به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی ایلام و معاون آموزشی ضمن خیرمقدم به حاضران و تقدیر از بانیان این جلسه بیان کرد: در خصوص پیشگیری و فرهنگ سازی، کارهای زیرساختی و موثری انجام نگرفته و ما در بحث سلامت عمده اعتبارات را در درمان محصول آسیب های اجتماعی هزینه می کنیم.
دکتر رضا ولی زاده، در ادامه گفت: سلامت صرفاً به معنی فقدان بیماری نیست بلکه ارتقاء آسایش و آرامش و رفاه جسمی، روحی و روانی است. ما بایستی به صورت ریشهای بر روی سلامت روحی و روانی افراد جامعه از جمله دانش آموزان برنامه ریزی کنیم تا زمینه ساز پیشگیری از رفتارهای پرخطر بزرگسالی و به تبع آن اعتیاد، طلاق و... باشد.
وی با بیان اینکه کلیه سازما ن ها و دستگاه ها بایستی در خدمت ارتقاء سلامت جامعه باشند، یادآور شد: مشکلات استان را باید به صورت محلی، با نسخه های محلی و همگرایی محلی شناسایی و مرتفع کنیم.
در ادامه نیز مسئول نمایندگی نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه و همچنین عرض خوش آمدگویی به حاضرین در جلسه بیان داشت: بایستی پیشگیری را مقدم بر درمان بدانیم به دلیل اینکه این کار از لحاظ کاهش هزینه و کاهش فشارهای روحی برای مردم سودمند خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین هاشمی بیان کرد: فقر فرهنگی در جامعه نمود بیشتری نسبت به فقر مادی و معنوی دارد و این موضوع میطلبد که در بخش فرهنگی تلاش های بیشتری صورت گیرد و به منظور دستیابی به نتیجه مطلوب شایسته است که سند ارتقاء فرهنگ سلامت را محور قرار داده و همه اعضاء به اندازه ظرفیت ها، استعداد، توان و مسئولیتهای خود در این مقوله انجام رسالت و وظیفه کنند.
وی ابراز کرد: تجربه ثابت کرده است که در طرحهایی که دستگاههای متولی سلامت به صورت جدی پیگیر برنامه های سلامت محور بوده اند، مردم هم سعی در همراهی داشته و پذیرای برنامه های مفید بوده اند و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد سلامت مطلوب جامعه باشیم.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در ادامه جلسه ضمن بیان مباحث و نکاتی در رابطه با سند ارتقاء فرهنگ سلامت استان گفت: در ارتباط با فرهنگ سازی، بیش از 57 کمپین آموزش سلامت در سطح کشور که در هفته جاری کمپین سرطان در حال انجام است، 5 سریال تلویزیونی، بیش از ده هزار برنامه تلویزیونی در شبکه های مختلف، سه دوره جشنواره فیلم سلامت، جشنواره شعر سلامت، جشنواره رسانه های دیجیتال سلامت انجام گرفته است.
دکتر جمیل صادقی فر بیان کرد: فرهنگ سلامت خودمراقبتی و تقدم پیشگیری بر درمان و مجموعه باورها و رفتارهای سالم موثردر این زمینه است و رویکرد جدید وزارت بهداشت در ارتباط با اجتماعی سازی سلامت است و سعی بر این است که سلامت را مردمی کند و در بحث سلامت از توان مردم استفاده کند.
وی در ادامه گفت: به منظور تحقق ابعاد فرهنگی سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، کلیه بحث های آگاه سازی مردم، سلامت همه جانبه، ارتقاء آگاهی، مسئولیت پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فردو خانواده و جامعه در تامین سلامت و سیاست های آمایش سرزمین، نقشه مهندسی فرهنگی کشور، نقشه جامع علمی کشور، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر منجر به تنظیم سند ارتقاء فرهنگ سلامت شده است.
دکتر صادقی فر در ادامه خاطرنشان کرد: مجموعه ای از اهداف و راهبردها و مداخلات در سند ذکر شده است که مشخص می کند دستگاه های مختلف برای ارتقاء فرهنگ سلامت، چه نوع همکاری می توانند داشته باشند.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: به دلیل اهمیت موضوع ارتقاء فرهنگ سلامت، جناب آقای دکتر همتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام شخصاً ریاست شورا را در استان تقبل نموده است و کارگروه استانی متناظر با کارگروه ملی تشکیل می شود.
در بخش دیگری از این جلسه دکتر رضا جوروند مدیر مشارکت های مردمی دانشگاه ضمن ارائه نکاتی در خصوص سند ارتقاء فرهنگ سلامت استان، از تشکیل جلسات به صورت فصلی خبر داد افزود که گزارش کار به صورت فصلی برای شورای فرهنگ عمومی استان ارسال شده و بررسی می گردد.
گفتنی است که در انتهای جلسه نمایندگان دستگاهها، ارگان ها و نهادهای استانی به بیان مشکلات فرهنگ سلامت جامعه را از دیدگاه سازمانی و حوزه کاری خود پرداختند و پیشنهادات، زمینه های تعامل با دانشگاه علوم پزشکی و سایر ادارات و مداخلات خود را ارائه نمودند.