استفاده از جوش شیرین برای تسریع تخمیر در نانوایی ها به سلامت مصرف کنندگان آسیب می رساند
امتیاز:
مهندس عبدالرحمن نیک خلق در ادامه بیان داشت: ور آمدن خمیر، فرایندی است که طی آن ، گاز تولید می شود تا نانی که تهیه می شود، سبک تر بوده و آسان تر هم جویده شود. در تهیه اغلب نان ها از خمیر مایه به کار می رود. متاسفانه بعضی نانواها به جای اینکه اجازه دهند خمیر به شکل طبیعی تخمیر شود، برای سرعت عمل بیشتر از جوش شیرین استفاده می کنند. این کار به سلامت ما آسیب می رساند چرا که وجود جوش شیرین سبب می شود تخمیر طبیعی صورت نگیرد.
وی به مضرات جوش شیرین در بدن اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: جذب املاح دو ظرفیتی مثل کلسیم، آهن و روی در دستگاه گوارش دچار اختلال می شود و مقدار جذب آنها تا حد زیادی کاهش می یابد و تبعاتی نظیر کم خونی، فقرآهن و یا کمبود کلسیم را در پی دارد. علاوه بر این، وجود جوش شیرین سبب می شود محیط دستگاه گوارش و معده قلیایی شود و در نتیجه عمل هضم به خوبی انجام نگیرد.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ایلام اضافه نمود: مشکل دیگری که جوش شیرین ایجاد می کند این است که استفاده دراز مدت آن، ممکن است که استفاده دراز مدت آن، ممکن است سبب رسوب کلسیم در کلیه و در نهایت، نارسایی تدریجی کلیه شود.