X

اخبار

تاریخ انتشار: چهارشنبه 02 مرداد 1392
مراحل مختلف شستشوی سبزیجات را رعایت کنیم

  مراحل مختلف شستشوی سبزیجات را رعایت کنیم

امتیاز: Article Rating

 مهندس محمدرضا میرشکاری در ادامه سخنان خود بیان داشت: برای شستشو ضدعفونی کردن سبزی ها مراحل مختلفی وجود دارد که می توان به مراحل پاکسازی، انگل زدایی، ضدعفونی و شستشوی مجدد اشاره کرد.
وی تصریح نمود: در مرحله پاکسازی که مرحله اول شستشوی سبزیجات می باشد، ابتدا سبزیجات را به خوبی پاک کنید و شست و شو دهید تا مواد زائد و گل و لای آن برطرف شود.
کارشناس مسوول بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان ایلام ادامه داد: در مرحله انگل زدایی سبزیجات را در یک ظرف متناسب با میزان سبزی ، ریخته و به ازای هر لیتر ۳ تا ۵ قطره مایع ظرف شویی معمولی به آن اضافه کرده و ظرف را از آب پر کرده و قدری به هم بزنید تا تمام سبزی در داخل کف آب قرار گیرد . مدت ۵ دقیقه سبزی را در کف آب نگه دارید ، سپس سبزی را از روی کف آب جمع آوری کرده و کف آب را تخلیه کنید . ظرف و سبزی را دوباره با آب سالم شست و شو دهید تا تمام انگل ها و باقی مانده ی مایع ظرف شویی از آن ها جدا شوند .
وی در ادامه سخنان خود به مرحله سوم از شستشوی سبزیجات اشاره کرد و بیان داشت: در مرحله ضد عفونی  کردن برای ضد عفونی و از بین بردن میکروب ها مقداری پودر پرکلرین ۷۰ در صد را متناسب با ظرف مورد استفاده ، در ظرف پر از آب ریخته ( به ازای هر ظرف ۵ لیتری ، ۱ گرم ‹‹ نصف قاشق چای خوری ›› پرکلرین ۷۰ در صد ) ، به طور کامل حل کنید تا محلول ضد عفونی کننده به دست آید ، سپس سبزی انگل زدایی شده را برای مدت ۵ دقیقه در محلول ضد عفونی کننده ی اخیر قرار دهید تا میکروب های آن کشته شوند توضیح آن که اگر پرکلرین در دست رس نباشد می توانید از هر ماده ی ضد عفونی کننده ی مجاز دیگری که در داروخانه ، سوپر مارکت و یا بقالی ها وجود دارد ، طبق دستورالعمل مصرف آن ، استفاده کنید .
میرشکاری ابراز داشت: مرحله پایانی که شست و شو نام دارد، سبزی ضد عفونی شده را به طور مجدد با آب سالم بشویید تا باقی مانده ی کلر از آن جدا شود و سپس مصرف کنید .
 

تصاویر
  • مراحل مختلف شستشوی سبزیجات را رعایت کنیم
ثبت امتیاز