کم خونی موجب کاهش ظرفیت جسمی و روانی در بخش بزرگی از جامعه می شود
امتیاز:
مهندس سمیه سعیدی در ادامه اظهار نمود: از مهم ترین مواد غذایی جهت خون سازی، که کمبود آن در خون بدن موجب بروز کم خونی می شود می توان به آهن، ویتامین 12 واسید فولیک اشاره کرد که از بین آنها کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع ترین نوع کم خونی تغذیه ای است.
وی خاطر نشان کرد: از علل ایجاد کننده کم خونی می توان کمبود ها ی تغذیه ای، خون ریزی، ناهنجاری های ژنتیکی، بیماری های مزمن یا مسمومیت های دارویی را نام برد. منظور از کم خونی های تغذیه ای، کم خونی هایی است که در اثر دریافت کم مواد مغذی ایجاد می شوند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ایلام به اهمیت و تاثیر کم خونی ناشی از فقر آهن در میان افراد مختلف اشاره کرد و افزود: فقر آهن یکی از شایع ترین اختلالات تغذیه ای در کشور های در حال توسعه ومهمترین نوع کم خونی تغذیه ای در کودکان وزنان، در سنین باروری است که با ایجاد گلبول های قرمز کوچک و کاهش میزان هموگلوبین مشخص می شود. اگر چه پیامدهای اقتصادی واجتماعی کم خونی فقر آهن به صورت کمی محاسبه نشده ولی لازم است به این نکته توجه شود که این بیماری سبب اتلاف منابع ومراقبت های بهداشتی، کاهش بهره وری در اثر افزایش میزان مرگ ومیر، ابتلا به بیماری در مادران وکودکان وبالاخره کاهش ظرفیت جسمی و روانی در بخش بزرگی از جامعه می شود.