تب مالت از طریق مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه، گوشت خام و مغز استخوان منتقل می شود
امتیاز:
شهرام شاهمرادی در ادامه به شیوه های انتقال بیماری تب مالت به انسان اشاره کرد و گفت: راه های سرایت این بیماری خوردن شیر و محصولات لبنی غیر پاستوریزه، گوشت خام و مغز استخوان است. تماس با حیوانات به ویژه در کودکان، کارگران کشتارگاه، کشاورزان و کارکنان آزمایشگاه و تماس مستقیم با بافت های حیوان آلوده به عنوان راه های دیگر سرایت این بیماری می باشد.
وی در ادامه به علائم بیماری تب مالت اشاره نمود و ابراز داشت: ثابت ترين علامت این بیماری، تب مي باشد كه بين 5/37 تا 40 درجه متغيير بوده مي تواند با احساس سرما يا لرز تكان دهنده همراه باشد .دردهاي منتشر بدن ، سر درد ، تعريق شديد بويژه شبها ، ضعف و خستگي ، بي اشتهايي ، لاغري و افسردگي ، بزرگ شدن كبد ، طحال از ساير علائم تب مالت مي باشد. در نوع مزمن، علايمی مانند خستگي ،درد عضلاني ،كمردرد ،يبوست ،كاهش وزن ،افسردگي و ناتواني جنسي به تدريج ظاهر ميشوند.
کارشناس بیماری ها مرکز بهداشت شهرستان ایلام در خصوص راه های پیشگیری از ابتلای افراد به این بیماری بیان داشت: نظارت بر مراکز توزیع فرآورده های دامی، خودداری از مصرف شیر نجوشیده، واکسیناسیون به موقع دام و از بین بردن دام های آلوده با نظارت دامپزشکی از راه های کنترل و پیشگیری بیماری تب مالت است.