه میدهد در راستای اجابت خواستههای شما قدم برداریم.
محمدزاده با اشاره به برگزاری جشنواره سیمرغ و سطح بالای این جشنواره، هدف از برگزاری چنین جشنوارههایی را جلب مشارکت بیشتر هنرمندان استان در برنامههای فرهنگی و هنری دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد که دانشگاه بتواند از ظرفیتهای هنرمندان در راستای ارتقای سطح فرهنگی و هنری دانشجویان و کارکنان بهرهمند شود.
در ادامه این جلسه هرکدام از هنرمندان و مسئولین هنری اداره فرهنگ و ارشاد استان به بیان نظرات، پیشنهادات و دیدگاههای خود و شیوه کمک به دانشگاه علوم پزشکی برای برگزاری برنامههای فرهنگی پرداختند.