بیماری ویروسی هپاتیت را بیشتر از گذشته بشناسیم
امتیاز:
آزاده پورنجف در خصوص مشکلات کبدی در ابتلا به بیماری هپاتیت اظهار نمود: کبد عضوی است از بدن که در سمت راست بالای شکم قرار داشته و در بسیاری از فعالیت های حیاتی بدن مانند رویارویی با عفونت ها، توقف خونریزی، پاک کردن خون از سموم و ذخیره ی انرژی در بدن نقش مهمی بازی می کند.
وی در خصوص اهمیت کبد در انسان و نقش آن در بیماری هپاتیت بیان داشت: كبد يكي از مهمترين اعضاي بدن است، كبد نقش حياتي در زندگي شما ايفا ميكند. وظيفة اوليه كبد تصفيه هر چيزي است كه شما ميخوريد. كبد در مراقبت از عفونتها كمك ميكند و ميكروبها و ساير مواد سمي را از خون شما خارج كرده و به حفظ سلامت شما كمك ميكند. همچنين كبد مسئوليت ذخيره انرژي براي به حركت در آوردن عضلات و كنترل قند خون و تنظيم كلسترول و نيز مسئوليت كنترل چندين هورمون و آنزيم ديگر است.
کارشناس بیماری ها مرکز بهداشت استان ایلام ابراز داشت:هپاتيت ويروسي در اثر ويروسهاي مختلفي ايجاد ميشود كه منجر به تورم كبد ميشوند. مهمترين انواع هپاتيت ويروسي هپاتيتهاي C, B, A ميباشند. هپاتيت C و B ميتوانند آسيب كبدي مزمن ايجاد كنند.
وی اضافه نمود: هپاتیت با شدت های مختلف دیده می شود، از بهبودی کامل گرفته تا ناقل بودن همیشگی و حتی مرگ برق آسا و یا ابتلا به عوارض کشنده ای چون سرطان و سیروز (نارسایی کبد) در فرد ظاهر می شود.
پورنجف به نشانه های بیماری هپاتیت اشاره کرد و یادآوری نمود: ابتلا به هپاتیت گاه تنها آلودگی به ویروس بوده و هیچگونه نشانه بالینی ندارد اما این افراد می توانند ویروس بیماری را به دیگران انتقال دهند.