نشست توجیهی ساختار خانه های مشارکت مردمی و طراحی بسته توانمندسازی دبیران، جانشینان دبیر و اعضاء کانونهای سلامت محله با حضور معاون اجتماعی، مدیر و کارشناس مولفه های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، مدیر و اعضاء خانه مشارکت های مردمی، مدیر و کارشناسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایوان در محل شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایوان برگزار گردید.
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر جمیل صادقی فر در این رابطه تصریح کرد: برخلاف تصور عموم، تامین سلامت مردم تنها بر عهده دانشگاه علوم پزشکی نیست و این موضوع فرادستگاهی بوده و حوزههای دیگری نیز باید در این همر مهم ایفای نقش کنند.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی بایستی با همکاری دیگردستگاههای استان در برطرف کردن مسائل و مشکلات سلامت حضور و نقش سازندهای ایفا نماید و بر همین اساس بودکه اولین مجمع سلامت استان در سال ۹۶ به منظور ایجاد مسئولیت پذیری در ارتقاء سلامت و لزوم تقویت همکاری های بین بخشی برگزار گردید.
دکتر صادقی فر خاطرنشان کرد: امکان مشارکت ساختارمند مردم که به معنای اجتماعی شدن سلامت است باید فراهم شود که نتیجه این رویکرد توانمندسازی جوامع محلی است و باید تا جایی که می توانیم کارها را به مردم واگذار کنیم.
وی همچنین بر تقویت همکاری ها و تعامل بین بخشی در سطوح مختلف از محله تا بالاترین جایگاه های تصمیم گیری در استان و همکاری مسئولانه همه بخش ها در حمایت از ایجاد و استقرار کانون های سلامت محله تاکید کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سلامت دارای چهار جزء اصلی شامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است گفت: اختلال در سلامت اجتماعی، آسیب های اجتماعی جدی را به دنبال دارد.
دکتر خورشیدی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایوان بیان کرد: سلامت اجتماعی، وجود نشاط اجتماعی و احساس امنیت و رفاه اجتماعی و اقتصادی را در بر می گیرد که برای رسیدن به این احساس مهم بایستی امنیت و رفاه جامعه ارتقاء یابد، چرا که باعث بهبود کیفیت زندگی می شود و به تبع آن، بر سلامت فرد و اجتماع تاثیر گذار خواهد بود و داشتن نشاط اجتماعی نیز در برگیرنده چگونگی سبک زندگی فردی و خانوادگی و داشتن سرمایه اجتماعی است که بایستی مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که با همکاری و تعامل هر چه بیشتر با معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی در ارتقاء سلامت مردم گام های موثری برداشته شود.
دکتر بازیار، مدیر مولفه های اجتماعی سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه در طرح راهاندازی و توانمندسازی کانون های سلامت محله تلاش می شود تا محلات شهری در قالب کانون های سلامت کانالیزه شود، افزود: خوشبختانه عملکرد شهرستان های استان در این حوزه بسیار خوب و مطلوب بوده است.
وی با بیان اینکه یکی از وزارت بهداشت کاهش هزینه درمان برای مردم است، افزود: می توانیم با مشارکت جمعی در کانون های سلامت محله شاهد کاهش هزینه های سلامت باشیم.
دکتر بازیار به لزوم اطلاع رسانی و ارتقای سطح سواد سلامت مردم در حوزه های شهری و روستایی نیز تأکید کرد و گفت: یکی از اولویت ها حضور در میان مردم و آگاهی دادن به آنها برای پیشگیری و سپس درمان و مقابله با بیماری ها است.
در ادامه جلسه در قالب 3 تیم، کار گروهی بر روی موضوعات؛ مهارت ها و نیازهای آموزشی مورد نیاز برای توانمندسازی دبیران، جانشینان و اعضاء کانون ها؛ نقشها، ظرفیت ها و فرصت های قابل ارائه توسط کانون ها برای بهبود سلامت و توسعه محله؛ مشوق ها و انگیزاننده ها برای افزایش انگیزه دبیران کانون و جانشینان آنها انجام گرفت. در پایان به صورت جمعی بر روی پیشنهادات هر گروه نظرات اصلاحی و تکمیلی ارائه گردید.